Aga, trzymaj się dziewczyno. Mocno Was przytulam.
Kitka, Bazyl i Eliot
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Re: Kitka, Bazyl i Eliot
Bazylko, przesyłam buziaczki w ten cudowny pysio. Zdrowiej szybko koteńku. <serce>

- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Kochane, Bajzelek ma drożny przewód pokarmowy i nie ma zapalenia trzustki.
Więcej napiszę jutro, dziś już padam, idę
Spokojnej nocy Wam wszystkim.
Więcej napiszę jutro, dziś już padam, idę
Spokojnej nocy Wam wszystkim.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Wspaniałe wieści <tańczy> 
- Malena
<tańczy> Dobre wieści cieszę się bardzo, coś czuję że jest jakieś "ale" <?>
Spokojnej nocy, czekamy na dalszy ciąg wieści (mam nadzieję, że tylko dobrych)
Spokojnej nocy, czekamy na dalszy ciąg wieści (mam nadzieję, że tylko dobrych)
- Beate
- Agilisowy Rezydent
- ozon
- Agilisowy Rezydent
Bajzelku
Aguś
<tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Jak Diunka?
Aguś
<tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Jak Diunka?
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Mamy winnego, gardia lamblia
Chyba, że to nie tylko to...
Chyba, że to nie tylko to...
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Gardia
?? <shock> tylko eozynofile są poniżej normy , gdyby eozynofile były podwyższone to oznaczało by pasożyty bądź alergię ,więc coś jest z tą diagnozą nie tak
.
Podwyższone enzymy wątrobowe mogą powodować wymioty ,a co za tym idzie odwodnienie , kot je wysokobiałkowo i mało pije stąd podwyższone erytrocyty , hemoglobina no i kreatynina .
Trombocyty pomagają w krzepnięciu krwi jak się zranimy , Paulina jeszcze pogłówkuje :-) dopiero weszła :-)
Oj Bajzelku kochany
<serce>
Podwyższone enzymy wątrobowe mogą powodować wymioty ,a co za tym idzie odwodnienie , kot je wysokobiałkowo i mało pije stąd podwyższone erytrocyty , hemoglobina no i kreatynina .
Trombocyty pomagają w krzepnięciu krwi jak się zranimy , Paulina jeszcze pogłówkuje :-) dopiero weszła :-)
Oj Bajzelku kochany
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
Danusiu, też od razu pomyślałam o tych eozynofilach.
Jutro powtórzymy badanie u nas w klinice, chociaż nasz wet mówi, że to jest miarodajne (miałam wątpliwość, bo kał był z niedzieli rano, zawiodłam do tej weekendowej kliniki, badanie jest z dzisiaj z tego co zrozumiałam, robione we wrocławskim labie).
Powiedziała też, że też zaczeli snuć takie podejrzenia.
Teraz to najbardziej boję się o Diunkę, bierze już doksycyklinę, teraz do tego jeszcze metronidazol? <strach>
Czy takie leczenie można odłożyć na później? Gdyby na przykład ustąpiły objawy u Bajzelka?
Załamka. Ja też mam się przebadać. Powiedziałam już Siostrze, żeby chociaż dzieciaki przebadała. Znów będę słuchała od całej rodziny na temat kotów chodzących po blatach w kuchni i po stole
Jutro powtórzymy badanie u nas w klinice, chociaż nasz wet mówi, że to jest miarodajne (miałam wątpliwość, bo kał był z niedzieli rano, zawiodłam do tej weekendowej kliniki, badanie jest z dzisiaj z tego co zrozumiałam, robione we wrocławskim labie).
Powiedziała też, że też zaczeli snuć takie podejrzenia.
Teraz to najbardziej boję się o Diunkę, bierze już doksycyklinę, teraz do tego jeszcze metronidazol? <strach>
Czy takie leczenie można odłożyć na później? Gdyby na przykład ustąpiły objawy u Bajzelka?
Załamka. Ja też mam się przebadać. Powiedziałam już Siostrze, żeby chociaż dzieciaki przebadała. Znów będę słuchała od całej rodziny na temat kotów chodzących po blatach w kuchni i po stole
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
A tam niech gadają u mnie też po stole i blatach futra ganiają .
Aga zróbcie testy Elisa z krwi na obecność lamblii ( giardii) to jest najbardziej wiarygodne badanie.
Jeżeli mają wszystkie czterołapce dobrze by było żeby wszystkie naraz były leczone no i współczuje mycia i zmywania wszystkiego bo tu nie Domestos tylko zmywanie (usuwanie tego dziadostwa jest potrzebne) tylko najpierw te eozynofile sprawdźcie no masakra.
Aga zróbcie testy Elisa z krwi na obecność lamblii ( giardii) to jest najbardziej wiarygodne badanie.
Jeżeli mają wszystkie czterołapce dobrze by było żeby wszystkie naraz były leczone no i współczuje mycia i zmywania wszystkiego bo tu nie Domestos tylko zmywanie (usuwanie tego dziadostwa jest potrzebne) tylko najpierw te eozynofile sprawdźcie no masakra.