Drapaki
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Re: Drapaki
Fajny filmik, show i tak skradli Ci mali pomocnicy
Rozumiem że to, co zrobiłeś to jest podstawa. Robiłeś otwory pod mocowania słupów.
Piszesz, że będą 4 na tej dość niewielkiej powierzchni. A kot się tam zmieści?
Jakiej średnicy chcesz mieć słupy?
Rozumiem że to, co zrobiłeś to jest podstawa. Robiłeś otwory pod mocowania słupów.
Piszesz, że będą 4 na tej dość niewielkiej powierzchni. A kot się tam zmieści?
Jakiej średnicy chcesz mieć słupy?
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Myślałam, że tylko Nanek jest takim dziwakiem Śpi na podlodze z głową opartą o podstawę
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
-
tak - to będzie podstawa, przygotowałem otwory pod słupki. podstawa ma 50x70cm. Kot spokojnie powinien się zmieścić. Jeszcze rośnie skubaniec i najwyżej wymienię konstrukcję
słupki szerokości 5cm +1,2cm sznurka, czyli w sumie 7,5cm powinno być. Odstęp dałem 11cm średnicy słupka od krawędzi podstawy więc w środku zostaje miejsce. Wydaje mi się, że powinno być dobrze. Jak nie wyjdzie, to zrobię kolejny ;)
Ten robię tak naprawdę ze skrawków płyt z innych produkcji. Narazie wydałem jakieś 400zł i chyba mam już komplet wydatków... główne wydatki to obicie płyta wyszłaby około 150zł, wkręty mam, gwinty do słupków są dość drogie - po 6zł za 2 gwinty do jednego słupka...
słupki szerokości 5cm +1,2cm sznurka, czyli w sumie 7,5cm powinno być. Odstęp dałem 11cm średnicy słupka od krawędzi podstawy więc w środku zostaje miejsce. Wydaje mi się, że powinno być dobrze. Jak nie wyjdzie, to zrobię kolejny ;)
Ten robię tak naprawdę ze skrawków płyt z innych produkcji. Narazie wydałem jakieś 400zł i chyba mam już komplet wydatków... główne wydatki to obicie płyta wyszłaby około 150zł, wkręty mam, gwinty do słupków są dość drogie - po 6zł za 2 gwinty do jednego słupka...
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
7,5 cm to wg mnie zbyt mało, u mnie jest 12 cm ale o tym niech się wypowiedza kociarze z większym stazem.Krzysiek84 pisze: ↑30 lis 2017, 13:25 tak - to będzie podstawa, przygotowałem otwory pod słupki. podstawa ma 50x70cm. Kot spokojnie powinien się zmieścić. Jeszcze rośnie skubaniec i najwyżej wymienię konstrukcję
Jeśli między bokiem słupka a jego końcem jest 90 stopni to przystaw go do tej podstawy, przykręć na konfirmata i zapomnij o temacie
P.S.Nie wk... Cię to ruchome gniazdo zasilania w podstawce do Parkside'a?
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
7,5 cm to zdecydowanie za mało. Porządny słup to 12 -14 cm. Takie też stosuje rufi.
- agniecha
- Agilisowy Rezydent
Rmonia również daje 12-14 cm słupy . Jak moje dziewczyny urządzają gonitwy to i takie masywne słupy i drapaki całe drżą .
-
Oki. Wstrzymuje prace - już poprzycinałem palisadę ;)
Jadę zaraz do sklepu i szukam "dawcy" do drapaka... poszukam 14-16cm. Po owinięciu będę miał 16-18cm... żeczywiście musi to być wygodne dla Miśka
podstawka od pistoletu mnie denerwuje, ale wolę się bawić przy odstawianiu niż ciągnąć kablem przy nakładaniu kleju na powierzchnię
Wspaniali jesteście z poradami. Dziękuję
Jadę zaraz do sklepu i szukam "dawcy" do drapaka... poszukam 14-16cm. Po owinięciu będę miał 16-18cm... żeczywiście musi to być wygodne dla Miśka
podstawka od pistoletu mnie denerwuje, ale wolę się bawić przy odstawianiu niż ciągnąć kablem przy nakładaniu kleju na powierzchnię
Wspaniali jesteście z poradami. Dziękuję
- Jaskier
- Agilisowy Rezydent
Może kup więcej takich, jakie masz ale skręć np po 3 kołki ze sobą i dopiero taki "trójkąt"z kołków owiń sznurem?Krzysiek84 pisze: ↑30 lis 2017, 19:40 Oki. Wstrzymuje prace - już poprzycinałem palisadę ;)
Podstawka jest tylko za lekka ale to ruchome gniazdo, w które wtyka się pizdolet to dla mnie kompletna porażka. Zawsze sobie obiecuję, że je skleję na sztywno z podstawką.podstawka od pistoletu mnie denerwuje, ale wolę się bawić przy odstawianiu niż ciągnąć kablem przy nakładaniu kleju na powierzchnię
Byłbyś dobrym dyplomatą - tak ładnie napisałeś "walcie się, przez Was połowa pracy i planowania psu w d..."Wspaniali jesteście z poradami. Dziękuję
- yamaha
- Genius Loci
Jaskier