Bolek i Lolek i ich domek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
fado123
Agilisowy Rezydent

Re: Bolek i Lolek i ich domek

Post autor: fado123 »

ja jestem ze wsi i wiem jaka byłaby reakcja moich sąsiadów gdybym poszła im zwrócić uwagę :( wyśmiali by mnie i powiedzieli że ona i kocięta same sobie poradzą ,taka niestety jest mentalność ludzi
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Asiu :hug: :kwiatek:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Nie było mnie przy komputerze, dopiero zobaczyłam filmik. Rzeczywiście, to wysoka ciąża.

Uzasadnienia lekarza na temat wyciągania kociąt nawet nie będę komentować. Po prostu ręce opadają.

Czekam z ogromną nadzieją na efekt wizyty u właścicielki.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Biedna koteczka, taka chudzinka :(((( :kotek:
Mam nadzieję, że uda się znaleźć jakieś rozwiązanie i uratować te kociątka.
Asiu przytulam mocno :hug:
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Asiu, tak strasznie mi przykro ;-( ;-( ;-( Przytulam Cię z całych sił :hug:
Kciuki trzymam, żeby znalazło się idealne rozwiązanie <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Wróciłam.. ufff

Chyba udało mi się wszystko tak poskładać, że będzie dobrze.
Pierwsze stwierdzenie Pani sąsiadki, to że to nie jej kot, tylko ona u niej mieszka :mdleje: NO COMMENT

Był mój płacz i tłumaczenia, że nie może rodzić byle gdzie. Więc Ruda ma naszykowane przez nas miejsce do porodu. Ciepłą komodę. Zaniosłam koce, miski. Zobowiązałam się pokryć koszty jedzenie przez ten czas plus zastrzyk po odstawieniu od mleka maluchów + sterylizacja. Dostałam na piśmie zgodę na jej wysterylizowanie po tym miocie.
Wszystkie poprzednie mioty są rozdane, ogłoszenia były na OLX. Potwierdza to sąsiadka, która ze mną poszła. Faktycznie na ich pokraczny sposób dbają o kociaki.

Oczywiście zgody na sterylizację nie dostałam tak od razu. Ale w końcu się udało. Jestem umówiona z ich dziećmi, które będą ode mnie odbierać jedzenie dla Rudej, aby była bezpieczna po porodzie.

Chce zapomnieć o tym dniu, bo pochorowałam się już przy samym wiezieniu Rudej z takim brzuchem do weta.
Niestety moja niewiedza i brak doświadczenie nie pozwalają dyskutować z weterynarzem, który odmawia mi zabiegu. A już propozycja ich eutanazji skończyła się zażyciem przeze mnie środków uspokajających.

Od dziś czuwam nad nią. Będę doglądać wszystkiego, aby ten jej ostatni miot urodził się i odchował szczęśliwie. Sąsiadka kręci nosem, ale wszystko już ustalone.

Proszę o wstrzymanie się z wpłatami w takim razie. Sterylka się ciut opóźni.

To chyba najwięcej co mogłam zrobić. Ruda jest bezpieczna. Ja teraz odchoruję dzisiejszy dzień. Nie tak to miało wyglądać. Gdyby pojawiła się tydzień temu...
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Asiu jesteś WIELKA :kiss: :kiss: :kiss:
Oby kociaczki znalazły bardziej odpowiedzialny dom i mam nadzieję, że się baba nie wycofa z tego zapewnienia o sterylce. Trzymam za to mocno kciuki <ok> <ok> <ok> <ok>
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Asiu :kiss: Mam nadzieję, że ci "opiekunowie- nieopiekunowie" koteczki dotrzymają słowa, krew mnie zalewa jak czytam takie historie :(((( Wspólczuję nerwow i trzymam kciuki żeby się babsko opamietalo i zadbało o koteczkę i jej dzieci właściwie <ok> <ok> <ok>
Asiu, jesteś SUPER!!!!! Najlepsza!!!! <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce> <serce>
Daj tylko znaka kiedy bedziesz chciała uruchomic zbiórkę ;-))
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

Asiu, przytulam Cie z całej siły. Robisz naprawdę wspaniałe rzeczy, psychicznie niezwykle kosztowne, ale wspaniałe.
Awatar użytkownika
Neta

Post autor: Neta »

Asiu kochana :hug: :kiss: Czytam i nie wierzę :zalamka: i na przemian płakać mi się chce ;-(

Tak szkoda Rudej... taka chudziutka bidulka ;-(

Jesteś niesamowitą osobą kochana :hug: Wyjątkowo dzielną :kiss:
Chętnie dorzucę cegiełkę do zbiórki, powiedz tylko kiedy :hug:
Zablokowany