Forrest & Bohun - brysiowe kociaki
- Mion
Re: Forrest & Bohun - brysiowe kociaki
Bajkowy kociak, jak patrzy tymi cdownymi oczkami to oddałabym mu całą zawartość lodówki 
- ladyhawke
Asiek, to proste jak budowa cepa. To tak jak z ciastem na naleśniki. Dasz za dużo mleka, to bedzie rzadkie, dasz za duzo mąki bedzie geste. A ma być w sam raz.
Na szczęście ilość mleka dobiera aparat, ty masz tylko pilnować mąki, bo od niej zależy ilość ciasta.
Czyli musisz na aparacie ustawić tryb A i to jest twoja mąka ( czyli F). ustawiasz to F na ok. 8, bo sąsiadka ci mówi, ze taka porcja mąki starczy na naleśniki dla 4 osób, a mleko dobierze aparat. Jak opanujesz gęstość ciasta, to dopiero wtedy próbujesz robić naleśniki dla 12 osób. A jak robisz na auto, to aparat myśli za ciebie i sam dobiera na ile osób zrobić naleśnik. I jak masz 4 osoby, to raz zrobi na 2, a innym razem na 10. Pełna loteria.
Betuś, fajnie rysuje ta 35-tka <mrgreen> i zdjęcia też fajne.
Na szczęście ilość mleka dobiera aparat, ty masz tylko pilnować mąki, bo od niej zależy ilość ciasta.
Czyli musisz na aparacie ustawić tryb A i to jest twoja mąka ( czyli F). ustawiasz to F na ok. 8, bo sąsiadka ci mówi, ze taka porcja mąki starczy na naleśniki dla 4 osób, a mleko dobierze aparat. Jak opanujesz gęstość ciasta, to dopiero wtedy próbujesz robić naleśniki dla 12 osób. A jak robisz na auto, to aparat myśli za ciebie i sam dobiera na ile osób zrobić naleśnik. I jak masz 4 osoby, to raz zrobi na 2, a innym razem na 10. Pełna loteria.
Betuś, fajnie rysuje ta 35-tka <mrgreen> i zdjęcia też fajne.
- Betuś
Dziekuje, za wszystkie miłe slowa. Wierze, ze pisalyscie szczerze <oops> <oops> <oops>
No to co koleżanki, robimy jutro naleśniki?
No to co koleżanki, robimy jutro naleśniki?
- ladyhawke
Betuś, zrób coś dla mnie i popatrz na histogram <mrgreen> Aparaty mają tendencję do zachowawczego dobieranie czasu. Jak hstogram ma miejsce, zeby trochę przesunąć się w prawo, to ustaw korektę ekspozycji + 0,5 i pokaz co z tego wyjdzie.
- Betuś
<shock> A dasz radę mi to prościej wytłumaczyć? <oops> Nic nie kumam <oops>ladyhawke pisze:Betuś, zrób coś dla mnie i popatrz na histogram <mrgreen> Aparaty mają tendencję do zachowawczego dobieranie czasu. Jak hstogram ma miejsce, zeby trochę przesunąć się w prawo, to ustaw korektę ekspozycji + 0,5 i pokaz co z tego wyjdzie.
- Betuś
- Beate
- Agilisowy Rezydent
<zakochana> <zakochana> kocham te noseczki
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Bohun jest niezwykle fotogeniczny, aparat go kocha
Podobnie jak i ja <zakochana>
Świetnie Ci idzie
Mówię to z zazdrością, bo po pierwsze mam jednak gorszy aparat, po drugie mniej zapału do nauki i po trzecie koty które uciekają przed zdjęciami 
Świetnie Ci idzie
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Jakie cuuuudne fotki, przepiękne <zakochana>
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Fantastyczne! Cudnie wyszły oba <zakochana> <zakochana>