Hugo & Maniuś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Re: Hugo & Maniuś

Post autor: asiak »

I to najważniejsze :ok: :ok: :ok:
maj-a28
Hodowca
Hodowla: Z Zielonego Gaju*PL
Kontakt:

Post autor: maj-a28 »

Hugusiu dobrze, że juz lepiej i za zdrówko Twoje mocno kciuki zaciskam <ok> A Manius jaki juz duży , no lale nie ma co sie dziwić jak z Pancia kanapki podjada <lol>
Awatar użytkownika
Aleex
Kontakt:

Post autor: Aleex »

Witamy wszystkie ciocie i przedstawiamy nowe wieści :)

Przeżywamy trudny okres, po chwilowej poprawie u Hugusia nastąpił nawrót choroby. Na szczęście pańcia (czyli ja <lol> ) to straszna panikara i wszystkie najmniejsze zmiany wychwytuje w mgnieniu oka, jak pies gończy wyniucha niewłaściwy zapach z pysia. Dlatego nawrót choróbska został stłumiony w zarodku.
Huguś jest przebadany na wszystkie strony - krew (było dobrze, jest lepiej), mocz - jest ok, wszelkie proporcje składników krwi i moczu - jest ok. Tylko PH moczu raczej neutralne niż kwaśne, ale o to zadbamy, jak Huguś już całkiem wydobrzeje. Czekamy jeszcze na wyniki pełnego profilu krwi, będą jutro wieczorem.
Hugusieniek nadal bierze zastrzyki: antybiotyk i przeciwzapalny + przeciwbólowy oraz od czasu do czasu kroplówki. W łapce znów pojawił się dziś wenflonik, bo kroplówki podskórne nie służą mu (nie lubi ich po prostu). Te kroplówki dlatego, bo Huguś wcale nie ma apetytu, a jak dostał lek na apetyt, to zjadł tyle, że zaczął wymiotować.
Na szczęście dziś już mogę napisać, że sytuacja jest ogarnięta. Doleczanie potrwa jeszcze kilka dni i będzie ok. Wprawdzie nasz pan doktor stwierdził, że jestem pierwszą panikarą, ale jeśli chodzi o koty, to wcale się tego nie wstydzę. Nie wiem, ile mi przybyło siwych włosów podczas choroby Hugusia, ale na szczęście wychodzimy z tego.
Dziś moje duże szczęście, jak zobaczyło kroplówkę, podrapało mi twarz, wyglądam niezwykle atrakcyjnie <shock> <strach> <lol> , ale co tam - wszystko się zagoi.
W domu mój osobisty mąż stwierdził, że mój kot odważył się na coś, na co on nigdy by sobie nie pozwolił, ale widać kotu wolno więcej :haha:
Tak więc - chyba nareszcie wszystko się klaruje.

A Maniuś zdrowy, aktywny i nieustająco sprawdzany wizualnie, czy nic się nie dzieje. Mięcho wcina, karmę mokrą uwielbia i jest zrozpaczony, jak musi jeść suchą. Ale musi, bo jest zdrowa. Maniuś jest przekochany, waży już 2650 g i jest takim naszym złotym okruszkiem.

Wybaczcie, że dziś bez zdjęć i że rzadko piszę, ale każda kroplówka trwa 2,5 - 3 godziny + badanie i zastrzyki, więc większość czasu po pracy spędzam już trzeci tydzień w klinice weterynaryjnej.
Kciuki jeszcze się przydadzą, ale wszystkie dobre fluidy dotarły i zadziałały. Dziękujemy za nie serdecznie. :kwiatek:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Aleex, potrzymam kciuki jeszcze, az Huguś bedzie całkowicie zdrowy <serce> :kotek: <ok> <ok> <ok>
Dzielni wszyscy jestescie, Huguś musi być bardzo wymęczony tymi wizytami w lecznicy, bidulek :((((
No i apetycik niech mu w końcu wróci zeby miał siły zdrowo brykać z młodszym braciszkiem :kotek:

A że kotu wszystko wolno to wiadomo, co tam karoseria Panci <diabeł> :kiss:
Awatar użytkownika
Aleex
Kontakt:

Post autor: Aleex »

[/quote] A że kotu wszystko wolno to wiadomo, co tam karoseria Panci <diabeł> :kiss:[/quote]

Pewnie, że nieważna <lol> <lol> <lol> Mój syn, jak mnie zobaczył, to stwierdził, że mam świetną dekorację na Halloween :haha: :haha: :haha:
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Aleex zaciskam ogromne <ok> <ok> <ok> <ok> za zdróweczko Hugusia :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
dagusia

Post autor: dagusia »

Cała nasza trojeczka 3ma mocno kciuki za Hugusia <ok> <ok> ja dwa a kociaki po 4 <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Ogromne kciuki za Hugusia! <ok> :kotek: Niech te godziny spędzone w klinice szybko zaowocują pełnią zdrowia <ok>

No i wiadomo co komu wolno, hierarchia w domu została ustalona raz na zawsze :D :ok:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Hugusiu, ciocia nie puszcza <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> :kotek: <zakochana>
Awatar użytkownika
Natashas

Post autor: Natashas »

Dużo zdrówka Hugusiu <ok> <ok> <ok> <ok>
Wszystko będzie dobrze :kotek: :kotek: :kotek:
Zablokowany