Proszę zostawić Tami na dokładnej obserwacji. Przyczyn wymiotów może być wiele, nie zawsze związane są z problemami jelitowymi. Koniecznie proszę ja dokładnie przebadać.Jennefer pisze:Bylismy dziś u wioskowego weta i ta powiedziała, że jak będzie dalej wymiotować to będzie chciała ją zatrzymac do obserwacji na cały dzień i noc. Nie chcę![]()
Dziś było ok do godz 14.30 gdy próbowała znowu jakby coś wymiotować ale jej się nie udało. Możliwe, że tak ma po zastrzykach?
Tamyio
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Re: Tamyio
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Bidulka kochana
Kciukam za zdrówko <ok>
- Jennefer
Cioteczki, chyba znalazłam przyczynę... Po powrocie z pracy pobiegłam sprawdzić, czy nie ma żadnych niespodzianek. W kuwecie było coś co wyglądało jak kupka. Ciemne, długie itp....Ale nie było smrodku. Ja biorę sprawdzam w papierze toaletowym a tu długie na 7-8 cm i szerokie na ponad 1,5 cm pęk kłaków! Poza tym nie było innych niespodzianek (no może oprócz standardowych: numerek 1 i 2 w kuwecie).
Przyznaję, że po odbiorze z wakacji nie czesałam jej za bardzo, może tylko raz. I zaprzestałam dawać jej Gimpeta. Od wczoraj zaczęła dostawać pastę, Dziś dostała zwiększoną dawkę.
Przyznaję, że po odbiorze z wakacji nie czesałam jej za bardzo, może tylko raz. I zaprzestałam dawać jej Gimpeta. Od wczoraj zaczęła dostawać pastę, Dziś dostała zwiększoną dawkę.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Oj, Jennefer
Jak mogłaś nie dawać pasty?
Jak mogłaś nie dawać pasty?
- Miss_Monroe
- Moderator
Gimpet nie jest najskuteczniejszą pastą, lepszy jest Bezo-Pet.
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
No to teraz powinno być już lepiej.
- Zosiak
Trzymam kciuki, ze to wlasnie klaczki byly przyczyna i teraz bedzie szlo ku dobremu!! <ok>
- Jennefer
Wiem, mam wyrzuty sumienia
do tego na wakacjach na 100% nie była szczotkowana. Zamówię Bezo-Peta a na razie daję jej zwiększoną dawkę Gimpeta. Wygląda na to, że to było przyczyną bo więcej wymiotów nie było. Zaraz jedziemy do kliniki po antybiotyk na te zatoki.
- Izabela AD
Kciuki zaciskamy za zdrówko! 
- Agnes
Ciesze sie, że winowajca znaleziony. Oby już wszystko było dobrze
co do bezo peta, to już pisałam :-)
co do bezo peta, to już pisałam :-)