Bolek i Lolek i ich domek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Re: Bolek i Lolek i ich domek

Post autor: ozon »

Bo z łatwym kotem to sobie każdy poradzi, do specjalnych przypadków potrzeba właśnie Ciebie <aniołek>

Ale o Brysie martwię się razem z Tobą. Skoro tak źle znosi zamknięcie w pomieszczeniu, to co będzie w o wiele mniejszej klatce? Ale jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz :(((( Jak będzie fatalnie, to może lepsza będzie Provera, zamiast szybkiej sterylki, da to trochę więcej czasu na oswajanie. Nie wiem, tak sobie tylko głośno myślę, co mogloby być dla Was najlepsze...
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Asiu, nie mam szans jej nic podać. Jest dzika. Gdy będę ją łapać to pewnie tylko do klatki samozamykającej się. To wszystko jest bardzo trudne. Póki co był pierwszy dotyk i pomizianie po główce. Może choć ona da się oswoić, bo Henia i Frania do dziś się nie dały dotknąć. Aż dziw, że Jacuchna, mój największy miziak to ich brat.

Przy pięciu półdzikich kotach jest trudno. Odrobaczenie graniczy z cudem. Przecieranie oczek również. Jestem cała zdrapana. Czasem poświęcam pół godziny aby Loluś podszedł, a i to nie zawsze skutkuje.

Wiecie cioteczki, kocham je całym sercem, ale czasem jest mi ciężko. Nikt mi z Brysią nie chce pomóc, gdy mówię, że u mnie w przechowalni zrobi sobie krzywdę. Chyba, że kubraczek ją troszkę unieruchomi. A widziałam ją już uciekającą po pionowej ścianie pod sufit i spadajacej z samej góry..
Kurcze, nie chcą współpracować.

Ale żeby nie było na smutno. Zaczyna się robić słonecznie i moje stadko już brzuchami do góry się dziś wygrzewało. <tańczy> ten widok uwielbiam
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Asiu, nawet nie ma jak Ci pomoc, a bardzo bym chciała <serce> :hug: Trzymam kciuki za Brysie i za Ciebie <ok>
Alfa śliczny <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

Myślę od rana, że z tą Proverą to może być jednak głupi pomysł. Jest mała i pewnie dałoby się ją przemycić z atrakcyjnym jedzeniem - Sonia dostawała ją w dobrze ugniecionym kawałku kabanosa z Rossmanna - ale jeśli miałaś rację i Brysia miała ruję, to niestety może być już w ciąży, mimo że to dopiero luty (oby nie!). Chiara z Powszechnej Sterylizacji już jakiś czas temu pisała o pierwszej tegorocznej ciężarówce :((((

I nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby najpierw ją trochę oswajać, a potem ciachać. Bo jak ją zamkniesz w klatce, to całe zaufanie pewnie diabli wezmą :(((( I dwie klatki by Ci chyba były potrzebne - jedna łapka, a druga bytówka do przetrzymania po zabiegu. Masz skąd pożyczyć jakby co? Kurde, przydałaby się jakaś sensowna fundacja w Twojej okolicy, żeby chociaż wspomogli wiedzą i doświadczeniem, co robić w takiej sytuacji...

I wiem, że Ci ciężko :hug: My tu sobie popiszemy, pozachwycamy się zdjęciami, czasem klikniemy jakiś przelew i tyle, a dla Ciebie to są codzienne obowiązki i często codzienne zmartwienia, obciążające psychicznie, czasowo, finansowo... A my Cię możemy tylko wirtualnie przytulić :hug:
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

A może bez ceregieli jak już złapiesz sterylka,kaftanik myślę że trochę ją uspokoi i może byśmy się po groszu zrzuciły na obróżkę z feromonami ?
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Asieńko :kiss: :kiss:

Klatkę mam już wstępnie załatwioną. Echh ważniejsza mi jest sterylka niż oswojenie. Więc pewnie faktycznie przestanę się starać ją oswajać. Ostatnie jej złapanie kosztowało mnie ponad miesiąc królewskiej obrazy <oops> Byle tylko ktoś z bandy mi się do klatki nie władował :brzydal:

Co do podawania lekarstw w mięsku, to niestety wszystkie koty się rzucają na raz. Lolka i Jacka mogę zamknąć, ale nad dziewczynkami nie panuję. Przy ostatnim odrobaczaniu miałam ten problem. Jacka musiałam wynosić bo chciał wszystko dla siebie, Frania i Henia jak zawsze na dystans... Lolek też wszędzie nos wsadzi <lol> <lol>

Frania zje w mięsku, Henia nie zje :mimbla: :mimbla:
Lolek wypluwa, Jacek się pieni :mdleje: :mdleje:

Z drugiej strony, pamiętacie jak obrażony był Jacuchna po kastracji u mnie w azylu? A Henia tylko się miziała..
Po wyjściu zwrot o 180 stopni. Jacek to plaster do człowieka.

Jasminko, myślę, że tak będzie najlepiej. Pieniążki mam <ok> Wydałam dopiero połowę na suche i mokre. Brałam pod uwagę sterylkę Brysi. Dziś pójdę do weta się umówić w ramach tego programu, bo on zaczyna się za niecałe 2 tyg
Awatar użytkownika
agniecha
Agilisowy Rezydent

Post autor: agniecha »

Asiu :roza: jesteś dzielna :kiss: właśnie przed chwilą dzwoniłam do gabinetu umówić się na sterylki , w ramach programu u nas 100 zł za kotkę
Awatar użytkownika
Joasia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Joasia »

Brysię w pierwszej kolejności należy wysterylizować.
Nie wiem jak wygląda socjalizacja kotki - Brysia jest trzymana w mieszkaniu? W jakim wieku została złapana?
Zwykle dachowce, zwłaszcza gdy już zakosztują swobody, nie nadają się do mieszkania w domu "niewychodzącym".
I trzeba umieć się z tym pogodzić.

J.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

Joasia pisze: Zwykle dachowce, zwłaszcza gdy już zakosztują swobody, nie nadają się do mieszkania w domu "niewychodzącym".
Zwykle nie-dachowce tez niebardzo <lol> Wiem, bo mam <lol>
Mysle ze rasa (czy nie-rasa) nie ma z tym nic wspolnego, to chyba zalezy od charakteru kazdego stworzenia ;-))
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Joasia pisze:Brysię w pierwszej kolejności należy wysterylizować.
Nie wiem jak wygląda socjalizacja kotki - Brysia jest trzymana w mieszkaniu? W jakim wieku została złapana?
Zwykle dachowce, zwłaszcza gdy już zakosztują swobody, nie nadają się do mieszkania w domu "niewychodzącym".
I trzeba umieć się z tym pogodzić.

J.
Chyba nie śledzisz Asiu tego wątku :-/////
Trzy moje koty bezdomne mają już niewychodzace domy, w tym dwa (Farcik i Ruda) które zostały adoptowane jako dorosłe. Mają się świetnie.

Przepraszam, ale komentarz wrzucony na prędce, niewiele mi pomaga.. Dwa posty dalej pisałam o problemie Brysi :-|
Zablokowany