Furminator
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Re: Furminator
MoniQ Twoja kotka ma ok. 7 m-cy, jest jeszcze młodziutka. Ja bym na razie nie stosowała furminatora
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
dziękiAgnieszkaP pisze:MoniQ Twoja kotka ma ok. 7 m-cy, jest jeszcze młodziutka. Ja bym na razie nie stosowała furminatora

- alillah
Ja mam furminator taki z zooplusa za 30 zł około, bo mój Hagrid ma 8 miesięcy i od niedawna dość mocno się ofutrzył a teraz na te upały zauważyłam że troszkę więcej sierści gubi. Wczoraj wyczesałam całą kupę kłaków, najpierw grzebieniem, ale jak zobaczyłam ile wyłazi, to wziełam furminatora już bez wyrzutów sumienia 

- Becia
- Agilisowy Rezydent
Patrząc na to co się dzieje z futrem moich futer, postanowiłam kupić furminator. Ponieważ ten oryginalny na chwilę obecną nie wchodził w grę (w stacjonarnym sklepie nie ma a ja chciałam natychmiast <mrgreen> ) kupiłam taki tańszy z Trixie.
Rewelacja. Byłam zdumiona ilością futra jaką wyczesałam z kotów. Dwa następne koty bym z tej ilości futra wydziergała <mrgreen> Polecam
Rewelacja. Byłam zdumiona ilością futra jaką wyczesałam z kotów. Dwa następne koty bym z tej ilości futra wydziergała <mrgreen> Polecam

- Sylwia
- Hodowca
- Hodowla: Pretty Baloo*PL
- Kontakt:
ja mam już dość długo dokładnie ten sam furminator Trixie, który kupiłaś Beciu,
jestem bardzo zadowolona, mimo wielu użyć wciąż fantastycznie wyciąga martwe futro
jestem bardzo zadowolona, mimo wielu użyć wciąż fantastycznie wyciąga martwe futro
- ania1978
i ja mam taki i też polecam <ok>
- Miss_Monroe
- Moderator
Ja polecam od firmy Furminator szczotke z wymiennymi końcówkami. Furminatorem czesze raz na dwa tygodnie, szczotka "delikatniej" obchodzi sie z sierscią i jej używamy codziennie :-)
- ladyhawke
Odkrylam, ostatnio, ze dobry efekt daje zwilzenie futra przed furminatorowaniem. Jak nie zwilze, to futro sie tak elektryzuje, ze az strzela. I klaki fruwaja wszedzie. A po zwilzeniu, kot nawet mruczy w trakcie <mrgreen>
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt:
a nie tępi się wtedy Tobie ostrze?
- ladyhawke
Hmm, nie pomyślałam o tym.
Na razie tylko raz tak zrobiłam.
Na razie tylko raz tak zrobiłam.