YOGUŚ Mazuria*PL & CARMELCIA Mikołówka*PL
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Miś YOGIŚ z Mazurii*PL
Malenko, czytając Twoją historię, w pewnym momencie, nawet mnie rozbawiła :-) Ale po chwili....nie było mi już do śmiechu :-)
Czy on Ci te włosy podgryza co noc, czy tylko raz kiedyś?
To mały łobuziak :-)
Czy on Ci te włosy podgryza co noc, czy tylko raz kiedyś?
To mały łobuziak :-)
- Malena
Nawet jak Yogi pada ze zmęczenia na pysk to włosy powodują, że siły witalne mu wracają <lol> to jakiś jego fetysz <lol>
Wiecie dziewczyny ja mam mocny sen i mam wrażenie, że Yogi znalazł sobie taki wstrząsowy sposób jak mnie skutecznie obudzić w środku nocy albo nad ranem. Początkowo budził mnie lizaniem włosów (tyle że to w moim przypadku mało skuteczne było), albo lizaniem mojego nosa, ale od jakiegoś czasu chyba uznał że podgryzanie, albo pociągnięcie pazurkami za włosy szybciej stawia mnie na nogi. A jak już pańcia nie śpi to kocina zadowolona, że ho ho, mruczy i wcale nie chce się bawić tylko czeka na mizianie. I tak praktycznie co noc - niezależnie od tego jak bardzo go zmęczę.
Wiecie dziewczyny ja mam mocny sen i mam wrażenie, że Yogi znalazł sobie taki wstrząsowy sposób jak mnie skutecznie obudzić w środku nocy albo nad ranem. Początkowo budził mnie lizaniem włosów (tyle że to w moim przypadku mało skuteczne było), albo lizaniem mojego nosa, ale od jakiegoś czasu chyba uznał że podgryzanie, albo pociągnięcie pazurkami za włosy szybciej stawia mnie na nogi. A jak już pańcia nie śpi to kocina zadowolona, że ho ho, mruczy i wcale nie chce się bawić tylko czeka na mizianie. I tak praktycznie co noc - niezależnie od tego jak bardzo go zmęczę.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Koty są mądre, musiał znaleźć jakiś skuteczny sposób i znalazł :-)Malena pisze:
Wiecie dziewczyny ja mam mocny sen i mam wrażenie, że Yogi znalazł sobie taki wstrząsowy sposób jak mnie skutecznie obudzić w środku nocy albo nad ranem.
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Ja jestem długowłosa, więc trochę rozumiem Twój problem. Co prawda Magnus nie podgryza moich włosów, ale niejednokrotnie widziałam mojego długaśnego włosa w jego kupie. Choć moją manią jest sprzątanie podłóg (nawet już mam robocika co jeździ i te włosy moje nieszczęsne zbiera) to on gdzieś je wynajduje! (nie mam czasem pojęcia gdzie i jak to robi).
Dlatego też zawsze profilaktyczni podaję mu bezopet, aby nie było problemu jeżeli przypadkowo połknie gdzieś tego włosa. Odpukać działa do tej pory super.
Dlatego też zawsze profilaktyczni podaję mu bezopet, aby nie było problemu jeżeli przypadkowo połknie gdzieś tego włosa. Odpukać działa do tej pory super.
- Kathi
Och te dlugie wlosy.
Mi sie zdarzylo ze dwa razy u Antonia znalazlam wlos, od tego czasu jestem przewrazliwiona i jak widze jakies wlosy to od razy je sprzatam mimo ze czasami mi sie palca nie chce ruszyc
Najlepszy na kazdy rodzaj jest pasta Bezo-pet jak podaje wyzej Fusiu!
Mi sie zdarzylo ze dwa razy u Antonia znalazlam wlos, od tego czasu jestem przewrazliwiona i jak widze jakies wlosy to od razy je sprzatam mimo ze czasami mi sie palca nie chce ruszyc
Najlepszy na kazdy rodzaj jest pasta Bezo-pet jak podaje wyzej Fusiu!
- Malena
Dzięki dziewczyny za rady, powiedzcie proszę jak często podajecie kotom Bezo-pet? Kupiłam Yogiemu pastę odkłaczającą Gimpet Malt-Soft-Extra - może ktoś tego używał? warto dawać to kotu czy raczej lepiej zamówić Bezo-pet i nie eksperymentować?
- yamaha
- Genius Loci
Ja daje Gimpeta, bo u nas z Bezopetem trudno.
Mozesz dac, to tez dobry produkt.
Mozesz dac, to tez dobry produkt.
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Bezo-pet ma lepsze opinie, natomiast Gimpet też jest ok. Następnym razem kup tę drugą pastę, a nuż Yogisiowi posmakujeMalena pisze:Dzięki dziewczyny za rady, powiedzcie proszę jak często podajecie kotom Bezo-pet? Kupiłam Yogiemu pastę odkłaczającą Gimpet Malt-Soft-Extra - może ktoś tego używał? warto dawać to kotu czy raczej lepiej zamówić Bezo-pet i nie eksperymentować?
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Malena pisze:Dzięki dziewczyny za rady, powiedzcie proszę jak często podajecie kotom Bezo-pet? Kupiłam Yogiemu pastę odkłaczającą Gimpet Malt-Soft-Extra - może ktoś tego używał? warto dawać to kotu czy raczej lepiej zamówić Bezo-pet i nie eksperymentować?
Ja podaję bezopet 3 razy w tygodniu tak profilaktycznie. Magnus bardzo ją lubi. Choć koty znajomych mają Gimpeta, i też sobie chwalą. Tak jak napisała Agnieszka, bezopet ma lepszą opinię, ale i Gimpet jest ok.
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Ja właśnie sprawdzam różnice między Gimpetem a Bezo-petem, bo do tej pory podawaliśmy Gimpeta a od poniedziałku leci Bezopet. Zobaczymy