Marchewek i Śpioszek

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

cudnie, fantastycznie- stado pełną gębą :ok:
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

Trzymam kciuki za chrupki <ok> Mój Bono to najlepszy przykład, że wszystko jest możliwe - nauczyłam go jeść suchego ok. 3 miesiące temu, a ma teraz rok i 5 miesięcy, więc w zasadzie był pełnoletni <mrgreen> Wcześniej to nawet nie spojrzał ani nie powąchał, a co dopiero mówić o jedzeniu :-/ Ale teraz wcina suche bez problemu i to codziennie :-)
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Małgorzata dzieki za trzymanie kciuków :-)
Dzis jestem nieco zrezygnowana, bo Marchewek odmawial wszystkiego prócz kurczaka.
Może mnie sprawdzał i dobrze wiedzial, ze jesli wszystko bedzie dla niego dzisiaj BEEEE i tak dostanie kurczaka?
Moze ja cos zle robie? Moze powinnam byc konsekwentna i nie dawac kurczaka dopoki nie pochrupie chociaż trochę?
Wczesniej juz zjadał suche (samo lub zmieszane z mokrym jedzonkiem), wiec co sie nagle stało, ze nagle sie na nie obraził?
Aha, wołowinka też wielkie BEEEE ;-(
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Koty to takie mądre bestyjski, że na pewno on próbuje Twoją silną wolę. Ja myślę, że powinnaś mu wieczorem nie dawać mięska tylko wysypać chrupki. Koty najwięcej podjadają sobie w nocy więc jak nie naje się na wieczór mięchem, to będzie musiał się zabrać za chrupki, jak zgłodnieje, a nie będzie miał kogo terroryzować o mięcho, bo Ty przecież w nocy śpisz.
Ja też się kiedyś przejmowałam, jak tylko Brysia pokręciła nosem i nie chciała jeść to myśmy latali za nią z miską, aż w końcu stwierdziłam, że nie chcesz to nie, stawiam miskę i się już nie oglądam, a Brysia po odczekaniu jakiejś chwili sama idzie do miski i je.
Awatar użytkownika
Małgorzata

Zgadzam się z Sonią - trzeba łobuza przetrzymać troszkę. Ja musiałam pogodzić się z tym, że Bono przez 12 godzin nie tknął chrupek, ale byłam nieugięta, nie dałam niczego innego i udało się! No i niestety, nie chciał jeść z miseczki na początku, a ze stołu (tzn. chrupki luźno rozsypane na stole). Trzeba próbować różnych metod. Jak będzie wiedział, że dostanie kurczaczka, bo zrobi maślane oczy i będzie miauczał, to nie ustąpi. Kot to cwana bestia <diabeł> Z wołowiną to nie wiem, ponieważ Bono zajada się nią od kociaka i chętnie żywiłby się wyłącznie tym <lol>
Awatar użytkownika
CZANKRA
Hodowca
Kontakt:

Post autor: CZANKRA »

Tylko Marchewek je wolowine ( przynajmniej u mnie jadl ), ale oczywiscie woli kurczaka i jak ma do wyboru wolowine lub kurczak to wybierze oczywiscie kurczaka. Cwana bestja :hammer: <diabeł>
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Potwierdzam. Przed chwilą Marchewek pochłonął dość sporą ilosc wołowinki :-)
Z tym kurczakiem ma pani rację <diabeł> Juz mi sie zaczyna snic po nocach <lol>
Niestety chrupek nie tknął.
Awatar użytkownika
CZANKRA
Hodowca
Kontakt:

Post autor: CZANKRA »

Prosze przestac dawac kurczaka.

Prosze dawac tylko wolowine. Postawic sucha karme - troche rozsypac kolo miski. Prosze tez dawac mu ta ulubiona puszke i mieszac ja z sucha karma. Kurczaka na razie prosze nie gotowac.
Awatar użytkownika
Małgorzata

Tak, rozsypać koło miski! Bono też z miski nie chciał tknąć na początku, tylko ze stołu albo z podłogi (dokładniej z podkładki, na której stoi miseczka).
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Wypróbuję z podłogi, moze zadziala :-)
Zablokowany