Jak sie gdzies przychodzi, to trzeba powiedziec DZIEN DOBRY

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Re: Jak sie gdzies przychodzi, to trzeba powiedziec DZIEN DO

Post autor: Danusia »

Pierwszy raz się cieszę ,że jestem bezglutenowcem <lol>
Ale żarcie <lol>
Super <mrgreen>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Aga L. pisze:Ja właśnie organizuję sobie wyprawę w jakieś egzotyczne miejsce, z okazji..., no, okrągłych urodzin i zastanawiamy się z siostrą bliźniaczką gdzie lecieć.Oprócz wymienionych wcześniej Malediwów i Tajlandii ostatnio rozważamy też Zanzibar. Ktoś był, macie jakieś swoje doświadczenia? Jest taniej niż gdzie indziej, można się zmieścić w 8 tys za 7 dni, bo jednak te dalsze wyprawy to ponad 9 dni i jak chcesz przeznaczyć na wyjazd 10 tys to cię lekko wyśmiewają :-///// A nam bardziej zależy na komforcie niż długości pobytu. Ktoś może coś fajnego polecić? <gwiżdże>
Tesciowie w ubieglym roku byli na Zanzibarze :-?
Nie polecaja zupelnie. <arrowright>
Ale to oczywiscie kwestia osobistego odczucia i gustu.... jesli jestes wielka fanka safari i jazda jeep'em po pustyni Cie rajcuje, to moze Ci sie podobac ;-))
Plaze, zarcie i ogolny klimat : pewnie, ze "niezle", bo WAKACYJNE, ale tesciowie, ktorzy kawalek swiata juz przejechali, stawiaja Zanzibar na... ostatnim miejscu, do ktorego chcieliby wrocic. Nawet za Marokiem i Tunezja <lol>

Nie znam "polskich" cen i bardzo dokladnie juz nie pamietam, ale cos kolo 2500 € to ja chyba placilam za Maurytiusa ;-)) Pieknie tam, a jesli macie z siostra troche wiecej czasu, to francuskie Réunion po drodze polecam (Réunion dla cuuudownych spacerow po pieknej naturze, a potem Maurytius do pobyczenia sie na plazy <zakochana> ).
Z innej bajki :
Pewnie juz bylas, ale jakby co, to ja osobiscie uwazam, ze niepokonalna jest cena/jakosc na Dominikanie <zakochana>
Tanio, a milo ;-))
Oczywiscie trzeba dobrze popatrzec, bo na Dominikanie jest troche "wszystkiego", do wyboru do koloru ;-))

Ja to "wyspowa" strasznie jestem <lol> , Martynika tez piekna <serce> (ale tu w tej cenie sie nie zmiescisz :hidden: )
No i chyba teraz jest tez "ostatni moment" zeby pozwiedzac Cube... bo za pare lat Hamerykance tyle Mc Donald'ow zbuduja, ze bedzie jak w USA.... :-?

Aga L : a w ktorym miesiacu te urodziny, bo to tez wazne ;-))
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Ale bym sobie na tym hamaku zaległa.... ale co tam, w ramach wakacjowania pojadę sobie dzisiaj popływać na kryty basen do Świebodzic <rotfl>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Troche "NAS", coby mnie potem wszyscy na ulicach poznawali, jak przyjade do Polski <lol>

Urodzinowo <lol> :
Obrazek

W pokojowym jaccuzzi <zakochana> :
Obrazek

We francuskiej restauracji (ulubiona TZ'a, pfffffff <mrgreen> Ja wolalam japonska <mrgreen> )
Obrazek

Ze specjalna dedykacja dla Maleny <lol> zeby dobrze zobaczyla rozmiar <lol> :
Obrazek

W meksykanskiej (wiem wiem, duzo fotek z restauracji, ale co ja poradze, jak wlasnie wieczorami czlowiek pamietal o aparacie :foto: <lol> ):
Obrazek

Moja WAKACYJNA POZYCJA, mysle ze ok. 50% czasu na Jamajce spedzilam wlasnie tak :haha:
Obrazek

Z TZ'em w nocy na lezaku na plazy.... byl jakis tam mecz futbolu amerykanskiego, wiec hotel ustawil na plazy wielki ekran, lezaczki i.... zarcie (no jasne :haha: ) ! Bylo super wesolo z amerykanami, ktorzy kibicowali <lol>
Obrazek
Obrazek

W hotelu mozna tez bylo pograc w szachy <lol> :
Obrazek

Widok wieczorny ogolny :
Obrazek

Po kolacji zwykle wygladalismy tak <lol> (moj Francuzik kochany <zakochana> )
Obrazek

No i zeby nie bylo, ze tylko JEDZENIE tam maja dobre....
PICIE TEZ :haha: :haha: :haha:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

manita pisze:Ale bym sobie na tym hamaku zaległa.... ale co tam, w ramach wakacjowania pojadę sobie dzisiaj popływać na kryty basen do Świebodzic <rotfl>
<rotfl> <rotfl> <rotfl> Jeden kit, woda to woda ! :ok:
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Dobra, teraz troche PRAWDZIWEJ Jamajki, tej "pozahotelowej" (zeby nie bylo, ze 2 tygodnie w hotelu spedzilismy <lol> ) :
(a potem ide te podloge na dole domu zmyc, bo od wczoraj na mnie czeka, a ja na forum <lol> )

