Luna - Inspiracja Leśne Ranczo *PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Pola
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Pola »

Ooo, piękny drapak ! I jak kotuchy blisko siebie - super :-D
Awatar użytkownika
damianos

Post autor: damianos »

B.ładny drapak ;)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Sonia pisze:Super drapak, bardzo mi się podoba. Szczególnie te schodkowe wejście/zejście, bo u mnie to trochę brakuje jakiejś pośredniej półki, a ten ma idealnie rozłożone te poziomy.
A jaki to jest model?
To jest drapaczek robiony wg własnego pomysłu. Po prostu wybrałam z różnych drapaków Rufiego to co podobało mi się najbardziej.
Zależało mi bardzo na tym aby miał właśnie to schodkowe wejście/zejście i by było na tyle duże, aby mogły jednocześnie korzystać bezkolizyjnie z niego dwa koty. Pierwszy drapak, kupowany dla Lunki, bardzo sympatyczny zresztą, musi mieć podstawianego pufa z jednej strony, tak aby przy zeskoku nie obciążać za bardzo łap. Luna już dwa razy uraziła sobie łapę skacząc z wysoka. Odkąd stoi pufa nie powtórzyło się to.
Z tego co widzę, to nowy drapak spełnia swoje zadanie, Luna nawet w gonitwie chętnie korzysta z pośrednich półek. Celowo piszę tu tylko o Lunie, choć faktycznie drapak był kupowany z myślą o Gato, ale Gaton w tej chwili to okruszek. Luna jest tu prawdziwym testerem <lol>
mevik pisze:Drapak piękny!!! My nadal czekamy niestety :-( Po odebraniu kociaków od Pani Doroty Rufi coś się nie może wyrobić z zamówieniami!!! No ale jak widać warto czekać.
To prawda, Rufi i u mnie miał poślizg :-(
Yola pisze: jesli mozna wiedziec, ile takie cudo kosztuje?
Oczywiście że można :-)
Na drapak dostałam rabat 5%. Cena uwzględniająca już rabat wynosiła 900zł + 50zł koszt przesyłki (2 paczki). Tak więc razem 950zł. Gdybym nie dostała rabatu to byłoby jakieś 1000zł łącznie z transportem.
Generalnie straszne pieniądze :-( Tylko, że ja wiem, że naprawdę warto... i tak oto w wieczny niebyt odwlekają się inne, ważne wydatki <lol>
Agnieszka7714 pisze:A nie myślałaś o dwóch rozetkach?
Myślałam, ale to kolejny element i kolejne pieniądze :-( Musiałam odpuścić.

Jeżeli komuś podoba się taki drapak to mogę udostępnić rysunki :-) Zresztą zamieszczałam już schemaciki w wątku o drapakach właśnie.
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Ależ cudowności <zakochana>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dzięki Mago za wyjaśnienie. Mi by się też właśnie taki podobał, jak kiedyś w dalekiej przyszłości będę miała zamiar kupić drapak, to właśnie taki sobie zamówię.
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Sonia pisze:Dzięki Mago za wyjaśnienie. Mi by się też właśnie taki podobał, jak kiedyś w dalekiej przyszłości będę miała zamiar kupić drapak, to właśnie taki sobie zamówię.
Drapak bardzo mi się podoba. Jest prosty a jednocześnie ma w sobie elementy do skakania, chowania, drapania i wypoczywania :-) I co najważniejsze - jest bardzo ergonomiczny :-)
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

U nas też niestety brakuje jednego poziomu, żeby koty nie musiały skakać z wysoka, ale jak człowiek zamawia pierwszy drapak to jeszcze niestety o takich rzeczach nie wie/nie myśli :-( ...

Mi również Gatusiowy drapak bardzo się podoba :ok: :-) .
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Ja przerobiłam model H-6. Wysokość prawie 1,7, wycenili mi na 850 zł. Drogo i szkoda mi kasy, tym bardziej, że mamy duży drapak. Jak ten się rozleci, to kupimy Rufiego. Jak na razie przytargałam do domu 3m rurę, owinę ją sznurkiem to kitki będą miały się na czym wyciągać. U mnie nie chcą korzystać z tub, są dwie i żaden do nich nie wchodzi. Vincent okopuje "łyżki".
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Co prawda to wątek Luniaka, ale pochwalę i ja efekt drapaka - BOMBOWY!
Przemyślany bardzo fajnie, no i co dywan to dywan, piękny :-)
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

fajny drapak aby ogonkom dobrze służył :kotek:
Zablokowany