Domia Arget Bri*Pl i D*Szmaragdowa Igła Quamar vel Karmelek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Zafira pisze:Może mi ktos wyjasni- o co chodzi Nucie? Dzsiaj w nocy słyszłam wyrażnie, że bawiły sie we dwie i szalały po całym domu. Nuta głosno nawoływała, mruczała i wydawała dźwięki najbardziej przyjazne jakie u niej znam. Aż piszczała do małej.Rano, kiedy wstaliśmy nastąpiła od razu zmiana zachowania Nuty: warczy i syczy na małą. Domia jest wyraźnie zdezorientowana takimi zmianami nastroju, no każdy by się pogubił. O co chodzi-Nuta wstydzi się, że już się zaprzyjaźniły ?
U mnie takie zachowaine rezydenta obserwowałam przez 2-3 pierwsze tygodnie dokacania. Ozz fukał i straszył Iggiego w naszej obecności- naprawdę- przysięgam- popisywał się, puszył i pokazywał temu nowemu, że nie ma tu czego szukać. Gdy wychodziłam z pokoju, kot uspokajał się , siedział sobie w jakimś strategicznym miejscu i obserwowal Iggiego nie reagując na niego w żaden sposob. Rady typu "głaszcz oba koty naprzemiennie" nie przynosiły pozytywnych rezultatów, bo Ozz skupiał się tylko na pokazywaniu Iggiemu kto tu rządzi. Potem atmosfera nawet w naszej obecności zaczęła się robić coraz bardziej luźna. Rzadko pozwalają sobie na takie poufałości jak wzajemne mycie uszu, chętnie się bawią razem, ale generalnie żyją obok siebie.
Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Mija własnie miesiąc jak Domia jest z nami .Nie mam słów aby opisać jak jest wspaniała. Ma silny i zdecydowany charakter, jak czegoś nie chce to znaczy , że nie i już. Podobnie w druga stronę: jesli postanowi spędzić niedzielny poranek na blacie w kuchni to tak będzie. W ostanią niedzielę wielokrotnie zdejmowana ( bałam sie głównie o palący sie palnik z gazem) wskakiwała z powrotem z coraz głośniejszym okrzykiem. Aż w końcu postanowiła wskoczyć w najbardziej widowiskowy sposób rozpędzając się przez cały pokój i wskakując w pełnym pędzie. :-o
W nocy mam wielokrotne wizyty sparawdzające, czy pańcia nadal kocha. Poza tym mamy tez w łózku miseczkę z suchym jedzonkiem RC, która jest pod specjalnym nadzorem z powodu Nuty. Ta jest uczulona na każdego RC i to niestety zaczeło być znowu widać. A karma w miseczce małej jest najsmaczniejsza przecież .Wiec w nocy mała przychodzi i chrupie mi koło ucha kilka razy w ciągu nocy .
Kupilismy też poidełko Drinkwell oryginal- miało byc dedykowane dla małopijącej Nuty . Tymczasem kto pokochał poidełko od pierwszej chwili od włączenia? No oczywiści Domia, która nie ma problemów z akceptacją czegokolwiek.Pije i moczy w nim cała mordkę i łapki .
Ponieważ Nuta nadal ma problem z pełna akceptacją małej zamówiłam też krople Bacha dobrane specjalnie dla niej. Jej niecheć jest zdecydowanie oparta na zazdrości i to w duzej mierze chodzi o moja osobę. W nocy i pod moja nieobecnośc kotki zachowuja sie pokojowo. Domia przyzwyczaiła się do fochów i w ogóle nie zwraca na to uwagi, a ponieważ nie towarzyszy temu przemoc możnaby uznać, że problem ma tylko Nuta. To co prawda tylko miesiąć ale chyba wypróbuję terapię esencjami bo żal mi futrzaka.Czy ktos próbował takiej terapii?
Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Jak powszechnie wiadomo jednym z najbardziej niebezpiecznych czynności jakich podejmuje sie w domu człowiek jest kąpiel . Czynność ta wymaga niezwylke wnikliwej i dokładnej inspekcji kota, który nadzoruje aby procedura taka przebiegała bez zakłóceń i nie zagroziła unicestwieniem głównego kociego żywiciela.

Pierwszą kontrolę przeprowadza starszy inspektor Nuta sprawdzająć ogólne warunki panujące w łazience :
Obrazek

nastepnie czynności operacyjne podejmuje młodszy aspirant Domia, na którą jak zwylke spada czarna robota- pilnowanie temperatury i poziomu wody w wannie:

Obrazek

Obrazek

Dzieki wysiłkowi zespołu kontrolujacego wszystko przebiegło zgodnie z planem :-) .
wlapka

Post autor: wlapka »

super zgrany zespół <rotfl> a jaka Domia okrąglutka... <serce>
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

No łzy mi pociekły ze śmiechu :haha:
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

Hahah, świetne <rotfl>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Z takimi kontrolerami to Ci się nic nie może niedobrego wydarzyć. Super koteczki, a Domia jaką ma kitę puszystą :kotek: :kotek:
emila555

Post autor: emila555 »

Skąd ja znam takie łazienkowe figurki <mrgreen> Coś w tych łazienkach musi być wyjątkowo pociągającego :-) Śliczne kociaki :kotek:
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Super kontrol <lol>
Awatar użytkownika
bajewka
Hodowca
Hodowla: Bajbri*Pl
Kontakt:

Post autor: bajewka »

Domia jaki ma piekny ogon
Zablokowany