to nie tak...martwimy się tu wszyscy o zdrowie Koteczkanikaxx pisze:Oprocz Bibi nikt się o nas nie martwi
PUFA
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- nikaxx
Przepraszam dziewczyny że ja tak wam marudzę ale już sama nie wiem co mam robić. Byliśmy u Weta. Pani wet stwierdziła że Pufa ma podrażnione jelita przez te ciągłe biegunki pomacała posprawdzała oglądnęła i kazała podawać RC gastro intestinal.Wczoraj jak tylko wróciliśmy od weta Pufa znowu biegała z brudnymi portkami tym razem bez krwi ...mamy iśc do kontroli za tydzień albo jak się coś pogorszy to też mamy biec w te pędy.
Pufa o dziwo nic nie schudła z powodu tych biegunek a nawet mi przytyła bo waży 4200 <shock> Pani Wet kazała wydzielać jej karmę ale nie wiem czy to ma sens ona jeszcze jest młoda więc suche ma zawsze dostępne. Jej rodzice należeli do tych większych więc może ona też taka będzie po prostu.Nie zauważyłam żeby Pufa gruba była- żeberka można wyczuć bez problemu.No ale w końcu weterynarz to się chyba lepiej zna ode mnie. Narazie jemy RC gastro tylko i wyłącznie i czekamy na efekty
Pufa o dziwo nic nie schudła z powodu tych biegunek a nawet mi przytyła bo waży 4200 <shock> Pani Wet kazała wydzielać jej karmę ale nie wiem czy to ma sens ona jeszcze jest młoda więc suche ma zawsze dostępne. Jej rodzice należeli do tych większych więc może ona też taka będzie po prostu.Nie zauważyłam żeby Pufa gruba była- żeberka można wyczuć bez problemu.No ale w końcu weterynarz to się chyba lepiej zna ode mnie. Narazie jemy RC gastro tylko i wyłącznie i czekamy na efekty
- Renia
- Bibi
- Dracanka
Zgadzam się z Renią. Bądź wytrwała i podawaj tylko tę karmę.
Co do wydzielania, może tu chodzi o wydzielanie tej karmy leczniczej?
W końcu to karma tymczasowa, byc może tym,co PUFA normalnie zajada nie trzeba sie będzie przejmować -jak już się sprawy jelitkowe unormują.
Pufa może będzie dużą kotką
Głaski dla Koty,zdrówka
wszystko będzie dobrze
Co do wydzielania, może tu chodzi o wydzielanie tej karmy leczniczej?
W końcu to karma tymczasowa, byc może tym,co PUFA normalnie zajada nie trzeba sie będzie przejmować -jak już się sprawy jelitkowe unormują.
Pufa może będzie dużą kotką
Głaski dla Koty,zdrówka
wszystko będzie dobrze
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- Renia
Zobacz na opakowanie jaki masz tym tej karmy, bo są dwa rodzaje Gatro Intestinal zwykły, albo Gastro Intestinal Moderate Calorie. Przy tej pierwszej również otrzymałam polecenie wydzielania, przy zmniejszonej liczbie kalorii już nie miałam takiego ograniczenia, a karma może stać w miseczce cały czas. Dla mnie to wygodniejsze, bo pół dnia siedzę w domu i koty mi przynajmniej nie piszczą z głodu. :-)