Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

to tak jakbyś próbowała małe dziecko odchudzać.
wg mnie ciut za wcześnie na zamartwianie się,
jeszcze przyjdzie czas na odchudzanie/ograniczanie
jedzenia. uwierz. albo okaże się, że kotucha będzie sama
trzymała linię, jak w przypadku jest moich 2 kastratów.

a jak w pewnym momencie będzie coraz trudniej będzie
wyczuć żeberka, to wtedy można zacząć myśleć o ograniczaniu
jedzenia.
Awatar użytkownika
GOSIA

Post autor: GOSIA »

Awatar użytkownika
Kati0026

Post autor: Kati0026 »

Jak wrócę z pracy to zrobię dziewczynie foty "od góry" i je tu wkleję
Co do jej żeberek są wyczuwalne i rzeczywiście skóry to ona ma na sobie tyle co ten psiak z reklamy garniera ino się tak nie marszczy :haha:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja dodam jeszcze, że wielkość tej fałdy pod brzuchem jest też uwarunkowana linią genetyczną, moja Brysia ma spory woreczek, ale taki miała też jej mama, natomiast Tami jest po innych rodzicach i mimo, że więcej waży i jest bardzo ubity, to fałdy takiej dużej jak Brysia nie ma. Poza tym dość długi włos na brzucholu jeszcze bardziej optycznie zwiększa brysiową fałdkę <mrgreen
Ja absolutnie nie ograniczałabym 4 miesięcznemu kociakowi jedzenia, on jeszcze cały czas rośnie i nie byłoby to zdrowe dla niego.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Moi forumowicze są po prostu najpierwszego sortu <mrgreen>

Wszystko już powiedziane, ja tylko potwierdzą, że wszystko jest prawdą - i przeznaczenie fałdy, i różna jej wielkość u różnych kotów. Tłuszcz zbiera się na bokach, a fałdę jedne koty mają dużą, inne mniejszą. Ona co prawda też potrafi się troszkę wypełnić, ale to już naprawdę jest miejsce ostateczne, jak na bokach i wszędzie jest już absolutnie ful <lol> Ale to już by musiał być kot-potwór <shock>

Waga bardzo w sam raz - dla porównania dodam tylko, że moja Ino 4 miesiące skończy dopiero 14. września, a już ma 1900, i je dokładnie tak, jak to opisujesz - tylko się cieszyć :)
Awatar użytkownika
Kati0026

Wklejam wymęczone fotki uf....się namęczyłam biegając za nią <lol>
Obrazek
Obrazek
Niestety zrobienie dobrej foty fałdki mojej kici graniczy z cudem.Tu jedyne jakie było w miarę wyraźne ale fałdka nie ukazała pełni swej krasy <mrgreen>
Obrazek
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Dorszka pisze:Moi forumowicze są po prostu najpierwszego sortu <mrgreen>
Po pierwsza klasa przeszkoleniu :ok:

Kati, toż to szprycha jest! Ten worek to nawet nie mini-worek, jak kotka zacznie bardziej solidne skoki wyczyniać, to fałd pewnie się jeszcze powiększy- przecież nie da się szpagatów robić w przyciasnych jeansach, prawda? Obejrzyj ją sobie pod paszkami- tam też ma fałdki skóry- swoboda ruchu musi być ;-))
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Kati0026, twoja koteczka jest szczuplutka. Dawaj jej normalnie jeść, niech dziecko rośnie. Ona nie ma jeszcze fałdy, ma zaczątek fałdziątka <lol>
Naprawdę nie masz się czym niepokoić :-)
Jeśli mi się uda, to zrobię i wstawię na dniach zdjęcie mojej 3 letniej kotki. Ona ma sporą fałdę.
Zresztą gdzieś był wątek o wiszącym worku u brytka.
Znalazłam :-) zapraszam ---> TUTAJ
Awatar użytkownika
Kati0026

Wybaczcie mi z wieczora tą prywatę,ale.................
Dziewczyny dzięki za dobre rady,kamień eee... nie cegłówka spadła mi z serca <lol>
To będę paść ją dalej co by była piękniuchna <serce>

Dziewczyna teraz śpi przed nocnym buszowaniem ale jak wstanie to pooglądamy te "fałdziątka"

Miłego wieczorku i jeszcze raz dziękuję
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Kati ta twoja kotka to nie ma żadnej fałdy jeszcze, na razie to szczuplutka laseczka z niej jest. Zobacz sobie worek mojej Brysi, to można powiedzieć, że jest worek <lol>

Obrazek
Zablokowany