Krem z czekoladą… Ami Pretty Baloo*PL & Egon Luna-Gatto*PL
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Re: Ami Pretty Baloo*PL - moja cudna kremóweczka :)
Mała spryciulka <zakochana>
- elwiska3
- Agilisowy Rezydent
Sliczna malutka spryciuleczka <zakochana>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Ale pięknie śpi <zakochana> <zakochana>
Mała Sołtysowa się szykuje hihih
Mała Sołtysowa się szykuje hihih
- Natashas
Jak dobrze kotenieńka łączy fakty
A potem ciocie mogą podziwiać tą zwinność i spryt
Jak śpisz to też jesteś Amisiu śliczna <aniołek>
Jak śpisz to też jesteś Amisiu śliczna <aniołek>
- Konstancja
- Kontakt:
jakie kochane maleństwo, normalnie sama słodycz <serce> <serce> <serce>
- dagusia
Ciekawe od kogo podpatrzyła, że tak można sobie chodzić??
Kremóweczka przesłodka jak śpi, taki niewinny, kochany pysiolek <serce>
Kremóweczka przesłodka jak śpi, taki niewinny, kochany pysiolek <serce>
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Śliczny śpioszek <zakochana> Pewnie sobie w tej makówce już układa, co tu nowego zmalować, jak się obudzi <mrgreen>
- Neta
Sylwuś sobie pomyśl jakie moje serce już miękkie jest, skoro mięknie również ilekroć Amisię widzę <zakochana>Sylwia pisze:Za każdym razem, gdy widzę Amiśkę, serducho mi mięknie bardzo <zakochana>
To wyjątkowa dziewczynka od samego początku.
I tak pięknie rośnie <zakochana>
A rano jak jest taka miziasta i rozmruczana to mięknie przynajmniej dziesięciokrotnie na raz <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Z noskiem damy radę, powolutku do przoduSylwia pisze:Co do noska, miejmy nadzieję, że z wiekiem nosek przestanie się brudzić.
Tak naprawdę chyba nie wiadomo na 100% skąd brudzenie niektórych kremowych nosków.
W większości słyszę teorię, że właśnie od jedzenia. Może też trochę jak Sonia pisze - przez intensywne wąchanie wszystkich zapachów i zakamarków?
Może po prostu niektóre jasne maluchy mają "taką urodę".
Amisi i Alii taki suchy brudek zbierał się dość wcześnie, jeszcze zanim zaczęły biegać po całym mieszkaniu, dlatego teoria z jedzeniem wydaje mi się od początku trafna.
Na szczęście to tylko suche brudne paproszki, pozostaje je raz dziennie wytrzeć odrobinę nawilżoną husteczką (pozostałabym tutaj przy płynie fizjologicznym lub tears naturale, tak jak do tej pory, by to było coś fizjologicznego i "neutralnego") a z czasem miejmy nadzieję, że nosek z tego wyrośnie.
Dokładnie taką samą przypadłość miał kremowy braciszek mojej Fary - do ok roku zbierał mu się brudek, odkąd urósł problem brudnego noska zniknął, może ma to związek z większą głową, a może po prostu dorosły kot nie "eksploruje" już tak wszystkiego i nie zbiera zarazem "kurzu"? :-)
Dobrze jednak usłyszeć, że przez taki brudny nosek też inni przechodzili i co ważne wyszli z sukcesem! Wiesz, w kupie zawsze raźniej...
Dziękuję kochanaSylwia pisze:Zdrówka dla Ciebie Anetko i całusek w kremowy nosek, nawet jeśli brudny :-)
- Neta
Dziękujemy pięknie Ciocie
Ale to Asiu masz na myśli jakąś pomoc do sołectwa, przyszywaną córeczkę, czy może przyszłą yhmm hmm... ? <lol> <lol> <lol> Bo jakby co to my do Nowego Sącza wcale daleko nie mamyFusiu pisze:Mała Sołtysowa się szykuje hihih
No nie mam pojęcia... Żadnych starszych przykładów nie ma, a ja jej nie pokazywałam... <rotfl> <rotfl> <rotfl>dagusia pisze:Ciekawe od kogo podpatrzyła, że tak można sobie chodzić??![]()
![]()
Oj tak, coś nowego na pewno znowu moja makóweczka wymyśli <roll> <roll> <roll>Sonia pisze:Śliczny śpioszek <zakochana> Pewnie sobie w tej makówce już układa, co tu nowego zmalować, jak się obudzi <mrgreen>