Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Re: Zabezpieczenie okien i balkonów, siatki

Post autor: manita »

yamaha pisze:A ja kiedys dawno, jak jeszcze mialam w planach nie wypuszczac Missy do ogrodu ( :haha: :haha: :haha: ) myslalam o osiatkowaniu jednej czesci balkonu, z jednymi drzwiami na balkon "tylko dla kota" : nie wiem, czy sie jasno wyrazam, ale jako, ze ja mam 3 drzwi okienne do wyjscia na ten sam balkon, to jedne z nich mialy byc od gory osiatkowane, razem z "kawalkiem" balkonu. Reszta balkonu i dwoje pozostalyhch drzwi : bez siatki.
genialnie! Dodatkowe drzwi ułatwiają sprawę.
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

Oczywiście, jest to jakieś rozwiązanie ale raczej dla odpowiedzialnych właścicieli bez małych dzieci bo w dalszym ciągu nie pozwala na zostawianie otwartych pozostałych drzwi balkonowych przez które kot mógłby się dostać na niezabezpieczoną resztę balkonu. Czasami się cieszę, że mam balkon o powierzchni 2 m2 ;-))
I jeszcze Wam powiem, że planując kolejne osiedle mieszkaniowe, bardzo naciskam na projektantów, żeby nad balkonami na ostatnim piętrze zrobili daszki. Pod pozorem "będzie ludziom padało na balkon" ale Wy już dobrze wiecie czemu się tak upieram <roll>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Niestety TAK, otwarte "inne" drzwi balkonowe odpadaja ;-))
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Aga L. pisze:Oczywiście, jest to jakieś rozwiązanie ale raczej dla odpowiedzialnych właścicieli bez małych dzieci bo w dalszym ciągu nie pozwala na zostawianie otwartych pozostałych drzwi balkonowych przez które kot mógłby się dostać na niezabezpieczoną resztę balkonu. Czasami się cieszę, że mam balkon o powierzchni 2 m2 ;-))
I jeszcze Wam powiem, że planując kolejne osiedle mieszkaniowe, bardzo naciskam na projektantów, żeby nad balkonami na ostatnim piętrze zrobili daszki. Pod pozorem "będzie ludziom padało na balkon" ale Wy już dobrze wiecie czemu się tak upieram <roll>
:ok:
Awatar użytkownika
paquerette

Post autor: paquerette »

Niestety, u nas balkon, jak i cały budynek są nowe.Właściciele i tak są spoko bo się na kota zgodzili.
też w sumie nie wiem jak długo będziemy tu mieszkać jeszcze bo jesteśmy nośnymi ludźmi więc nie byłam pewna czy inwestycja w osiatkowanie tak dużego balkonu to dobry pomysł.
Zobaczymy, na razie jest jeszcze szaro buro i zimno więc zwyczajowo...pomyślę o tym jutro :)
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

Ponieważ już bliżej niż dalej do naszej przeprowadzki, poszukuję sprawdzonej firmy albo osoby która zabezpiecza okna i balkony. Pokażę wam "teren", który muszę jakoś ogarnąć...trochę przerażają mnie prawdopodobne koszty <strach>
Namiary na kogoś z Wrocławia i okolic mile widziane :-) :-)

część główna:

obrazek

i za zakrętem jeszcze kawałek:

obrazek

jest tego troszkę :mdleje:
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

wow, no masz tego balkonu trochę, ganiać się można <lol> . To są linki, które kiedys znalazłam szukając siatek do B-szczy: http://www.kociesiatki.wroclaw.pl/, http://lilu.wroclaw.pl/,
Aga L.
Agilisowy Rezydent

Post autor: Aga L. »

Jeszcze takie coś znalazłam, w Realizacjac mają też wrocławskie adresy więc nie zaszkodzi zapytać
http://www.grupab2.pl/menu-oferta/siatki-dla-kotow
Chyba nie do końca przemyśleliście zakup mieszkania z takim olbrzymim balkonem <lol>
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

PyzowePany, o matko :mdleje: Balkon jak marzenie, brałabym z pocałowaniem ręki nawet ten skrawek za zakrętem, ale zabezpieczania nie zazdroszczę <lol>
Awatar użytkownika
PyzowePany
Agilisowy Rezydent

Post autor: PyzowePany »

Aga L. pisze:Jeszcze takie coś znalazłam, w Realizacjac mają też wrocławskie adresy więc nie zaszkodzi zapytać
http://www.grupab2.pl/menu-oferta/siatki-dla-kotow
Chyba nie do końca przemyśleliście zakup mieszkania z takim olbrzymim balkonem <lol>

Wysłałam zapytanie ofertowe do wszystkich firm z waszych linków, dzięki serdeczne :kwiatek: :kwiatek:
Aga no niestety wyboru wielkiego nie mieliśmy, wszystkie mieszkania w tym bloku mają takie balkony, coś musimy pokombinować mądrze ;-))
Zablokowany