Bulik Misiurno i Marcel Mazuria... trudna męska przyjaźń

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
sandra
Agilisowy Rezydent

Re: Bulik Misiurno i Marcel Mazuria... trudna męska przyjaźń

Post autor: sandra »

O matko biedny Buliś :-( u nas tez osłuchowo raz wyszły szmery, potem jak robiliśmy echo juz ich nie było, mam nadzieje ze u Bulisia niczego złego nie oznaczają..
Rozmawialiśmy tez w piątek z kardiologiem przy okazji echa i własnie mówił, ze czasem duze koty maja ściany na całej szerokości grube np na 6 mm i nie oznacza to żadnej choroby - trzymam kciuki by tak samo było u Bulisia :serce:
aurora80

Post autor: aurora80 »

Sandra mam nadzieję cały czas, że to jeszcze nie koniec świata aczkolwiek Bulisiowe serduszko ma ściany o grubości 6,6-6,9 mm. Zobaczymy czy będą grubsze na kolejnym badaniu. Teraz czaję się na pobranie moczu u Bulika. Macie jakieś skuteczne sposoby bo małpiszonek załatwia się z kuferkiem przy samej ściance bocznej i przy damy żwirku
Awatar użytkownika
Kamila
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kamila »

Trzymam kciuki za Bulisowe serduszko i w ogóle za jego zdrówko :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Biedny chłopak tyle juz wycierpiał :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Ja łapię w zakrętkę od kubeczka na siuśki bo Liluch głeboko siada i lekko ogonek w górę jak za mocno przycupnie.
aurora80

O widzisz Kamila o tym nie pomyślałam. Dzięki!
aurora80

Na razie Bulikowe siuśki nie zebrane :( ale jakoś opieszale się do tego zabieram. Dzisiaj niestety na sygnale pędziłam do weta z Marcelem ;-( Kota mi się ślini od dwóch dni - wczoraj przyznaję, ze się nie za bardzo zorientowałam ale dzisiaj to wręcz kropił porządnie po mieszkaniu. Ślina czysta, jama ustna czysta, temperatura w normie, brak oznak chorobowych. Podejrzenie padło na gardło bo jak się go dotyka to odchrząkuje. Ostatnio na to zwróciła uwagę nasza druga wetka i chłopaki dostali odrobaczanie ale sprawa powróciła na dzisiejszej wizycie. Miałyście kiedykolwiek podobny problem? Mam go obserwować dostał przeciwzapalne i jeżeli się nie poprawi to zajrzą mu głębiej do gardełka jutro... Poza tym chłopak czuje się dobrze, zadnych zmian w zachowaniu, żarłoczność na normalnym poziomie.
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Kciuki za Bulisia i Marcelka :kciuki: :kotek: :kotek:

Miałam epizod, że Kaya się śliniła, najprawdopodobniej musiała coś polizac , lało jej się z pyszczka. Dostała jakieś zastrzyki i przeszło bardzo szybko, czego I Wam życzę :hug: :serce:
aurora80

No właśnie Kasiu leje mu się z pyszczka - normalnie woda. Dzisiaj chyba trochę lepiej ale może mi się tylko wydaje. Martwię się trochę - najgorsze jak lekarz nie jest w stanie dokładnie określić co się dzieje bo niby wszystko OK
Awatar użytkownika
Luinloth
Agilisowy Rezydent

Post autor: Luinloth »

Erisia ostatnio troszkę (ale naprawdę troszkę) się śliniła, zawsze z jednej strony. Myślałam na początku, że to klasyczne "ojej, kocik się trochę zaślinił od mruczenia", ale potem okazało się, że zrobił jej się trądzik przy wardze w tym miejscu. Wyglądało to, jakby nam wyjadła fusy z kawy i ubrudziła sobie pyszczek. Nie było ropiejące, nie drapała ani nic w tym stylu, więc poobserwowaliśmy przez kilka dni i praktycznie jej już to zeszło. I przestała się też ślinić.
Ale to naprawdę było bardziej jak lekkie zaślinienie się przy głaskaniu albo spaniu, niż jak ślinotok.

Ogromne kciuki dla Marcelka-buldożka :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Awatar użytkownika
Kasik
Agilisowy Rezydent

Post autor: Kasik »

Nie sprzataliscie ostatnio? Mógł coś zlizac z podłogi, umywalki, toalety? Wbrew pozorom wg naszego weterynarza to dość częste u kotów, a Kaya to prawdziwy lizak, lize szafki, krzesla, transporter I wszystkie plastikowe torby, które przyniosę do domu... Ponadto koty liżą co rusz łapki. Pomyślcie i popytajcie weta, może warto pójść tym tropem :kotek:
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

A czy na pewno dokładnie wszystkie zęby, dziąsła z tyłu i policzki zostały obejrzane? Może być na przykład jakaś afta albo inna zmiana zapalna, na wewnętrznej części policzka będzie trudna do wypatrzenia, szczególnie z tyłu przy śliniankach, i też da taki objaw. Albo jakaś zmiana w obrębie samych ślinianek.
Zablokowany