Kitka, Bazyl i Eliot
- Miss_Monroe
- Moderator
Re: Kitka, Bazyl i Eliot
A mnie zazdrość zżera z powodu tych kwiatów i tyle <lol>
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Aga, nie prowadzisz czasem działalności agroturystycznej? Planuję właśnie tygodniowy urlop w drugiej połowie sierpnia 8-)
Piękne kwiaty <pokłon>
Piękne kwiaty <pokłon>
- Zosiak
Cudowne kwiaty! I naprawde jedna z tych hortensji sie zmieni z bialej na czerwona? Mozemy dostac takie zdjecia before i after? Bo straszliwie tego ciekawa jestem <oops>
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
wykład z hortensjologii pierwsza klasa <mrgreen>
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Cu-do-wne. Wszystkie. <serce> <serce> <serce> <serce>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Na przykład w Arboretum w Wojsławicach :-) Sierpień to dobry moment na podziwianie hortensji, a ja w sierpniu mam urlop. Spędzę go w domu, dlatego jednego dnia planuję wycieczkę do Wojsławic i już nie mogę się doczekać!PyzowePany pisze: A gdzie w sierpniu będzie można poobserować inne gatunki?
Pięknie pachnie o zmroku i nawet nieźle wygląda, niestety również tylko po zmroku :-) A TŻ siał jak leciało, na morgi, mam więc jej wszędzie pełno. Ale pachnie naprawdę cudownie <zakochana>PyzowePany pisze: Hmm... maciejka, zupełnie o niej zapomniałam, a tak pięknie pachnie po zmroku... <zakochana>
Zdecydowanie muszę w przyszłym roku nadrobić zaległości ogródkowe
Etam, jak będziesz chciała, to też kiedyś będziesz takie mieć, wierz mi, że teraz jest dla Ciebie na to jeszcze dużo za wcześnie, takie rzecz to dla ludzi w średnim wiekuMiss_Monroe pisze:A mnie zazdrość zżera z powodu tych kwiatów i tyle <lol>
Hmmm, kiedyś miałam taki pomysł... i może jeszcze kiedyś się ziściAgnieszkaP pisze:Aga, nie prowadzisz czasem działalności agroturystycznej? Planuję właśnie tygodniowy urlop w drugiej połowie sierpnia 8-)
Nie jedna nawet :-) A jak nie na czerwone, to na różowe, praktycznie wszystkie te bukietowe (które teraz są białe i kremowe), tylko kwiaty drzewiastej Anabelle najpierw zrobią się zielone, a potem brązowe. Hortensje to naprawdę zachwycające krzewy. <zakochana> Wyglądają pięknie nawet kiedy przekwitają, przynajmniej wiele z nich.Zosiak pisze: I naprawde jedna z tych hortensji sie zmieni z bialej na czerwona? Mozemy dostac takie zdjecia before i after? Bo straszliwie tego ciekawa jestem <oops>
Dziś kupiłam dwa kolejne okazy <oops> I tym sposobem mam ich już... 30 <mrgreen> Dobra, nie będę się już rozpisywać.
A zdjęcia z przyjemnością pokażę!
<oops> O hortensjach mogę gadać prawie tyle samo co o kotach i psach.Yolla pisze:wykład z hortensjologii pierwsza klasa <mrgreen>
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
U nas właśnie wieje, leje, grzmi i błyska. A koty na tarasie <shock>
Teraz TŻ się ze mnie śmieje, że ja rolety opuszczałam i okna zamykałam jak była burza, żeby się futerka jak najmniej denerwowały <mrgreen>
Teraz TŻ się ze mnie śmieje, że ja rolety opuszczałam i okna zamykałam jak była burza, żeby się futerka jak najmniej denerwowały <mrgreen>
- Szopi
- Hodowca
- Hodowla: Mikołówka*Pl
Psina <pokłon> <zakochana> Kocham takie piesełki <zakochana>
U nas koty z grubsza dzielą się na te, które w czasie burzy siedzą pod łóżkiem w sypialni i udają, że nie istnieją (Rudas), na te, które siedzą w tym czasie na kolanach i trzymają głowę pod pachą (Klaudusia), oraz na te, które uważają ten czas za najlepszy do chrapania (Allurka) oraz te, które błyskawice mają w poważaniu i polują cały dzień na nakręcane myszki (Baby) <lol>
U nas koty z grubsza dzielą się na te, które w czasie burzy siedzą pod łóżkiem w sypialni i udają, że nie istnieją (Rudas), na te, które siedzą w tym czasie na kolanach i trzymają głowę pod pachą (Klaudusia), oraz na te, które uważają ten czas za najlepszy do chrapania (Allurka) oraz te, które błyskawice mają w poważaniu i polują cały dzień na nakręcane myszki (Baby) <lol>
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Ależ musi być pięknie w Twoim ogrodzie i jeszcze futerka na tarasie... :-)
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Hortensje były, a kotki gdzie