Megi i Tytus
- MischaPL
Poobserwowałem Tytusa i od tamtej pory nie przytrafiła mu się taka mokra historia, kuweta jest regularnie podlewana , w ciągu dnia jest to kilka mniejszych bądź większych "zbryleń" nie wygląda mi to na patologiczne zachowanie, według mnie wszystko trafia do punktu przeznaczenia. Zaryzykuję stwierdzenie że Tytus przez to że był tak wcześnie oddany nie został nauczony w 100% poprawnych zachowań, to o czym wcześniej pisałem przytrafiło się około 3x , 1szy jeszcze w miejscu gdzie Tytus mieszkał z początku, tuż po odbiorze i ze dwa razy w nowym mieszkaniu, gdzie jeden z nich był już taką mega premedytacją
Tytus regularnie załatwiał się na buty w przedpokoju , dopóki tego nie zauważyliśmy , to była przez dzień czy dwa jego kuweta, ot tak po prostu...jak został pouczony od razu pobiegł do kuwety. Wydaje mi się że to ostatnie podlanie to było coś czego nie umiem racjonalnie wyjaśnić, zapomnienie się , nie wiem jakiś manifest, próba ?
Od tamtej pory wszystko jest w porządku. Ogólnie Tytus ma się dobrze , nawet bardzo, dość często śpi, mniej szaleje, widać jak mężnieje, jak dopada go fala radości i szaleństwa to skacze i biega dość intensywnie a krótko, potem zasypia i tak potrafi spać i szaleć na przemian gdzie sen zajmuje mu kilka godzin dziennie
Widzę jak rośnie, staje się coraz bardziej muskularny
Jedyne co mnie troszkę niepokoi to to że chyba zbyt szybko łyka pokarm i potrafi po chwili zwrócić, ale to chyba raczej kwestia łakomstwa, zdarza się to raz na tydzień lub dwa. W pożywieniu nie ma kłaczków i przeważnie zwracane jest w całości, widać że nie jest w ogóle pogryzione. Tytus o wiele bardziej upomina się też o czas jaki musimy mu poświęcać, popłakuje gdy tylko jest sam przez chwilę (sam w pomieszczeniu) wówczas trzeba go przywołać i porozmawiać z nim
Lubi gdy dostawiam mu krzesło obok mojego w pokoju gdzie pracuję wówczas śpi obok godzinami
Jutro zamówię mu wiklinowe legowisko z poduszką by miał swoje stałe miejsce (w moim pokoju) 
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt: