Wielkość i waga brytyjczyków
- kizior
- Hodowca
to tak jakbyś próbowała małe dziecko odchudzać.
wg mnie ciut za wcześnie na zamartwianie się,
jeszcze przyjdzie czas na odchudzanie/ograniczanie
jedzenia. uwierz. albo okaże się, że kotucha będzie sama
trzymała linię, jak w przypadku jest moich 2 kastratów.
a jak w pewnym momencie będzie coraz trudniej będzie
wyczuć żeberka, to wtedy można zacząć myśleć o ograniczaniu
jedzenia.
wg mnie ciut za wcześnie na zamartwianie się,
jeszcze przyjdzie czas na odchudzanie/ograniczanie
jedzenia. uwierz. albo okaże się, że kotucha będzie sama
trzymała linię, jak w przypadku jest moich 2 kastratów.
a jak w pewnym momencie będzie coraz trudniej będzie
wyczuć żeberka, to wtedy można zacząć myśleć o ograniczaniu
jedzenia.
- GOSIA
Kot widziany z góry <mrgreen>
http://www.scotland.gov.uk/Resource/Img ... 062148.jpg
http://www.scotland.gov.uk/Resource/Img ... 062148.jpg
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ja dodam jeszcze, że wielkość tej fałdy pod brzuchem jest też uwarunkowana linią genetyczną, moja Brysia ma spory woreczek, ale taki miała też jej mama, natomiast Tami jest po innych rodzicach i mimo, że więcej waży i jest bardzo ubity, to fałdy takiej dużej jak Brysia nie ma. Poza tym dość długi włos na brzucholu jeszcze bardziej optycznie zwiększa brysiową fałdkę <mrgreen
Ja absolutnie nie ograniczałabym 4 miesięcznemu kociakowi jedzenia, on jeszcze cały czas rośnie i nie byłoby to zdrowe dla niego.
Ja absolutnie nie ograniczałabym 4 miesięcznemu kociakowi jedzenia, on jeszcze cały czas rośnie i nie byłoby to zdrowe dla niego.
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Moi forumowicze są po prostu najpierwszego sortu <mrgreen>
Wszystko już powiedziane, ja tylko potwierdzą, że wszystko jest prawdą - i przeznaczenie fałdy, i różna jej wielkość u różnych kotów. Tłuszcz zbiera się na bokach, a fałdę jedne koty mają dużą, inne mniejszą. Ona co prawda też potrafi się troszkę wypełnić, ale to już naprawdę jest miejsce ostateczne, jak na bokach i wszędzie jest już absolutnie ful <lol> Ale to już by musiał być kot-potwór <shock>
Waga bardzo w sam raz - dla porównania dodam tylko, że moja Ino 4 miesiące skończy dopiero 14. września, a już ma 1900, i je dokładnie tak, jak to opisujesz - tylko się cieszyć
Wszystko już powiedziane, ja tylko potwierdzą, że wszystko jest prawdą - i przeznaczenie fałdy, i różna jej wielkość u różnych kotów. Tłuszcz zbiera się na bokach, a fałdę jedne koty mają dużą, inne mniejszą. Ona co prawda też potrafi się troszkę wypełnić, ale to już naprawdę jest miejsce ostateczne, jak na bokach i wszędzie jest już absolutnie ful <lol> Ale to już by musiał być kot-potwór <shock>
Waga bardzo w sam raz - dla porównania dodam tylko, że moja Ino 4 miesiące skończy dopiero 14. września, a już ma 1900, i je dokładnie tak, jak to opisujesz - tylko się cieszyć
- mimbla
- Kontakt:
Po pierwsza klasa przeszkoleniuDorszka pisze:Moi forumowicze są po prostu najpierwszego sortu <mrgreen>
Kati, toż to szprycha jest! Ten worek to nawet nie mini-worek, jak kotka zacznie bardziej solidne skoki wyczyniać, to fałd pewnie się jeszcze powiększy- przecież nie da się szpagatów robić w przyciasnych jeansach, prawda? Obejrzyj ją sobie pod paszkami- tam też ma fałdki skóry- swoboda ruchu musi być
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Kati0026, twoja koteczka jest szczuplutka. Dawaj jej normalnie jeść, niech dziecko rośnie. Ona nie ma jeszcze fałdy, ma zaczątek fałdziątka <lol>
Naprawdę nie masz się czym niepokoić :-)
Jeśli mi się uda, to zrobię i wstawię na dniach zdjęcie mojej 3 letniej kotki. Ona ma sporą fałdę.
Zresztą gdzieś był wątek o wiszącym worku u brytka.
Znalazłam :-) zapraszam ---> TUTAJ
Naprawdę nie masz się czym niepokoić :-)
Jeśli mi się uda, to zrobię i wstawię na dniach zdjęcie mojej 3 letniej kotki. Ona ma sporą fałdę.
Zresztą gdzieś był wątek o wiszącym worku u brytka.
Znalazłam :-) zapraszam ---> TUTAJ
- Kati0026
Wybaczcie mi z wieczora tą prywatę,ale.................
Dziewczyny dzięki za dobre rady,kamień eee... nie cegłówka spadła mi z serca <lol>
To będę paść ją dalej co by była piękniuchna <serce>
Dziewczyna teraz śpi przed nocnym buszowaniem ale jak wstanie to pooglądamy te "fałdziątka"
Miłego wieczorku i jeszcze raz dziękuję
Dziewczyny dzięki za dobre rady,kamień eee... nie cegłówka spadła mi z serca <lol>
To będę paść ją dalej co by była piękniuchna <serce>
Dziewczyna teraz śpi przed nocnym buszowaniem ale jak wstanie to pooglądamy te "fałdziątka"
Miłego wieczorku i jeszcze raz dziękuję