Arya i Eddie

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monic

Re: Arya i Eddie

Post autor: Monic »

Oj będzie dobrze z pewnością! Początki są zawsze trochę niepewne, ale w końcu się dogadają:-) Chłopczyk jest prześliczny!! Ma już piękne oczka i pućki, będzie piękny kawaler! Kolejny mój ulubieniec na forum, ach te niebieskie brysie, łamią moje serce :-P Super, że jest taki kontaktowy i przyjacielski, coś ostatnio same przytulanki się na forum pojawiają ;-)
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

Jak się cieszę, że udało mi się nadrobić do tej pory wszystkie strony waszego wątku i z tych pierwszych doczytałam się, że Arya też była takim śmiałym kotkiem już podczas pierwszych chwil w nowym domku :kotek: Bardzo fajnie, że i Eddie jest taki odważny :kwiatek: i jakie cudne, duże oczka ma i śliczny pysio! Niebieski kawaler ahh uwielbiam <zakochana>
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Myślę, że Arya kozaczy, bo zwyczajnie się boi. Jest spokojna, gdy siedzi sama lub z kimś z nas, ale syczy, ledwo zobaczy Eddiego, jakby chciała mu coś udowodnić. Raz wpuściliśmy ją do pokoju, Eddie bawił się grzecznie torem z kulką i nawet na nią nie patrzył, zaniosłam ją na drapak. Skoczyła na kanapę, popatrzyła na niego z góry i wydała taki odgłos, że Mietek złapał ją i wypieprzył za drzwi <oops>
Sęk w tym, że Eddie jest od niej większy. Na pewno tej samej wielkości, chyba nawet ciut ją przerasta. Z jednej strony młodszy o trzy miesiące, ale z drugiej - solidny chłopak, a ona to drobna panieneczka, w siódmym miesiącu życia ważyła równe trzy kilogramy. Pewnie dlatego czuje się niepewnie, bo w jej domu znalazł się obcy koleś i niby jest miły, ale jednak jakiś taki duży.

Teraz zamieniliśmy się kotami, Arya siedzi ze swoją kuwetą i miskami ze mną w salonie z aneksem, a Edek z Pańciem zwiedzają sypialnię i przedpokój. Arya po wejściu do salonu nasyczała na powietrze, ale obeszła wszystko, obwąchała, a teraz drzemie sobie na stole. Na noc znowu zamiana, Arya będzie spała w sypialni.
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Kciuki za powodzenie akcji, sliczny kocurek z Edzia <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
Monic

Posyczy dla zasady i jak już się przekona, że ten nowy jest jej nowym kochanym braciszkiem to jej przejdzie całkowicie ;-) A my poprosimy dużo zdjęć tego wielkiego kocurka! :-)
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Pańcio śpi dziś na sofie, Eddie jest z nim, a Arya ze mną w łóżku. Leży bidula i patrzy w stronę drzwi, żal mi troszkę tej wrednej małpy, w końcu też miała ciężki dzień. Mam nadzieję, że szybko poukłada sobie wszystko w tym małym łebku i zrozumie, że Eddie jest milutkim, poczciwym misiem i będzie dla niej miły.

Jutro nie idę jeszcze do pracy, zostaję z kotami sama. Będzie ciężko, bo Eddie jest przylepą i zostawiony sam chociaż na minutkę od razu miauczy. Arya jest przyzwyczajona do zostawania po 12h, dla niej to nie pierwszyzna, ale zostawić ją w jednym pokoju, a samej siedzieć z innym kotem w drugim to inna sprawa.
Oho! Chyba wykrakałam i usłyszałam miauknięcie... Eddie musiał się obudzić i zorientować, że Mietek śpi. A może mam już omamy słuchowe <lol>

Trochę zdjęć na dobranoc:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak grzecznie drapię <mrgreen>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na poduszce Dużej najwygodniej <roll>

Obrazek

Bonus - znajdź pięć szczegółów różniących te zdjęcia <święty>

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Mam szybkie pytanie organizacyjne, czy moje zdjęcia nie są zbyt duże? Nikomu nic nie rozciągają? Używam tabletu, fotki wrzucam przez aplikację, nie ma opcji wyboru wielkości. U mnie na tablecie wygląda to OK.
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

Zdjęcia wyglądają dobrze, wielkościowo ok i ilościowo świetnie :ok:

Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień <ok>

I wysyłam głaski dla ślicznego przytulaska Eddiego i cudnej dziewuszki :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Natashas, tak teraz patrzę na suwaczek i widzę, że Twój Pajtonik jest równiutkie dwa tygodnie starszy od Eddiego <mrgreen>
Awatar użytkownika
Monic

Piękny chłopczyk, taki misio prawdziwy, będzie z niego kocisko :-) A ostatnie zdjęcie - padłam :-D Myślę, że jednak Arya nie miała takich morderczych zamiarów :-P
Zablokowany