Wszystko o zabawkach dla kotów!

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!

Post autor: Miss_Monroe »

Wystarczy kota pilnować przy zabawie i nie zostawiać go samego ze słomką np. gdy się wychodzi do pracy. Ja tak robię ;-)) . Wszelkie zabawki, które można pogryźć, odgryźć i zjeść są chowane przed każdym moim wyjściem, tak na wszelki wypadek.
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

A kupilam te nano Robaczki i musze przyznac, ze nie zrobily na tami wielkiego wrazenia. Najlepiej bawi sie nimi jak sa po prostu wylaczone, albo jak znikna jej z pola widzenia.
Moj kot to jest chyba typowym Hunterem, bo uwielbia jak jej sie cos chowa albo jak cos zniknie z jej pola widzenia a ona musi to szukac :-)
Ma 10 miesiecy i nie robi jej na niej wrazenia aluminiowa pileczka, myszki czy rolka po papierze... Dobrze, ze chociaz lubi bawic sie wedka Bird i lubi tez ganiac sie ze mna po mieszkaniu.
Juz na glowie staje, zeby ja rozruszac :-/////
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Jennefer pisze:A kupilam te nano Robaczki i musze przyznac, ze nie zrobily na tami wielkiego wrazenia. Najlepiej bawi sie nimi jak sa po prostu wylaczone, albo jak znikna jej z pola widzenia.
Moj kot to jest chyba typowym Hunterem, bo uwielbia jak jej sie cos chowa albo jak cos zniknie z jej pola widzenia a ona musi to szukac :-)
Ma 10 miesiecy i nie robi jej na niej wrazenia aluminiowa pileczka, myszki czy rolka po papierze... Dobrze, ze chociaz lubi bawic sie wedka Bird i lubi tez ganiac sie ze mna po mieszkaniu.
Juz na glowie staje, zeby ja rozruszac :-/////
U nas było to samo. Nano robak ganiał po domu a Khaleesi patrzyła. Zresztą Mordimer też nie jest jakoś mocno nim zainteresowany...
Twoja Tami chyba jest teraz w takim wieku podlotka, w którym zabawa to obciach :D
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

U mnie na początku był szał (wiele miesięcy temu), aż przyjemnie było popatrzeć. Robaki puszczałam zawsze 2 równocześnie, z 10 baterii poszło <mrgreen>
Teraz Starszaki wykazują minimalne zainteresowanie, Eliocik póki co jeszcze chętnie za tym biega.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

W sklepach zoologicznych Kakadu w dniach 5-31.12.13 (lub do wyczerpania zapasów) można zakupić zabawki SportPet Design do 25% taniej.
inulec

Post autor: inulec »

Dla mojej kotki ulubioną zabawką jest gruchająca mysz - uwielbia ją tarmosić :) na drugim miejscu będzie piórko,ale tu do zabawy jesteśmy jej potrzebni my no i furorę robi kawałek sznurka zawieszonego na klamce od szafy ;)
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Mordimer właśnie zjadł przedostatnie pióro z Birda. Teraz ta wędka już w ogóle jest biedna. Kurcze, mam nadzieję, że jednak wróci do sklepów...
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

moje koty to najbardziej chyba lubią się bawić sobą <mrgreen>
najchętniej zapasy albo "parkour" tj biegamy i skaczemy po czym się da jak stado słoni
i ostatnia ulubiona zabawa: zamordować kwiatka- zagryźć zaskakać
zabawki odpoczywają <mrgreen>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

a ja bym chciała coś takiego

albo takie

niestety nie można go kupić w Polsce
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

http://www.technidog.com/catalogsearch/ ... wwodnRAA8Q
U nas sa. I z tego co widze, sklep wysyla rowniez do Polski (tylko jak zwykle cena przesylki pewnie jest malo atrakcyjna :-///// ).
Jakby co, sluze pomoca ;-))
Zablokowany