genialnie! Dodatkowe drzwi ułatwiają sprawę.yamaha pisze:A ja kiedys dawno, jak jeszcze mialam w planach nie wypuszczac Missy do ogrodu (![]()
![]()
) myslalam o osiatkowaniu jednej czesci balkonu, z jednymi drzwiami na balkon "tylko dla kota" : nie wiem, czy sie jasno wyrazam, ale jako, ze ja mam 3 drzwi okienne do wyjscia na ten sam balkon, to jedne z nich mialy byc od gory osiatkowane, razem z "kawalkiem" balkonu. Reszta balkonu i dwoje pozostalyhch drzwi : bez siatki.
Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
- manita
- Agilisowy Rezydent
- Kontakt:
Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki
-
Aga L.
- Agilisowy Rezydent
Oczywiście, jest to jakieś rozwiązanie ale raczej dla odpowiedzialnych właścicieli bez małych dzieci bo w dalszym ciągu nie pozwala na zostawianie otwartych pozostałych drzwi balkonowych przez które kot mógłby się dostać na niezabezpieczoną resztę balkonu. Czasami się cieszę, że mam balkon o powierzchni 2 m2 
I jeszcze Wam powiem, że planując kolejne osiedle mieszkaniowe, bardzo naciskam na projektantów, żeby nad balkonami na ostatnim piętrze zrobili daszki. Pod pozorem "będzie ludziom padało na balkon" ale Wy już dobrze wiecie czemu się tak upieram <roll>
I jeszcze Wam powiem, że planując kolejne osiedle mieszkaniowe, bardzo naciskam na projektantów, żeby nad balkonami na ostatnim piętrze zrobili daszki. Pod pozorem "będzie ludziom padało na balkon" ale Wy już dobrze wiecie czemu się tak upieram <roll>
- yamaha
- Genius Loci
Niestety TAK, otwarte "inne" drzwi balkonowe odpadaja 
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Aga L. pisze:Oczywiście, jest to jakieś rozwiązanie ale raczej dla odpowiedzialnych właścicieli bez małych dzieci bo w dalszym ciągu nie pozwala na zostawianie otwartych pozostałych drzwi balkonowych przez które kot mógłby się dostać na niezabezpieczoną resztę balkonu. Czasami się cieszę, że mam balkon o powierzchni 2 m2
- paquerette
Niestety, u nas balkon, jak i cały budynek są nowe.Właściciele i tak są spoko bo się na kota zgodzili.
też w sumie nie wiem jak długo będziemy tu mieszkać jeszcze bo jesteśmy nośnymi ludźmi więc nie byłam pewna czy inwestycja w osiatkowanie tak dużego balkonu to dobry pomysł.
Zobaczymy, na razie jest jeszcze szaro buro i zimno więc zwyczajowo...pomyślę o tym jutro
też w sumie nie wiem jak długo będziemy tu mieszkać jeszcze bo jesteśmy nośnymi ludźmi więc nie byłam pewna czy inwestycja w osiatkowanie tak dużego balkonu to dobry pomysł.
Zobaczymy, na razie jest jeszcze szaro buro i zimno więc zwyczajowo...pomyślę o tym jutro
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Ponieważ już bliżej niż dalej do naszej przeprowadzki, poszukuję sprawdzonej firmy albo osoby która zabezpiecza okna i balkony. Pokażę wam "teren", który muszę jakoś ogarnąć...trochę przerażają mnie prawdopodobne koszty <strach>
Namiary na kogoś z Wrocławia i okolic mile widziane :-) :-)
część główna:

i za zakrętem jeszcze kawałek:

jest tego troszkę
Namiary na kogoś z Wrocławia i okolic mile widziane :-) :-)
część główna:

i za zakrętem jeszcze kawałek:

jest tego troszkę
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
wow, no masz tego balkonu trochę, ganiać się można <lol> . To są linki, które kiedys znalazłam szukając siatek do B-szczy: http://www.kociesiatki.wroclaw.pl/, http://lilu.wroclaw.pl/,
-
Aga L.
- Agilisowy Rezydent
Jeszcze takie coś znalazłam, w Realizacjac mają też wrocławskie adresy więc nie zaszkodzi zapytać
http://www.grupab2.pl/menu-oferta/siatki-dla-kotow
Chyba nie do końca przemyśleliście zakup mieszkania z takim olbrzymim balkonem <lol>
Chyba nie do końca przemyśleliście zakup mieszkania z takim olbrzymim balkonem <lol>
- nmin
- Agilisowy Rezydent
PyzowePany, o matko
Balkon jak marzenie, brałabym z pocałowaniem ręki nawet ten skrawek za zakrętem, ale zabezpieczania nie zazdroszczę <lol>
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Aga L. pisze:Jeszcze takie coś znalazłam, w Realizacjac mają też wrocławskie adresy więc nie zaszkodzi zapytać
Wysłałam zapytanie ofertowe do wszystkich firm z waszych linków, dzięki serdeczne
Aga no niestety wyboru wielkiego nie mieliśmy, wszystkie mieszkania w tym bloku mają takie balkony, coś musimy pokombinować mądrze