Cześć! :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
alakin

Re: Cześć! :)

Post autor: alakin »

Cześć...wlaśnie nadrabiam lekturę! (tak,tak wiem która godzina...ale co poradze że bezsenność mnie dopadła ) ;-))
Kociak świetny ...małe lwiątko. <zakochana>
Miło bedzie patrzeć jak rośnie , tak bardzo różni sie od misiów brytyjskich :kotek:
Awatar użytkownika
*Basia

Post autor: *Basia »

alakin pisze:Cześć...wlaśnie nadrabiam lekturę! (tak,tak wiem która godzina...ale co poradze że bezsenność mnie dopadła ) ;-))
Spokojnie nie o takich godzinach zdarzało mi się wędrować po czeliściach internetów :-) Także rozumiem.
Kociak świetny ...małe lwiątko. <zakochana>
Miło bedzie patrzeć jak rośnie , tak bardzo różni sie od misiów brytyjskich :kotek:
To fakt, rasy się do siebie znacznie różnią :) Przyznam, ze myślałam nad brytyjczykiem bo to cudowne misiowate kuski ale ze wzlgedu na psa się trochę bałam ;-). Ale myślę, że za jakiś czas i brytyjczyk zawita u mnie w domu <gwiżdże>
Awatar użytkownika
*Basia

<mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen> <mrgreen>
Zgadnijcie co?!

Z powodów technicznych odbieramy kota wczesniej :))))
Na dwa dni przed ukończeniem 13 tygodnia.

Z wieści od hodowcy: " Nie boi się ludzi w tym krzyczących dzieci, przychodzi do mnie, łasi się o nogi i domaga głaskania."

Zapowiada się całkiem fajnie te nasze kocisko <zakochana> <serce>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Super niespodzianka :-)
Awatar użytkownika
*Basia

Ciesze się bardzo :)
Z drugiej strony się nieco obawiam, mam na tym tle mały zgrzyt z teściami. Uspali psa w tamtym tygodniu i są nastawieni na absolutne nie jeśli chodzi o ziwerzęta i powtarzają to za każdym razem jak ich widzę. Nie obejdzie się bez monologu na temat tego jakie to zwierzęta są niepotrzebne w domach i tylko głupie wydatki i obowiązki...mieli w domu psy, koty ... a teraz nagle się jacyś anty zrobili <hm>. Psa naszego lubią, ale za bardzo nie mieli na to żadnego wpływu... coś czuje że będzie wojna <hm>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

"Wolność Tomku w swoim domku" - każdy niech ma swoje zdanie u siebie. Nikt im nie każe mieć zwierzaka, jak nie chcą, ale to nie znaczy, że Ty masz mieć takie same poglądy, to Ty się będziesz nim zajmowała i utrzymywała.
Awatar użytkownika
*Basia

Ja to wiem i im powtarzam, że to nasz obowiązek nie ich ... jeden chce go mieć drugi nie. Nie dociera.
Awatar użytkownika
alakin

Post autor: alakin »

Z każdą nową decyzją ( czy to zakup zwierzaka czy czegos innego ) przerabiam dokładnie to samo <wsciekly>
Pies był BE bo kopał w ogródku ...kot (dachowiec) był BE bo polował na ptaki ...
Na szczęście Kaspiana zaakceptowali bo nie wychodzi na zewnątrz- nie kopie,nie sika.nie zjada tego cholernego ptactwa-ktore budzi mnie co rano <diabeł>
Ale swoje zdanie i tak wyrazili <rotfl> <strach>
WSPÓŁCZUJE !

A co do kociaka - świetna wiadomość <tańczy>
Awatar użytkownika
dagusia

Post autor: dagusia »

Moja niunia też do odbioru jest w okolicach swiąt ale z przyczyn wyjazdu odbieram ją 3stycznia 2015 :-?
Także możemy czas odliczać razem <mrgreen> już się nie mogę doczekać Twoich fotek z przyjazdu kici do nowego domku :-?
Awatar użytkownika
*Basia

alakin
Ale ile razy można słuchać tego samego <strach> <shock> Oni jakby się zacieli. Nie wiedzą, że planujemy kota - to by dopiero było gadanie :-///// Co spotkanie, co wizyta ta sama śpiewka, na okragło od 2,5 roku. I co chwila "A Wy to też nie będziecie chcieli już psa bo to tylko kłopot, bo zwierze się męczy...bo jak choruje to nie wiadomo co mu jest, bo to koszty" i potrafią to powtarzać przez 30 min. Oni nie pytają oni twierdzą. Masakra jakaś. Ja ich rozumiem są starsi, dzieci odchowali, chcą sobie odpocząc a nie latac z psem po nocach ... Tego którego teraz mieli to w ogóle jakis horror nie pies. Kompletnie nie wychowany, nauczony wychodzenia co 3h niezaleznie od pory dnia... :-o I tak z nim latali przez 16 lat. Nie dziwie się im, że mają dość ale sami sobie taki los zgotowali. Sytuajca nam się o tyle skomplikowała, że mieszkamy na ich mieszkaniu tzn nie z nimi ale na mieszkaniu które po części do nich należy. Mieliśmy się wyprowadzić do końca grudnia, ale nie da rady...Myślimy czy nie wykupić od nich tego mieszkania, ale póki co to swojego wysłucham. Chociaż mamy zamiar urabiać, że taki kot jest małoobsługowy i jakbysmy go nie przygarnęłi trafiłby do schroniska czy coś...wiem, że brzydko kłamać ale oni nie ogarną, że za zwierzaka tyle płacić. Teść jest typem człowieka, który nie ma problemu z pozbyciem się małych kociaków w sposób średnio humanitarny czy ze zjedzeniem mięsa z psa...jego nic nie rusza. Nie żeby był jakimś potrowem bo ogólnie to dobry człowiek...ale sotosunek do zwierząt to ma podły. Nie chodzi i nie krzywdzi ich celowo ... ale dyskusje z nim nie mają sensu nie raz mu powiedziałam, że się cieszę, że syn się w niego nie wdał.
Się rozpisałam, ale chyba musiałam to z siebie wyrzucić :((((

dagusia
My naszego mieliśmy odbierać 2 stycznia ;) Więc prawie całkiem w tym samym czasie. A zdjęcia będa - pewnie, juz zaczęłam mysleć o nowym obiektywie na tą okazję <lol>
Zablokowany