Odkurzacze, szczotki do odkurzaczy na sierść kocią

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
olska

Post autor: olska »

Właśnie jestem przed zakupem Powermed Robocop (ten samojeżdżący odkurzacz), tylko nie jestem pewna czy ten odkurzacz działa bez tej głównej części Powermed - głównego odkurzacza. Może macie doświadczenie lub po prostu wiecie ;-)
Awatar użytkownika
kesja
Hodowca

Post autor: kesja »

ja mam tę główną część - uwielbiam ten odkurzacz
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Że też wcześniej nie wpadłam na to by się z Wami podzielić swoimi zachwytami nad welurową szczotą! Mam konkretnie taką http://www.sklep.mampsa.pl/?p=productsM ... enia-ubran co prawda w opisie jest mowa o ubraniach, ale często zdarza mi się przejechać nią po dywanie, co jest naprawdę łatwe i szybkie (nie, nie nie trzeba szczotkować, wystarczy przejechać po wierzchu, choć widzę, że na jednych dywanach sprawdza się lepiej, a na innych gorzej).
Kiedyś po odkurzeniu, byłam cała zadowolona z siebie, gdy nagle coś mnie skusiło by sprawdzić czy ta szczotka będzie nadawała się do dywanu i... Zebrałam wielki kłąb kłaków <strach>
Szczotką tą wykonuje się ruchy w jedną stronę, zaś w przeciwnym zdejmuje z niej kłami, jednym ruchem. Naprawdę przydatna.

Podobną widziałam na zooplusie, choć ręczyć mogę tylko za model którego sama używam <mrgreen>
Mysza
Hodowca
Hodowla: Forastero*PL
Kontakt:

Post autor: Mysza »

HiddenTiger*PL pisze:Niestety, na stronie raczej lansują laury zdobyte przez produkt, niż sam odkurzacz. Jest to wydatek ok 5000 zł. W każdym razie na allegro jest wystawionych kilka :)
no właśnie na stronie nic ciekawego nei można się dowiedzieć. Dziewczyny może któraś opisac co to cudo robi? I dlaczego jest takie świetne, lepsze od...?

Na stronie zooplusa sa jakieś odkurzacze z turboszczotkami i nie wiem co o tym myśleć.
Na co kase wydać ;)
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Ja mam zwykły odkurzacz Elektroluxa z turboszczotką i w zupełności mi wystarcza. Wyciąga całą sierść z foteli. Dywanów u mnie nie ma, ale babcia ma taki sam i sierść ściąga idealnie. A kosztuje około 400 zł (Elektrolux Maximus).
Awatar użytkownika
Montana
Hodowca
Hodowla: Legatówka*PL
Kontakt:

Post autor: Montana »

gosiaczek8807 pisze:Że też wcześniej nie wpadłam na to by się z Wami podzielić swoimi zachwytami nad welurową szczotą! Mam konkretnie taką http://www.sklep.mampsa.pl/?p=productsM ... enia-ubran co prawda w opisie jest mowa o ubraniach, ale często zdarza mi się przejechać nią po dywanie, co jest naprawdę łatwe i szybkie (nie, nie nie trzeba szczotkować, wystarczy przejechać po wierzchu, choć widzę, że na jednych dywanach sprawdza się lepiej, a na innych gorzej).
Kiedyś po odkurzeniu, byłam cała zadowolona z siebie, gdy nagle coś mnie skusiło by sprawdzić czy ta szczotka będzie nadawała się do dywanu i... Zebrałam wielki kłąb kłaków <strach>
Szczotką tą wykonuje się ruchy w jedną stronę, zaś w przeciwnym zdejmuje z niej kłami, jednym ruchem. Naprawdę przydatna.

Podobną widziałam na zooplusie, choć ręczyć mogę tylko za model którego sama używam <mrgreen>
Dokładnie takich uzywam. Mam i duże do ściągania z foteli, sof (dywanów nie mam) i małe w kazdej torebce, plecaku i czasem w kieszeni płaszcza. Są rewelacyjne.
Awatar użytkownika
kesja
Hodowca

Post autor: kesja »

Mysza pisze:
HiddenTiger*PL pisze:Niestety, na stronie raczej lansują laury zdobyte przez produkt, niż sam odkurzacz. Jest to wydatek ok 5000 zł. W każdym razie na allegro jest wystawionych kilka :)
no właśnie na stronie nic ciekawego nei można się dowiedzieć. Dziewczyny może któraś opisac co to cudo robi? I dlaczego jest takie świetne, lepsze od...?

Na stronie zooplusa sa jakieś odkurzacze z turboszczotkami i nie wiem co o tym myśleć.
Na co kase wydać ;)
ja dowiedziałam się dopiero na prezentacji w domu u mnie
i polecam po prostu to, zobaczycie odkurzacz w akcji, a prezentacja do niczego nie zobowiązuje
spokojnie go sobie spłacam :) a kaszlu u mnie i córki jak był tak nie ma od ponad roku ( i kłaków tez o wiele mniej)
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Mam rainbow od 17 lat i wiem tylko że po raz drugi nie wydała bym tyle kasy na odkurzacz,jest to dobra rzecz tylko szkoda że sama nie odkurza ;-)) odkurzam co dziennie a z turboszczotką w sobotę a i tak kłaczki latają <lol>
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

U mnie w domu to tak naprawdę brak sierści. Mam kilkoro znajomych którzy mają koty i u nich jest po prostu masakra. Lata wszędzie i zamiast dwóch kotów żywych to jest jeszcze z 10 sztucznych. Mi osobiście strasznie to przeszkadza pomimo, że całe życie chowałam się z psami i innymi futrzanymi. Teraz mam kocura kastrata i króliczkę wysterylizowaną i nie mam tego problemu. Nawet jak przychodzą znajomi to są w totalnym szoku, bo sierści brak. Tzn jest, ale są to pojedyncze kłaczki. Częściej wpadnie mi do oka niż do herbaty. Ale od pewnego czasu Ferdek częściej gubi i potrafi zostawić na fotelu czy wersalce (może to sprawka sezonu grzewczego, pomimo, że u mnie to raczej zimniej niż cieplej i to nie z oszczędności, ale z przyzwyczajenia do zimniejszych klimatów). A może dlatego, że nie był kąpany. Nie wiem, cały czas się uczę czegoś nowego bo kotka to mam po raz pierwszy.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Dodam, że codziennie sprzątam, kota raz w tygodniu czeszę, ale to dlatego bo córcia ma astmę i staram się aby było jak najczyściej.
Zablokowany