I moze jeszcze jedna precyzja (zeby Wam bylo troche mniej zal, ze Was tam nie ma <lol> ) : Jamajka nie jest wyspa z szerokiiiimi, niekonczacymi sie piaszczystymi plazami ;-)) Jesli ktos szuka wyspy na baaardzo dlugie wieczorne spacery po plazy, to musi wybrac NEGRIL na Jamajce (11 km plazy, ale to jedyne takie miejsce na calej wyspie) albo.... jechac na Dominikane <lol> <lol> <lol>

No dobra, jedziemy ;-))
Mieszkancy Jamajki sa wprost nieprzyzwoicie mili, uprzejmi i..... caly czas usmiechnieci <mrgreen>
Wyobrazenie, jakie mamy o rastaman i marijuanie jest..... jak najbardziej prawdziwe :haha: :haha: :haha:
Oczywiscie nie 90% populacji ma dlugie dredy i fajke w ustach, ale jak sie spaceruje po miescie to naprawde sporo PRAWDZIWYCH <lol> Jamajczykow sie spotyka <zakochana> (nie odwazylismy sie pstrykac zdjec ludziom, jakos glupio nam bylo....)

Marijuana jest "w polowie" zalegalizowana na Jamajce. Dlaczego "w polowie" ?
Bo wolno ja posiadac i palic, ale nie wolno handlowac ani uprawiac <rotfl>

Port w Montego Bay
Obrazek

W kosciele gospel
Obrazek

Centrum miasta
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rynek
Obrazek

Bar.... hmmm.... taki troszke "specjalny" ten bar.... <rotfl> Po pierwsze : weganski (Moni by sie podobal :haha: )
Po drugie.... siedza w nim BARDZO USMIECHNIECI panowie :haha:
Po trzecie : zapach "w barze" jest dosc specyficzny
Po czwarte : na ladzie stoi.... jakby to nazwac.... bardzo duze, grube i zbite CIACHO. Malo apetyczne, serio :-?
Koles, ktorego troche widac na zdjeciu (ktory byl naszym "przewodnikiem".... przewodnik, to duzo powiedziane, to po prostu rodowity Jamajczyk, ktorego spotkalismy wlasciwie przypadkiem i ktory za obledna sume 20 € przez 2,5 godziny pooprowadzal nas po Montego Bay i po zakatkach, do ktorych turysci nie zagladaja <lol> Miedzy innymi zaszlismy do tego baru). Z jego wyjasnien : ciasto jest dla.... tych usmiechnietych panow <mrgreen> Jego smak i konsystencja wlasciwie licza sie malo, bo owym panom jest dosc obojetne <rotfl> Natomiast z tego co zrozumialam, ciasto wypelnia dosc dobrze zoladek, jest bardzo slodkie i pozwala na.... przetrwanie, bo jest dobra mieszanka z innymi roslinkami, ktorych panowie spozywaja SPORO (tak to ujmijmy) <lol>
Obrazek

To "duze" to bananowce, a to mniejsze, tuz ponizej.... no..... :haha:
To nie jest UPRAWA, po prostu NATURALNIE SOBIE ROSLINKI ROSNA, no widac, nie ? :haha:
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Jedno jest pewne, ja na powrot musiałabym mieć wykupione dwa miejsca w samolocie bo tylek z pewnością by mi się rozjechal <lol>
Piękne wakacje, Wy piekni, slicznie Ci w tej czerwonej sukieneczce, naprawdę bomba <zakochana> (mi ta sukienka siegalaby pewnie do kostek <diabeł> )
Francuzik na łóżku uwikłany w biały len też daje radę :mimbla: <zakochana>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Pięknie tam Yamaha :ok: Ja polecam Malediwy <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

OSTATNIE SZESC (wiecej Jamajki nie pokazuje <lol> ), ktore wpadly mi w oko i pomyslalam, ze musze Wam pokazac.
Hotelowe ;-)) Placzcie ! (ja w kazdym razie placze, ze juz mnie tam nie ma ;-( i jeszcze do tego musze isc zmywac podloge :haha: zycie jest okrutne :haha: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kawiarnia (kawy takie, ze :mdleje: I do tego robia koktajle - na zimno lub na goraco - z kawa :mdleje: :mdleje: :mdleje: )
Obrazek

Obrazek

Basen (kladki sa dojsciem do baru, no jakby inaczej :haha: ). Oczywscie do baru mozna tez "doplynac" <lol>
Obrazek
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Kasik pisze:J
Piękne wakacje, Wy piekni, slicznie Ci w tej czerwonej sukieneczce, naprawdę bomba <zakochana> (mi ta sukienka siegalaby pewnie do kostek <diabeł> )
:kiss: :kiss: :kiss:
Wszystkie sukienki (i czerwona, i bialo/czarna i zielona) sa MADE IN POLAND...
No znaczy KUPIONE IN POLAND, bo z tym "made" to watpie <mrgreen>

Ja sie zawsze z Mama smieje, ze ludzie do Paryza jezdza po ciuchy, a ja... DO BIALEGOSTOKU :haha: :haha: :haha:
Zablokowany