Bolek i Lolek i ich domek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Re: Bolek i Lolek i ich domek

Post autor: Fusiu »

madziulam2 pisze:Asiu, a czy właściciele Rudej dadzą się namówić do karmienia kociczki dobrymi chrupami???
To ja karmię Rudą tak na co dzień. Więc zjada całkiem dobrą karmę (Porta21). Teraz jest wyjątek, bo Ruda siedzi z dzieciakami i nie przychodzi przez ten czas. Właściciele sypią jej Pona, ale to ja go dostarczam. Nie ma opcji, aby oni zechcieli kupić takie jedzenie z własnej kieszeni. Choć sami przyznali,że Ruda wygląda pięknie. Teraz nie dzieli się z Lolkiem i trojaczkami. Sama zjada ponad 2 kilo karmy przez 2 tygodnie <tańczy>
Do tego kupuję jej Maca i Finefood.
Ale gdy karmię ich wszystkich (5 kotów) to pewnie i jej się nie dostają tak duże porcje jakby chciała :-|

Za niedługo wkraczam z tabletkami. W sobotę minie 5 tygodni od porodu. Ruda nadal nie rusza się na krok od młodych. Widać, że jest najedzona po uszy, bo przy poprzednim miocie była już u mnie na jedzeniu po 2 tygodniach od porodu (szukałam ją wtedy, aby podać miskę, ale zawsze gubiłam ją przy jednym płocie i nie widziałam dokąd biegnie). Teraz same wiecie, że wchodzę na cudzą działkę.

Póki co modlę się o domek dla jednego z nich. Chyba jednak nikogo nie rozczulają nasze forumowe kluseczki ;-(
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

Cudowne są te rudaski <serce> <serce> <serce> <serce> Mamusia wspaniale sie nimi zajmuje, takie wylizane, wycałowane i wychuchane.
Asiu jak brakuje pieniążków na karmę to pisz, zrobimy zbióreczkę.
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Post autor: sandra »

Dopiero niecałe 5 tygodni maja, jeszcze sporo czasu, na pewno znajda sie domki <ok> <ok>
Szkoda, ze Ruda nie moze byc na codzień tak zadbana i karmiona przez swoich właścicieli :-|
No ale tego juz nie przeskoczymy :(((( ważne, ze dzieki Tobie Asiu nie jest głodna :hug:
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Jadę pokazać kociaki potencjalnej przyszłej mamie <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Trzymajcie kciuki, aby się zakochała <ok>

:kotek:
Awatar użytkownika
elsa

Post autor: elsa »

OMG <zakochana> <zakochana> <zakochana>

Co tu się wyprawia? <serce>

Jestem zakochana! Jakie piękne, pręgowane rudzielce!!

Asiu, kociaczki są obłędne, naprawdę śliczne! I mamusia w super formie!

Czy Ty ogłaszałaś je na FB? Chętnie udostępnię post o adopcji.
Awatar użytkownika
elsa

Fusiu pisze:Jadę pokazać kociaki potencjalnej przyszłej mamie <tańczy> <tańczy> <tańczy>
Trzymajcie kciuki, aby się zakochała <ok>

:kotek:
Weźmie dwa? <oops>

Oczywiście trzymam kciuki! Myślę, że zakocha się z miejsca, tak jak ja! <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Nie, nie mam ogłoszenia, bo najpierw chciałam poszukać sama osób, które znam i wiem jakimi są ludźmi. Dziś wysłałam filmik do córki pani księgowej, bo podobno marzy od dawna o kociaku i wzdycha do każdego jakiego zobaczy. Ma dom i zabezpieczony ogród <tańczy>

Dostałam milion wykrzykników w korespondencji od niej, więc chyba już przepadła. Wyprosiła mnie czy może zobaczyć je na żywo, ale to już chyba tylko po to, aby razem ze mną zachwycać się nad ich urodą.

Elsa, niestety jeden z kociaków ma już dom, i to nie taki jaki bym chciała, bo chyba ma jechać na wieś ;-(
To nie moje koty, dlatego żałuję, że nie zabrałam Rudej jeszcze w ciąży do siebie do garażu, wtedy miałabym pełne prawo do malców. Choć jeszcze planuję rozmowę z właścicielami, czy pozwolą mi znaleźć dom i dla drugiego kotka.

Na szczęście to już jej ostatni miot, a później będę ją już rozpieszczać u siebie na ogrodzie.

P.S Muszę zrobić zdjęcia ekipie Lolusiowej, bo jakoś zjechały na drugi plan <oops>
Awatar użytkownika
elsa

Asiu, co masz do stracenia, pewnie, że porozmawiaj z panią właścicielką Rudej! Może akurat nie będzie się upierała i będzie szansa na lepszy domek dla kociaczka. Ogromne kciuki ode mnie!

Napisz koniecznie jak przebiegła wizyta zapoznawcza, hihi <mrgreen> Jestem przekonana, że tutaj decyzja może być tylko jedna <ok> <ok> <ok>

Oj koniecznie, zdjęcia Lolusiowej ekipy są tutaj bardzo pożądane! :kotek: <serce> :kotek:
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

a Pani nie chce dwóch??
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<ok> <ok> <ok> <ok> za domki !
A takie kotki to w jakim wieku moga jechac do nowego domku ?
Bo cos czuje, ze 13 tygodni to chyba nie <suchy>
Zablokowany