Bronek, Zoyka i Cogito - moja mała ekipa domowa :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Gonab
Kontakt:

Bronek, Zoyka i Cogito - moja mała ekipa domowa :)

Post autor: Gonab »

No i w końcu jest!!!!!!!!!!!! Jest bardzo miziasty, bardzo kochany i w końcu u mnie :) :) :) :)

Obrazek

Obrazek

Ufff w końcu i nareszcie, jestem szczęśliwa ale i miałam ciężkie chwile za sobą, to moje pierwsze dokocenie. Brendon vel Bronek jest bardzo kochanym chłopczykiem, całą drogę z Bratysławy spał, jakies 7 godzini 40 minut upłynęło bez żadnego szwanku, nie sikał, nie miał choroby lokomocyjnej, po prostu cud chłopak. W domu natomiast czekały mnie pierwsze trudności.Otóż moja Zoyka rezydentka domu, zareagowała strsznie, ja po prostu nie znałam swojego kota!!! Warczała, syczała z taką pasją, ze chciałam usiąść i płakać, wnocy były odizolowane, na drugi dzień natomiast Bronek wydostał sie sam i z przerażeniem zaobczyłam ze kot biega mi po domu i tak postanowiłam już zostawić, jeszcze wciąż syczą na siebie, mały też nie daje sobie w kaszę dmuchać, ale jest juz dobrze, zostawiam ich nawet samych i nie ma krwi na ścianach jak wracam. Mimo jej ostrej reakcji widzę że już mimo wszystko jest za nim, jak go traci z oczu to zaraz idzie za nim krok w krok. Będzie dobrze. Acha chłopak był tak kochany w swoim domku i tak dopieszczany, ze otrzymałam fantastycznego kota, dla którego spanie w pościeli ze mną to norma - o takim właśnie marzyłam :) :) :) :) jest przekochany :) :) :) :) :) :)
luki99

Post autor: luki99 »

nareszcie przeniesiony wątek o Bronku nie mogłem się doczekać
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Witamy witamy!
Z daleka tym razem kotek przywędrował, gratuluję dokocenia :)

Reakcją Zoyki się nie przejmuj, z tego co piszesz relacje poprawią się bardzo szybko. Koty są terytorialistami, i wprowadzenie kogoś obcego zawsze wywołuję małą burzę. Wyjątkiem jest chyba tylko wprowadzenie kotki do kocura, tu zawsze jest zainteresowanie. Dobrze zrobiłaś rozdzielając koty na pierwszą noc. Ja tak zawsze robię po powrocie z Borgią z wystawy, bo chociaż kotki sie witają nosek w nosek, Borgia przywozi tyle obcych zapachów że Clara zawsze jest zaniepokojona.

Cieszę się, że Bronek to taki przytulak, tak już na pewno zostanie. Kolor przepiękny, cieszę się że wzmocnił ekipę rudzielców obecnych na forum :)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab napisała dnia 18. października 2007

No i tu znów mój chłopak :) już z twarzą :)

Obrazek

Obrazek

i śpiące dzieciątko :)))

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

A tu już komitywa Zoyki z Bronkiem...choć czasem się naparzają i wciąż ustalają kto tu rządzi to jednak jest zgoda, rano się wylizują, jedzą razem.
Mały jest już choć taki jeszcze mały prawdziwym kocurem;stateczny i spokojny,zrównoważony choc to jeszcze dziecko które musi sie wyszaleć, ale wciąz chce pokazywać kto tu rządzi, więc mocno wspieram Zoykę w tych trudnych dla niej chwilach.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab pisze:A tu ...... jak podatny jest Bronek kiedy śpi, nie dość że lubi być miętoszony, lubi spać na kolanch to jeszcze kompletnie mu nic nie przeszkadza, nawet kilka rąk...:)

Obrazek
pantera pisze:Nooo teraz to ja rozumiem :) Widać jak pieszczoch wychodzi z Bronka każdym kawałkiem ciałka hihihi. A kocurek jak to kocurek, lubi rządzić i koniec. Dobrze, że wspierasz Zoykę w tych "trudnych" dla niej chwilach, ale tak to już jest w stadzie że tylko jednego ma przywódcę.

Pozdrawiam serdecznie i miziaki dla ogoniastych ślę.

Aaaa chętenir byśmy zobaczyły właściciela(właścicielkę) tych małych rączek :lol:
Gonab pisze:aaaa pantero właścicielkę małych rączek widziałaś (nie wiem czy pamiętasz) na wystawie we Wrocławiu przy stoisku malowania twarzy dzieciom:)

pozdrowienia dla kociarni;)
Oj, za rzadko zaglądam na własne forum! Jeszcze raz gratuluję wspaniałych kotów, a szczególnie tego wymarzonego rudzielca. Wedel już nie taki samotny, choć to wzór inny, ale rudy to rudy :)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab, dnia 8. listopada 2007 pisze:Pragnę donieść, ze mamy z Bronkiem za sobą nasz debiut wystawowy w Łodzi:)
Bronek zaprezentował sie ładnie i dość grzecznie i otrzymał w swoim życiu pierwszą ocenę doskonałą Ex1.!!!!!
Nominacji niestety nie dostaliśmy wyprzedziły nas koty BUR.
Ale i tak uważam to za nasz duży sukces:)

A oto Bronek przed sędzią

Obrazek

Obrazek

i w klateczce wystawowej

Obrazek
Koty BUR są zmorą niejednego hodowcy BRI, z nimi bardzo rzadko się wygrywa. :(

Gratuluję tak udanego debiutu, to może niedługo literki CH przed imieniem się pokażą? :)
Gonab pisze:oj mam nadzieję:)))) ale to jeszcze dłuższą chwilkę musimy poczekać, chłopak wczoraj dopiero skończył 5 miesiąc, więc do klasy open jeszcze trochę...:)
<lol> Ale to trzeba jako dobry znak potraktować!
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab, dnia 28. grudnia 2007 pisze:Trochę sobie leniuchowaliśmy w święta więc i udało sie nam zrobić parę zdjęć. Koty zostały również poważone; Bronek waży 4350,natomiast Zoyka 4430 - troszkę dziewczyna przytyła, ale wiadomo święta były a i mróz za oknem ;););)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab pisze:Mimo że to wątek Bronka to załączę zdjęcie Zoyki żeby nie była pokrzywdzona :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Gonab, dnia 1. stycznia 2008 pisze:Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dwunożnych i czterołapnych w Nowym Roku 2008.

A tak oto moje koty składały sobie życzenia w Nowy Rok :)

Obrazek

Obrazek
Duży rośnie Bronek, teraz już liczę i to 7 miesięcy dopiero, a on niedługo koleżankę wypchnie z koszyczka :) Będzie duży kot! :)
Zablokowany