Amelia
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- Nati86
Kochani trzymajcie za nas kciuki 30 września - Amelka jest umówiona na kastrację... Wiem, że to standard, że mnóstwo kotów i kotek przez to przechodzi, ale jednak jest we mnie jakiś strach, że coś pójdzie nie tak
No ale trzeba być dobrej myśli... urlop na opiekę pooperacyjną już mam zaplanowany, oby tylko Amelka nie miała mi za złe tego co jej zafundowałam 
W poniedziałek byliśmy z nią u lekarza, żeby ocenił czy już jest czas na kastrację, czy jest zdrowa i czy nie ma żadnych przeciwwskazań. Generalnie jest okazem zdrowia i nie ma na co czekać - tak stwierdził lekarz
Jedyne co go zaniepokoiło to zaczerwienione dziąsła, ale powiedział, że mamy obserwować bo być może to pozostałości po wypadających mleczakach i z czasem wszystko wróci do normy. A jeśli okaże się, że to poważniejszy stan zapalny to będziemy go leczyć po zdjęciu szwów po kastracji. Uff... damy radę
Mój kot ciągle mnie zaskakuje...Wczoraj wieczorem Amelka zachowywała się bardzo dziwnie... podejrzewam, że to było takie jednorazowe zdarzenie (mam nadzieję)... do rzeczy... Amelka korzystała z kuwety (stolec), po wyjściu zaczęła szurać pupą po podłodze i zostawiała ślady z kału. Obkleiła sobie całe futro tylnej części ciała
A próba domycia jej skończyła się moją podartą bluzką, podrapanymi plecami i obrażonym na mnie TŻ (bo podobno histeryzowałam, że z pewnością jest to objaw jakiejś choroby). Generalnie spędziłyśmy z Amelią w łazience ponad godzinę, żeby ją dokładnie domyć, no bo w końcu śpi z nami w łóżku ;) Ach te koty...
W poniedziałek byliśmy z nią u lekarza, żeby ocenił czy już jest czas na kastrację, czy jest zdrowa i czy nie ma żadnych przeciwwskazań. Generalnie jest okazem zdrowia i nie ma na co czekać - tak stwierdził lekarz
Mój kot ciągle mnie zaskakuje...Wczoraj wieczorem Amelka zachowywała się bardzo dziwnie... podejrzewam, że to było takie jednorazowe zdarzenie (mam nadzieję)... do rzeczy... Amelka korzystała z kuwety (stolec), po wyjściu zaczęła szurać pupą po podłodze i zostawiała ślady z kału. Obkleiła sobie całe futro tylnej części ciała
- Vanicca
Trzymam kciuki za sprawny zabieg i szybki powrót do formy :-)
. Czasami jest to również objaw zapalenia gruczołów okołoodbytowych, ale jeśli niedawno byłaś u weterynarza to tą opcję bym wykluczyła.
U psów (podejrzewam, że u kotów jest tak samo) takie zachowanie nazywane jest "saneczkowaniem". Jest ono najczęściej objawem robaczycyNati86 pisze:Amelka korzystała z kuwety (stolec), po wyjściu zaczęła szurać pupą po podłodze i zostawiała ślady z kału.
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
- Nati86
Witajcie 
Jakość zdjęć nie jest najlepsza, ale póki co nic lepszego nie uda nam się wyczarować
Amelka rośnie i zdrowo się rozwija. O kastracji już chyba zapomniała. Futerko też już jej ładnie odrosło.

Życzymy Wam wszystkim Wesołych Świąt i wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku!! Mnóstwo świątecznych głasków dla Kotków
Jakość zdjęć nie jest najlepsza, ale póki co nic lepszego nie uda nam się wyczarować
Amelka rośnie i zdrowo się rozwija. O kastracji już chyba zapomniała. Futerko też już jej ładnie odrosło.

Życzymy Wam wszystkim Wesołych Świąt i wszystkiego, co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku!! Mnóstwo świątecznych głasków dla Kotków
- kasicalisica