Fiorella EstiBri*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
turmalinka

Re: Czekam na swojego chłopca :)

Post autor: turmalinka »

Przeprowadzka idzie calkiem niezle, pakowanie troche kuleje, ale zaczelismy malowanie w nowym domu, jutro dokoncze pokoj dziewczynek i lazienke bo na tych dwoch pomieszczeniach najbardziej mi zalezy, zanim wstawimy meble. Reszte bedziemy malowac powoli jak juz bedziemy tam mieszkac :)
Jak juz skonczymy to pochwale sie fotkami :)

No i musze powiedziec, ze kocham mojego meza :) W kwestii kota nie jest tak zafiksowany jak ja - ale bardzo ladnie mnie dzis obronil przed znajoma, ktora mnie od snobek i debilek co majatek na kota wydaja wyzwala. I co najwazniejsze - on rozumie dlaczego jest to wazne (rodowod). Poza moja sis i wami, on jeden rozumie <serce>
turmalinka

wieczor sponsoruje:
Obrazek

kto chetny, zapraszam :)
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

No i musze powiedziec, ze kocham mojego meza :) W kwestii kota nie jest tak zafiksowany jak ja - ale bardzo ladnie mnie dzis obronil przed znajoma, ktora mnie od snobek i debilek co majatek na kota wydaja wyzwala. I co najwazniejsze - on rozumie dlaczego jest to wazne (rodowod). Poza moja sis i wami, on jeden rozumie <serce>
Z mojego doświadczenia wynika, że on będzie potem pierwszy wszystko dla kochanego koteczka robił <lol>
Mój Luby się kiedyś podobnie obruszył, jak pewna znajoma na hasło "podobają mi się brytki" powiedziała "Ale taki kot to potem dużo kosztuje, nie? Bo musi jeść specjalne dobre karmy, a taki zwykły kot ze schroniska może jeść żarcie z Biedronki". Wstał i powiedział "Ja mogę jeść żarcie z Biedronki czy skądkolwiek, ale kot ma jeść dobrze". Taka dumna byłam <mrgreen> Teraz pierwszy rozpuszcza Eris jak dziadowski bicz <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Mnie to się w głowie nie mieści, jak w ogóle można pomyśleć o takim podziale, że kot rasowy = ekskluzywne żarcie, a kot dachówek = można dać byle co, byle by portfel nie ucierpiał <diabeł>
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

To jest raczej pochodna ogólnego myślenia, że to "tylko kot" i szkoda wydawać kasy czy wysilać się dla "tylko kota"... Dlatego trzeba się cieszyć, jak najbliżsi podzielają kociozakręcenie i sami namawiają np. żeby zamontować półki na kocie harce :mimbla:
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Turmalinko :-) posty z dyskusją na temat czemu rasowy, i że to szaleństwo tyle płacić za kota itd... przeniosłam do wątku w dziale "Kot i człowiek".
Tutaj czekamy razem z Tobą na koteczka :kotek:
turmalinka

Moj maz nie lubil kotow. O pierwszego prosilam bardzo dlugo. Iluz ja sztuczek uzyc musialam to sie filozofom w glowach nie miesci ;) Kota miala byc moja, on bedzie tolerowal, schodzil z drogi, bawic sie - a w zyciu! I co? I nastepnego dnia juz spali razem (maz na nocki wtedy pracowal wiec sypial w dzien).
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Tak to już jest z tymi "twardzielami", ale nie ma takiego kota, który by sobie nie poradził z takim <lol>
I tak zostanie owinięty w okół pazurka, to tylko kwestia zamieszkania pod jednym dachem <mrgreen>
aurora80

Post autor: aurora80 »

Sonia pisze:Tak to już jest z tymi "twardzielami", ale nie ma takiego kota, który by sobie nie poradził z takim <lol>
I tak zostanie owinięty w okół pazurka, to tylko kwestia zamieszkania pod jednym dachem <mrgreen>
Dokładnie... święte słowa <mrgreen> Jak widzę mojego męża z naszym Busiem, jak z nim gada i co raz to nowe imiona mu wymyśla (co raz bardziej pieszczotliwe) powtarzając, że powinni się trzymać razem jako faceci w naszym domu to wiem, że stracił dla niego zupełnie głowę <serce>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

aurora80 pisze: Jak widzę mojego męża z naszym Busiem, jak z nim gada i co raz to nowe imiona mu wymyśla (co raz bardziej pieszczotliwe) powtarzając, że powinni się trzymać razem jako faceci w naszym domu to wiem, że stracił dla niego zupełnie głowę <serce>
<lol> <lol> <lol> :ok:
Zablokowany