Nico Perła Południa*PL vel Sheldon - Wita serdecznie!
- elsa
Re: Nico Perła Południa*PL vel Sheldon - Wita serdecznie!
Sheldon na pewno wynagrodzi Ci tę twórczą pracę związaną z wyczekiwaniem na Niego! <mrgreen> Cudny jest, prawdziwa słodycz! <zakochana>
- dagusia
Doczekamy się, doczekamy <gwiżdże> Ja do soboty, Ty do niedzieli <mrgreen>
Przecież to juz nic, w porównaniu do tego, co było niedawno <yamaha>
Przecież to juz nic, w porównaniu do tego, co było niedawno <yamaha>
- waćpanna
No i jak i jak??
Czekamy na info 
- kejt_van_bodkin
No to jesteśmy w domu. Podróż była dłuższa niż się spodziewaliśmy, bo zgubiłam się po drodze i nadłożyliśmy jakieś pół godziny zjazdu, tak to jest jak się uznaje, że nawigacja oszukuje, ale...
W hodowli sam wszedł do transportera, wiedział, że to dla niego, jak wszedł to już nie wyszedł tylko na wyjazd i załatwienie formalności. Sheldon bardzo dobrze zniósł podróż, trochę popłakiwał. W domu od razu wyszedł z transportera i zaczął zwiedzanie, cały czas oczekując atencji. Wszedłem wszędzie, łącznie z lodówką. Trochę pochrupał suchej karmy i mokrej przed 22 i rano trochę świeżej puszki. Niestety w kuwecie się jeszcze nie załatwił, ale już ją odwiedził. Ogólnie to jestem w szoku, spał ze mną w łóżku całą noc, bardzo spokojnie. A od rana znowu szaleństwo…
Najbardziej martwi mnie ta mała ilość jedzenia i brak zainteresowania kuwetą. Poza tym oswajanie z mieszkaniem i ze mną idzie wręcz szokująco dla mnie…
A teraz mała fotorelacja…
Dzisiaj rano moja pani otworzyła oczy i zobaczyła mnie tak:

Wczoraj też opanowałem drapak, o tak:

I tak się dzisiaj bawiłem:

W hodowli sam wszedł do transportera, wiedział, że to dla niego, jak wszedł to już nie wyszedł tylko na wyjazd i załatwienie formalności. Sheldon bardzo dobrze zniósł podróż, trochę popłakiwał. W domu od razu wyszedł z transportera i zaczął zwiedzanie, cały czas oczekując atencji. Wszedłem wszędzie, łącznie z lodówką. Trochę pochrupał suchej karmy i mokrej przed 22 i rano trochę świeżej puszki. Niestety w kuwecie się jeszcze nie załatwił, ale już ją odwiedził. Ogólnie to jestem w szoku, spał ze mną w łóżku całą noc, bardzo spokojnie. A od rana znowu szaleństwo…
Najbardziej martwi mnie ta mała ilość jedzenia i brak zainteresowania kuwetą. Poza tym oswajanie z mieszkaniem i ze mną idzie wręcz szokująco dla mnie…
A teraz mała fotorelacja…
Dzisiaj rano moja pani otworzyła oczy i zobaczyła mnie tak:

Wczoraj też opanowałem drapak, o tak:

I tak się dzisiaj bawiłem:

- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
No właśnie u nas było tak samo - przylepność od początku, zwiedzanie, głaskanie, a apetycik mizerny i kopanie w kuwecie też dopiero następnego wieczoru. Widocznie aklimatyzacja wygląda różnie i niektóre kotki są strachliwe i nieufne, a wygłodniałe, a niektóre to ciekawskie miziaki, które odchorowują stres słabszym apetytem... Kuwetę tłumaczyłam sobie tym, że skoro mało zjadła przed podróżą, a u nas ledwo ciamknęła parę chrupek, to nie ma z czym iść do wckejt_van_bodkin pisze:(...)
Najbardziej martwi mnie ta mała ilość jedzenia i brak zainteresowania kuwetą. Poza tym oswajanie z mieszkaniem i ze mną idzie wręcz szokująco dla mnie…(...)
Trzymam kciuki za apetyt i kuwetę
- kejt_van_bodkin
To mnie trochę uspokoiłaś. Też ten brak "toalety" tłumaczę tym, że mało zjadł… ale mam nadzieję, że coś chociaż wciągnie dzisiaj...Luinloth pisze:No właśnie u nas było tak samo - przylepność od początku, zwiedzanie, głaskanie, a apetycik mizerny i kopanie w kuwecie też dopiero następnego wieczoru. Widocznie aklimatyzacja wygląda różnie i niektóre kotki są strachliwe i nieufne, a wygłodniałe, a niektóre to ciekawskie miziaki, które odchorowują stres słabszym apetytem... Kuwetę tłumaczyłam sobie tym, że skoro mało zjadła przed podróżą, a u nas ledwo ciamknęła parę chrupek, to nie ma z czym iść do wckejt_van_bodkin pisze:(...)
Najbardziej martwi mnie ta mała ilość jedzenia i brak zainteresowania kuwetą. Poza tym oswajanie z mieszkaniem i ze mną idzie wręcz szokująco dla mnie…(...)![]()
Trzymam kciuki za apetyt i kuwetę
- yamaha
- Genius Loci
<zakochana> <zakochana> <zakochana>
Sliczny malentasek

Sliczny malentasek
- Beate
- Agilisowy Rezydent
<zakochana> Śliczny
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Gratuluję nowego domownika
Słodki chudzinek z niego, ale to zawsze w tym wieku kociaki wyglądają troszkę śmiesznie i patyczkowato
Nic się nie przejmuj, zadomowi się całkiem, to i porządnie za jedzenie się weźmie i nadrobi :-)
Słodki chudzinek z niego, ale to zawsze w tym wieku kociaki wyglądają troszkę śmiesznie i patyczkowato
Nic się nie przejmuj, zadomowi się całkiem, to i porządnie za jedzenie się weźmie i nadrobi :-)
- waćpanna
No i super
Śliczny jest
ile waży? 
co do kuwety - Edi przez pierwsze dwa dni jedynie zaglądał, wchodził i wychodził nic nie robiąc. Ostatecznie zadzwoniłam do hodowcy, żeby kupić identyczny, a nie podobny żwirek jak miał u siebie i w środku nocy jechaliśmy po identyczny żwirek. Po wymianie żwirku Edi od razu odwiedził toaletę
ostatecznie nie wiem do dziś czy pomógł żwirek, czy czas
więc myślę, że tylko spokój może uratować kocią kuwetę 
co do kuwety - Edi przez pierwsze dwa dni jedynie zaglądał, wchodził i wychodził nic nie robiąc. Ostatecznie zadzwoniłam do hodowcy, żeby kupić identyczny, a nie podobny żwirek jak miał u siebie i w środku nocy jechaliśmy po identyczny żwirek. Po wymianie żwirku Edi od razu odwiedził toaletę