Żwirek
- jasminka
- Agilisowy Rezydent
Tak tylko musi pisać że jest zbrylający
http://www.krakvet.pl/cats-best-plus-zw ... -2728.html
http://www.krakvet.pl/cats-best-plus-zw ... -2728.html
- Yola
- Kontakt:
Uzywalam zwirkow betonitowych, teraz uzywam Cat's Best Eco + i juz nie chce innych zwirkow (no, chyba ze Nature Gold).
Betonitowe zbrylaly sie niezle (w zaleznosci od marki zwirku), ale brylki i kupalki oblepione zwirkiem trzeba bylo zbierac do woreczka i wywalac do smietnika.
Kiedy odbieralam Alicie zalezalo mi na tym, zeby dostala taki zwirek, jaki miala w hodowli i w ten sposob poznalam CBE+. Nic go dla mnie nie przebije. Zbryla sie swietnie, kuweta nie cuchnie po jakims czasie (nawet jesli nie jest sprzatana przez 10 godzin, bo jestem w pracy). Najwiekszy plus to mozliwosc wrzucania go do toalety, bez obawy o to, ze mi zabetonuje odplyw. Owszem, nosi sie, tym bardziej, ze Alicia jest dlugowlosa, ale jakos to zniose, ze wzgledu na inne jego zalety.
Betonitowe zbrylaly sie niezle (w zaleznosci od marki zwirku), ale brylki i kupalki oblepione zwirkiem trzeba bylo zbierac do woreczka i wywalac do smietnika.
Kiedy odbieralam Alicie zalezalo mi na tym, zeby dostala taki zwirek, jaki miala w hodowli i w ten sposob poznalam CBE+. Nic go dla mnie nie przebije. Zbryla sie swietnie, kuweta nie cuchnie po jakims czasie (nawet jesli nie jest sprzatana przez 10 godzin, bo jestem w pracy). Najwiekszy plus to mozliwosc wrzucania go do toalety, bez obawy o to, ze mi zabetonuje odplyw. Owszem, nosi sie, tym bardziej, ze Alicia jest dlugowlosa, ale jakos to zniose, ze wzgledu na inne jego zalety.
- Agnieszka7714
-
- Kontakt:
Mój Lucek od razu korzystał z drewnianego. Jak tylko bentonitowy się skończył to wsypałam mu drewniany, wszedł do kuwety, pobadał łapkami i zrobił siku <mrgreen>
Ja jestem bezgranicznie zakochana i wciąż wierna Cat's Best Oko Plus. Co prawda trochę się roznosi, ale jak zmieniliśmy kuwetę na taką z wyższym progiem to problem zmalał.
Ja jestem bezgranicznie zakochana i wciąż wierna Cat's Best Oko Plus. Co prawda trochę się roznosi, ale jak zmieniliśmy kuwetę na taką z wyższym progiem to problem zmalał.
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Powiedzcie, jak często robicie generalne sprzątanie kuwety?
Ja używam Cat's best eco plus i przy dwóch kociakach, które załatwiają się do jednej kuwety (ostatnio coraz częściej w tym samym momencie <lol>) torba 10l wystarczyła mi na ok. 2,5 tyg., czyli generalne sprzątanie wychodzi u mnie właśnie co 2,5-3 tyg. A jak wygląda to u was?
Jeśli chodzi o sam żwirek, to jestem z niego zadowolona. Z kuwety Catit (dużej) naprawdę niewiele się go wynosi - to chyba zasługa dość wysokiego progu. Koty, zanim wyjdą z kuwety, wycierają o ten próg łapki - czyściochy kochane :-)
Ja używam Cat's best eco plus i przy dwóch kociakach, które załatwiają się do jednej kuwety (ostatnio coraz częściej w tym samym momencie <lol>) torba 10l wystarczyła mi na ok. 2,5 tyg., czyli generalne sprzątanie wychodzi u mnie właśnie co 2,5-3 tyg. A jak wygląda to u was?
Jeśli chodzi o sam żwirek, to jestem z niego zadowolona. Z kuwety Catit (dużej) naprawdę niewiele się go wynosi - to chyba zasługa dość wysokiego progu. Koty, zanim wyjdą z kuwety, wycierają o ten próg łapki - czyściochy kochane :-)
-
- Hodowca
- Kontakt:
- Aga12
Ja mam CBE+,2 kuwety duże Maxi bella i Catit i też sprzątam co ok.3 tygodnie.Mogłabym przetrzymac dłużej,ale żwirek w kuwecie się kończy od tego zbrylania i trzeba dosypac nowego.Więc jak już kupię świeży żwirek,to tą resztę starego wyrzucam,myję kuwety i wsypuję czysty,nowy żwirek.Ale mogłabym tylko ograniczyć sie do dosypywania żwirku a generalne mycie kuwet zrobić raz na jakis dłuższy czas,ale jakoś tak mam opory mieszac czysty żwirek ze starym
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- mevik
Z cat's bens gold jestem bardzo zadowolona, bo super pochłania przykre zapachy. Kuwetę mamy w przedpokoju i wchodząc do mieszkania, nawet jak w zawartości znajduje się "niespodzianka", to nic nie czuć. Jedyną wadą tego żwirku jest cena Ale może jest i tak, że ja początkująca kociara, za często go zmieniam. 10 L żwirku wystarcza mi na ok. 1,5 tygodnia. Czy Wam też?