Aaaa kotki dwa...

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
agnieszka9008

Re: Tunio, Gucio i Edi

Post autor: agnieszka9008 »

Myślę,że możemy już publicznie się pochwalić...
W piątek zamieszka z nami 14 tygodniowa kotka brytyjska,zdecydowaliśmy się tydzień temu,ale wczoraj podjęliśmy ostateczną decyzję...co do koloru to niespodzianka:) dowiecie się w piątek:)
Koteczka w piątek kończy 14 tyg i będzie mogła już pożegnać się z rodzeństwem i mamusią...
i znów będzie nas szóstka (ja,mąż i cztery futerka)

Na kotkę zdecydowaliśmy się wspólnie i mamy nadzieję,że chłopaki przyjmą ją dobrze,a i Ona szybko nas pokocha:)

Oprócz tego mamy dylemat mieszkaniowy,właściwie to nie wiemy co robić...Pisałam Wam,że jakiś czas temu z kawalerki przeprowadziliśmy się do 2 pokojowego mieszkania babci,a babcia mieszka w naszej kawalerce...
Wczoraj moja mama wyszła z inicjatywą,że jej mieszkanie jest dla niej za duże,i zaproponowała,że ona wprowadzi się do mieszkania babci,a myma do niej (to 4 pokojowe mieszkanie) niby fajnie,bo dwa razy większe,ale jak sobie pomyślę znów o przeprowadzce to mam mieszane uczucia,zwłaszcza że mieszkanie mamy jest na drugim końcu Wrocka,daleko od mojej i męża pracy,a to mieszkanie,w którym teraz mieszkamy jest w centrum gdzie mamy wszędzie blisko...Przemawia tylko metraż...mieszkanie mamy to 125m a babci 48...i tak już sami nie wiemy,czy znów ciągać te wszystkie graty,narażać koty na stres..nie wiem,sama już nie wiem...Do mieszkania mamy przynależy jeszcze ogródek,nie duży,ale jest...ehh poradźcie coś...
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

125 a 48 to..... <roll> ja bym brala !
(jedyne co, to nie zdaje sobie sprawy, ile czasu macie na dojazd do pracy z mezem... bo jesli faktycznie bardzo dlugo i daleko, to moze wyjsc "srednio" :-///// )
:ok: gratuluje nowej przyszlej kocinki ! (tak myslalam, ze na trzech kotach to u Was nie zostanie dlugo <rotfl> )
agnieszka9008

Dziękujemy:)
Jeśli chodzi o dojazd to gdyby była opcja,że razem wychodzimy do pracy i jedziemy autem to spoko,bo jakieś 20 min. Ale tak nie da rady,bo ja mam do pracy na 8:30 , a mąż na 7...
Jeśli chodzi o dojazd środkami komunikacji to ja mam jakieś 40 min,mąż około godziny;/
W grę wchodziłby zakup drugiego auta,ale to też dodatkowe koszta...za paliwo,ubezpieczenie itp...
z drugiej strony ludzie pokonują o wiele większą odległorść do pracy i zyją...przeprowadzka byłaby pod koniec lata,i byłoby to wszystko formalnie,czyli ,że mama przepisuje na nas mieszkanie,jako naszą własność,a babcia na mamę,a my kawalerke na babcie:D takie to zakrecone <lol>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

<lol> No to maz, jako ze ranny ptaszek na 7, to autkiem w 20 minut :ok:
A Ty (spiochu ! <lol> ) na 8h30 to autobusem 40 minut ;-))
(kurka, 40 minut, to juz troche na dojazd jest, jakby nie patrzec :-? )

Jedno Ci powiem : zycie jest zupelnie inne w DUZYCH pomieszczeniach ;-))
Przeprowadzilam sie najpierw z paryskich 20 m² na TZ'owe 50m², a potem do 130m² (cos kolo) domu.... naprawde radze ;-)) i <ok> za dobry wybor, jaki by nie byl ;-))
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Pomysl ile drapakow od Rufiego bedziesz mogla wstawic <lol>
agnieszka9008

yamaha pisze:Pomysl ile drapakow od Rufiego bedziesz mogla wstawic <lol>

OOO tak! <lol> Tak! To jest konkretny argument! <lol>
Awatar użytkownika
Betuś

Post autor: Betuś »

Na wstępie gratuluje decyzji o nowym kociaku, juz nie moge sie doczekac kiedy go nam pokażesz.
A życie to ciągle zmiany, wiec zmieniaj sobie na lepsze. Do tych dojazdów sie przyzwyczaisz, a moze nawet zmienisz prace na taka bliżej domu. Większe mieszkanie to lepszy komfort i wygoda, dla Was i dla kotow :-)
No i te rapaki.... bedziesz mogla zaszaleć <lol>
agnieszka9008

Jak Pan Leszek z Rufiego to czyta,to już zaciera ręce i liczy złotówki <lol>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Nowy koteczek, hurrraaaa <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Niech już będzie ten piątek :-)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Gratulacje z podjętej decyzji :) Już nie mogę się doczekać zdjęć kotki :)

Większe mieszkanie?! Brzmi nieźle. Trzymam kciuki aby udało się rozwiązać jakoś kwestię transportu do pracy, bo 40 min to chyba już dużawo!
Zablokowany