Poidła automatyczne, fontanny
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Re: Poidła automatyczne, fontanny
Wczoraj zabiłam pompkę do Catit Fresh, odkamieniłam ją na śmierć 
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
A cóżeś dobra kobieto z tą maleńką pompką zrobiła <roll> <lol> chyba nie młoteczkiem ani siekierką :->
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Atomerio, góra od fontanny, płaski kapturek, jest ruchomy (tylko przy obracaniu trzeba przytrzymać pod kapturkiem, żeby nie obracać całego elementu). Obracając, zmniejszamy siłę strumienia, i fontanna nie chlupocze, co do pompki - może nie jest dobrze przyssana do dna, jest tam powietrze? Moja jest cichutka.atomeria pisze:No to zamienił stryjek siekierkę na kijek <lol> Przyszedł Drinkwell 360. Chodzi równie głośno jak ten zwykły Drinkwell (brzmi prawie identycznie), za to woda dużo głośniej chlupie!
- Natashas
Ja zauważyłam, że Drinkwell 360 głośno chodzi jeśli jest nakładka z tym jednym strumykiem, a jeśli już dwa lub trzy strumyczki to nic nie słychać. Może Atomerio na to zwróć uwagę :-)
Co prawda troszku chlapie jak jest najmocniej odkręcone, ale i tak stoi u nas na podkładce, więc panele nie cierpią. Miśki korzystają bardzo z tej fontanny, a Nanduś potrafi leżeć opierając głowę o fontannę i patrzeć na wodę godzinami.
Ja niestety muszę wysłać zdjęcie do zooplusu z pytaniem czy szkoda jaką zrobiłam podlega gwarancji czy ewentualnie można dokupić część do fontanny. Przy drugim myciu połamałam "skrzydełka" od części obracającej i regulującej moc strumyka... Chyba sama mam za dużo siły w dłoniach <oops>
Co prawda troszku chlapie jak jest najmocniej odkręcone, ale i tak stoi u nas na podkładce, więc panele nie cierpią. Miśki korzystają bardzo z tej fontanny, a Nanduś potrafi leżeć opierając głowę o fontannę i patrzeć na wodę godzinami.
Ja niestety muszę wysłać zdjęcie do zooplusu z pytaniem czy szkoda jaką zrobiłam podlega gwarancji czy ewentualnie można dokupić część do fontanny. Przy drugim myciu połamałam "skrzydełka" od części obracającej i regulującej moc strumyka... Chyba sama mam za dużo siły w dłoniach <oops>
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Danusiu wystarczy gorąca woda i ocet i doczyścisz pompkę tak, że już nigdy się nie zabrudzi <rotfl> .Danusia pisze:A cóżeś dobra kobieto z tą maleńką pompką zrobiła <roll> <lol> chyba nie młoteczkiem ani siekierką :->
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Hehe... też kiedyś załatwiłam swoją pompkę :-)Truskawka pisze:Danusiu wystarczy gorąca woda i ocet i doczyścisz pompkę tak, że już nigdy się nie zabrudzi <rotfl> .Danusia pisze:A cóżeś dobra kobieto z tą maleńką pompką zrobiła <roll> <lol> chyba nie młoteczkiem ani siekierką :->
Zagotowałam w wodzie z octem
- Truskawka
- Agilisowy Rezydent
Asiu, no moja się pięknie zdeformowała, ja jej co prawda nie zagotowałam, ale niestety woda była jeszcze zbyt gorąca. Była za to piękna i bez kamienia <mrgreen>
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Jakie sprytne Panciusie perfekcjonistki w każdym calu <lol>
Sprawdziłam zakupione moje nowe Cat Mate i faktycznie jest ciche <shock> ,a i pompka zapasowa też jest cicha <mrgreen> bo kupiłam tak jak kazała Truskawka <roll> cały zestaw
Kalut <serce> zabezpieczony
Truskaweczko i Atomerciu
<pokłon> <pokłon>
Sprawdziłam zakupione moje nowe Cat Mate i faktycznie jest ciche <shock> ,a i pompka zapasowa też jest cicha <mrgreen> bo kupiłam tak jak kazała Truskawka <roll> cały zestaw
Truskaweczko i Atomerciu
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
mam Drinkwell 360 od kilku dni i przestałam go zupełnie słyszeć , Atomeria może z Twoim poidłem jest coś nie tak ? Faktycznie chlupie, ale wtedy gdy woda nalana jest do max , wystarczy zmniejszyć strumienie tym pokrętłem o którym pisała Dorszka i jest cicho , jak upiją troszkę wody to też cichnie właściwie całkiem . Ja jestem bardzo zadowolona , a kotuchy wręcz zachwycone , piją tylko z tego , miski stoją zapomniane
- atomeria
- Agilisowy Rezydent
<lol> Truskawko, a co Ci przyszło do głowy, żeby ugotować pompkę?
Danusiu, super
Agniecha, zmniejszyłam strumień, chlupania nie słychać, a ten hałas to nie taki znów wielki, zapewne wczoraj wyolbrzymiłam, bo poczułam się rozczarowana.
Da się żyć, chociaż wolałabym, żeby chodziło jak Cat Mate. Na szczęście stoi w salonie, więc w sypialni go nie słychać.
Póki co tylko Kituni się spodobało, kilka razy widziałam ją pijącą, aczkolwiek u niej akurat picie nie jest problemem. Puszek omija szerokim łukiem, bo on cykorek jest, a Bajzelek chyba najbardziej lubi pić wodę z michy Diunki :-) Chociaż pewnie w jego mniemaniu to jego micha a nie Diunki.
Danusiu, super
Agniecha, zmniejszyłam strumień, chlupania nie słychać, a ten hałas to nie taki znów wielki, zapewne wczoraj wyolbrzymiłam, bo poczułam się rozczarowana.
Da się żyć, chociaż wolałabym, żeby chodziło jak Cat Mate. Na szczęście stoi w salonie, więc w sypialni go nie słychać.
Póki co tylko Kituni się spodobało, kilka razy widziałam ją pijącą, aczkolwiek u niej akurat picie nie jest problemem. Puszek omija szerokim łukiem, bo on cykorek jest, a Bajzelek chyba najbardziej lubi pić wodę z michy Diunki :-) Chociaż pewnie w jego mniemaniu to jego micha a nie Diunki.