Mea

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Re: Mea

Post autor: Jaskier »

Dorszka pisze: 26 wrz 2019, 22:39 Jeśli jeszcze gdzieś zostawiłam stare zalecenia o tylko rano i wieczorem, proszę wskazać, będziemy edytować, znaczy się ja będę siebie edytować, biczować i pisać jaka byłam ciemna i niedouczona :lol:
<CIACH>
Yyyyyy? :shock:
Ja też daję tylko rano i wieczorem, fakt że więcej niż na jedno podejście bo zauważyłem że Jaskier często podjada na kilka podejść ale porcja po południu (podwieczorek? ;-)) ) to dla mnie nowość, będę testował.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Wszystko od kota zależy, jeśli lubi dobre mokre, to dajemy :)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Przepraszam za śmiecenie, proszę poczytać tutaj>>>>>>>>
as1112

Post autor: as1112 »

Żadne śmiecenie - dla mnie bardzo ważne - dzięki.
No to już wiem jak postępować. Mea zdecydowanie woli mokre. Obawiałam się, że jak zostawię jedzonko w misce, poza lodówką, to się zepsuje a tu proszę :) Mea zostaje zupełnie sama na 5-7 godzin tylko dwa dni w tygodniu na szczęście, pracuję głównie w domu - więc mogę ją obserwować i dostosować karmienie wg jej potrzeb :)
Dziękuję
as1112

Hmm, może pomożecie, drugi raz Mei zdarzyło się wdepnąć we własną kupę w kuwecie i wynieść na łapkach poza nią. Co może być przyczyną? Przypadek i tak już po prostu bywa, za mała kuweta ( 50x30 ), czy może zmiana żwirku ( z bentonitowego na drewniany) lub karmy ( zaczynam do saszetek Miamor troszkę dolewać jej drinki z Miamor i mieszam z karmą CF)? Nie ma rozwolnienia, długo zagrzebuje i drapie też boki kuwety. :facepalm:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Może byłaby lepsza większa kuweta.
Mojemu osiolkowi też się zdarza wdepnac czasem :mrgreen:
as1112

To chyba był przypadek. Już się nie zdarza ;)
Zamówiłam karmę Gussto - będzie zmiana. Mam nadzieję, ze Mea ją zaakceptuje i to bez sensacji i szybko złapie dobrą wagę.
A tak poza tym już jest bardzo śmiała, śpi coraz częściej na łóżku a nie pod nim :) :radocha:
Awatar użytkownika
Jaskier
Agilisowy Rezydent

Post autor: Jaskier »

Wcześniej czy później ta kuweta będzie za mała, nawet dla takiej kruszynki jak Mea
as1112

Niestety chyba masz rację :( Wczoraj zdarzyło się ponownie, tylko że kupa była nawet na ścianie
:-/////
Już się rozglądam za większą kuwetą. Kupię pewnie tę którą poleca Nasza Adminka, czyli Savic Nestor Jumbo. Choć bardziej podoba mi się kuweta
Poopoopeedo :mrgreen: Ale cena mniej ;)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ta kuweta Poopoopeedo jest stanowczo za mała dla brytka. To lepiej takiej nie bierz pod uwagę. Ma tylko fajny wygląd, ale komfort dla kota, to raczej znikomy.
Zablokowany