Gaston - braciszek Frania

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

To fantastycznie, że chłopaki kumplują się na całego i zdrowo się chowają. Aż miło popatrzeć :-)
Głaski dla ogonków :kotek:
Awatar użytkownika
Ania i Krzyś
Kontakt:

Post autor: Ania i Krzyś »

Prosimy o nowe zdjęcia i informacje? Co u rodziny? Jak się macie?
Awatar użytkownika
Aya

Post autor: Aya »

Ania i Krzyś pisze:Prosimy o nowe zdjęcia i informacje? Co u rodziny? Jak się macie?
W tej chwili mamy spore zamieszanie w domu. Remontujemy pokój syna, panuje totalny rozgardiasz. Jak tylko się z tym uporamy, postaram się wrzucić aktualne fotki. To co się dzieje u nas ostatnio, kotom niestety się nie podoba. Musimy jednak wspólnie przez to przebrnąć i mieć nadzieję, że ich wywrócony do góry nogami świat, wkrótce znormalnieje. Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie !

lipcowy Gaston

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... i lipcowy Elfik

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ania i Krzyś
Kontakt:

Post autor: Ania i Krzyś »

Piękne chłopaki :)
Gaston patrzy w obiektyw jak Francio (jak mu się zechce).
Elfik ma cudne sierściuchy :)
Który jest większy?
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Co za cudeńka <shock> Elfik oczywiście podbił moje serce :D
Awatar użytkownika
Aya

Ania i Krzyś pisze:Gaston patrzy w obiektyw jak Francio (jak mu się zechce).
też to zauważyłam :-D !
Ania i Krzyś pisze:Który jest większy?
co do wielkości to Elfik jest nieznacznie większy, natomiast wagowo, Gaston jeszcze górą ;-)) . Ragdolle podobnie jak brytyjczyki wolno rosną. Właściwą wielkość i dojrzałość osiągają ponoć dopiero w wieku około 3 lat.
Awatar użytkownika
Aya

Renia i MEGAN pisze:Co za cudeńka <shock> Elfik oczywiście podbił moje serce :D
Dziękuję :). My kochamy mocno i zachłannie jednego, i drugiego, nie robimy różnic :). Nie wyobrażamy sobie życia bez nich. Dodatkowo podporządkowały sobie nas tak bezgranicznie, że to my leżymy plackiem u ich kocich stóp tj. łapek, a nie odwrotnie ;-)).
Agathea

Post autor: Agathea »

Oba cudne <zakochana> A możesz je porównać - tzn rasy? Ja się zastanawiałam na ragdolem ale koniec końców padło na 2 brytki
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

A jak nie kochać takich śliczności <zakochana> <zakochana> Z kotami to jak z dzieciakami, wszystkie kocha się jednakowo, bez względu na kolor sierści i zachowanie :)Masz cudowne misiaki
Awatar użytkownika
Aya

Agathea pisze:Oba cudne <zakochana> A możesz je porównać - tzn rasy? Ja się zastanawiałam na ragdolem ale koniec końców padło na 2 brytki
Pierwszy był brytyjczyk Gaston. Rozkochał nas w sobie do tego stopnia, że szybko szukaliśmy mu towarzysza. Początkowo miał to być ponownie brytyjczyk, liliowy. W trakcie poszukiwań, coraz częściej zaglądałam na stronę hodowlaną ragdolli. Mnie urzekło to, że oprócz podobnego charakteru są to koty bardziej miziaste, lubiące pieszczoty i branie na ręce. Nasz pierwszy ragdoll uwielbiał pieszczoty do tego stopnia, że przyprawił nas tym o zawrót głowy .... był wyjątkowy ! Nigdy go nie zapomnę, nie odżałuję i nie pogodzę z jego stratą ... ;-(

Powiem szczerze: cieszę się, że mamy dwa odmienne rasowo koty. Pomimo podobnych charakterów, są to jednak koty zupełnie inne w obejściu i w kontakcie z nami. Elfik pod względem pieszczot, żywiołowości góruje nad Gastonem i to wybitnie <roll>
Zablokowany