Safira vel Mia
- Safira
Safira vel Mia
Witam wszystkich wielbicieli kotów a w szczególności Brytyjczyków.
Od 8 listopada 2014 r. jestem mamusią dziś 19 tygodniowej kotki brytyjskiej. Zakupiliśmy ją z mężem z hodowli Wawelski Kot w Krakowie.
Historia jest troszkę dłuższa gdyż w maju 2014r. dostałam na urodziny pierwszego Brytyjczyka, lecz jak to bywa z laikami była to kotka z pseudohodowli w Poznaniu. Była z nami przez 5 miesięcy. To były cudowne chwile aczkolwiek przepełnione walaką o zdrowie a potem o życie kotki. Niestety nie udało się . Podczas tej walki zmieniłam 4 wetów i żaden nie był w stanie rozpoznać FIP. Dopiero po wykonaniu USG(2 miesiące leczenia na wszystko co przyszło im do głowy) okazało się, że tak na prawdę to nie było już szans na jakąkolwiek pomoc dla mojego maleństwa. Odeszła i pozostawiła pustkę w sercu i domu. Początkowo była złość, żal i kategoryczne oświadczenie ,że nigdy więcej.....
Nie minął miesiąc i już wiedzieliśmy że inaczej się nie da i musi być w domu nowa Mia.
No i jest!!!! Już drugi miesiąc daje nam szczęście i radość każdego dnia i nocy:)
Uff ale się rozpisałam. Jak ogarnę wklejanie fotek to oczywiście pochwalę się dzieckiem.
Pozdrawiam wszystkich. Kaśka
Od 8 listopada 2014 r. jestem mamusią dziś 19 tygodniowej kotki brytyjskiej. Zakupiliśmy ją z mężem z hodowli Wawelski Kot w Krakowie.
Historia jest troszkę dłuższa gdyż w maju 2014r. dostałam na urodziny pierwszego Brytyjczyka, lecz jak to bywa z laikami była to kotka z pseudohodowli w Poznaniu. Była z nami przez 5 miesięcy. To były cudowne chwile aczkolwiek przepełnione walaką o zdrowie a potem o życie kotki. Niestety nie udało się . Podczas tej walki zmieniłam 4 wetów i żaden nie był w stanie rozpoznać FIP. Dopiero po wykonaniu USG(2 miesiące leczenia na wszystko co przyszło im do głowy) okazało się, że tak na prawdę to nie było już szans na jakąkolwiek pomoc dla mojego maleństwa. Odeszła i pozostawiła pustkę w sercu i domu. Początkowo była złość, żal i kategoryczne oświadczenie ,że nigdy więcej.....
Nie minął miesiąc i już wiedzieliśmy że inaczej się nie da i musi być w domu nowa Mia.
No i jest!!!! Już drugi miesiąc daje nam szczęście i radość każdego dnia i nocy:)
Uff ale się rozpisałam. Jak ogarnę wklejanie fotek to oczywiście pochwalę się dzieckiem.
Pozdrawiam wszystkich. Kaśka
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Safira vel Mia
Witam serdecznie :-)
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Safirko, witamy Cię serdecznie. Niektórzy z nas, w tym także ja, przeżyli również stratę kotka. Nasz odszedł po miesiącu , także na FIP. Wtedy też była rozpacz i zarzekanie się, że nigdy więcej, bo ból, bezsilność i wczesne pożegnanie pozostawiają ślad w sercu. Ale my podobnie jak Ty, od 2 miesięcy mamy koteczki od naszej forumowej Dorszki. Nowa nadzieja, radość i spokój zarazem, no i odkrywanie siebie. Wszystkiego dobrego, ściskamy cieplutko.
- Betuś
Witam :-)
- Safira
Dziękuję za ciepłe słowa. Nie zrozumie ten kto tego nie przeżył
Teraz już musi być dobrze. Nie zniosłabym chyba już drugi raz takiej straty.
Pozdrawiam
Teraz już musi być dobrze. Nie zniosłabym chyba już drugi raz takiej straty.
Pozdrawiam
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Witamy sie i czekamy na fotki
- beev
Witajcie na forum
Pokaż nam szybko swoje szczęście <yamaha>
Pokaż nam szybko swoje szczęście <yamaha>
- dagusia
Witamy na forum czekamy <yamaha> czekamy <yamaha> i czekamy <yamaha> na zdjecia:)
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
Witam i ja :-)
- Safira