Bella & Carlos

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Re: Bella & Carlos

Post autor: Kamiko »

250 gram to bardzo dużo , to świetny początek <ok>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Jejku Aguś jak Ci się udało, że aż tyle schudli? <shock>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Dobrze, że u Was dobrze :kiss: :kotek: :kotek:
Gratuluję skutecznej diety <ok> <ok> <ok>
Co do Carlosika to sprawdzilabym gruczoły okoloodbytowe przy następnej wizycie, saneczkowanie i nerwowość to u nas objaw zatkanych zatok. Zdarza się, że na chwilę przechodzi, ale po kilku dniach wraca i wtedy biegusiem lecimy do weta <hm>
Dużo słoneczka i zdrówka Wam życzę <serce>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Aga, 250 gram w tak krótkim czasie to spory sukces. Gratuluję. :kwiatek: :kwiatek:
Trzymam kciuki za dalszy spadek wagi Bliźniaków. <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Sonia pisze:Jejku Aguś jak Ci się udało, że aż tyle schudli? <shock>
Soniu, wydzielając karmę.
Bella zjada obecnie 30 g TOTW + ok. 40 g mokrego PON-a.
Carlos - 40 g TOTW + 40-50 g mokrego (Princess, Cosma Nature lub Moonlight Dinner).
Początkowo Bella bardzo domagała się więcej, zaczynałam u niej od 40 g suchej karmy, a potem stopniowo zmniejszałam dawkę. Teraz są to dla nich porcje akurat. Nie przesiadują przy miskach.

Zamówiłam Hill's Metabolic, ale zastanawiam się, czy przechodzić docelowo wyłącznie na tę karmę. Może mieszać pół na pół z TOTW (+ suplementacja oczywiście), tym bardziej że na TOTW trochę jednak oba koty schudły.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Agnieszko jeśli oba koty schudły na karmie, którą lubią i ma dobry skład to ja bym przy niej została.
edit: Rewelacyjnie schudł Carlosik i Bella przy obecnym żywieniu, a skoro z wagą jest największy problem i weterynqryjną karmę ze względu na nadwagę miały jeść i udało Ci się wypracować inny "złoty" środek to według mnie super <ok> Skład karmy Hills Metabolic pozostawia wiele do życzenia.
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Miss_Monroe pisze:Agnieszko jeśli oba koty schudły na karmie, którą lubią i ma dobry skład to ja bym przy niej została.
Lenka, ale kurczę nie wiem, czy dalej będą na niej chudły ;-)) Trochę mam mętlik w głowie :mimbla:
Jeszcze dziś Dobrochna pisała o Applawsie dla kociąt, że można na nim zbić wagę, tyle że chyba jeszcze na 100% nie wiadomo, czy nowa formuła ma ok skład.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Czytałam wątek o karmie suchej :-) Ja bym spróbowała odchudzać dalej tym sposobem. A w razie braku spadku wagi myślałabym o innym rozwiązaniu. Choć nie można się spodziewać, że co tydzień, czy dwa tygodnie będą gubić po 250g. Każdy gram w dół to sukces! Odchudzanie zwierzaków to nie taka prosta sprawa, wiem to na przykładzie Juicy, a u Was waga drgnęła super :ok:
Carlos i Bella jedzą dobrą karmę suchą i mokrej trochę dostają, powiem Ci, że w porządku ta ich dieta ;-))
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Jeszcze jako ciekawostkę napiszę, że dwie wetki, u których byłam w ostatnim czasie, mają zupełnie odmienny pogląd na odchudzanie kotów. Wg pierwszej kluczem do sukcesu jest przestawienie kota wyłącznie na mokrą karmę, wg drugiej - wyłącznie na suchą. I bądź tu mądry człowieku <lol>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Według mnie kluczem do sukcesu jest znalezienie "złotego środka" :-) Tylko wetki nie zakładały tego, że czasem ciężko jest przestawić kota na zupełnie inne żywienie, bo trudno by odchudzić kota, który np.nie przepada za mokrą karmą, a musiałby ją jeść, albo takiego, który jest głownie na mokrej karmie i musi się "przestawić" się na suche.
Agnieszko, jakby mój Bentley miał przejść na dietę i jeść tylko mokrą karmę to długo by nie pociągnął <lol>
Zablokowany