Frodo - Misiowe Marzenie, Vincent Ragella i Fricco Britabby
- Agnieszka7714
Tydzień temu byliśmy u weta. Vincent cały czas się ksztusi. Podejrzenie, że jest zakłączony, pomimo, że regularnie otrzymuje pastę, je trawkę, nawet podawałam mu mielone siemię, nic nadal kłaczków brak. Ani górą ani dołem. Podejrzewaliśmy, że może ma chore gardziołko. Po oględzinach diagnoza "zdrowe". To ja już nie wiem co mu jest.
Był przegląd wagowy:
Frodo 8,05 kg
Vincuś 4,80 kg.
Dzisiaj po raz pierwszy byliśmy na spacerze, tzn na naszym ogródku. Bardzo krótkim bo było strasznie gorąco. Vincuś nawet nie zastanawiał się po co i dlaczego tu jest, nie przeszkadzała mu nawet trawka, wylazł z transportera i poszedł zwiedzać. Frodo moja duża ciapcia długo zastanawiał się czy wyjść. Strach ma wielkie oczy, ale w końcu zdecydował wystawić głowę, jak zobaczył Vincenta polującego na wszystko co się rusza <lol> . Wywracał fikołki, a najlepsza miejscówka, to świeżo skopana ziemia.
. Jego kremowe futerko nadawało się tylko do wyprania. A ja jak natrętna mucha latałam za nimi z aparatem <mrgreen>
Był przegląd wagowy:
Frodo 8,05 kg
Vincuś 4,80 kg.
Dzisiaj po raz pierwszy byliśmy na spacerze, tzn na naszym ogródku. Bardzo krótkim bo było strasznie gorąco. Vincuś nawet nie zastanawiał się po co i dlaczego tu jest, nie przeszkadzała mu nawet trawka, wylazł z transportera i poszedł zwiedzać. Frodo moja duża ciapcia długo zastanawiał się czy wyjść. Strach ma wielkie oczy, ale w końcu zdecydował wystawić głowę, jak zobaczył Vincenta polującego na wszystko co się rusza <lol> . Wywracał fikołki, a najlepsza miejscówka, to świeżo skopana ziemia.
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- Agnieszka7714
Zdjęcia przesiane, połowa niewyraźna, albo za jasna, albo za ciemna, albo za powolna byłam i rozmazana. Ale coś nieco wybrałam.
Pierwsze zetknięcie z wolnością

Polowanie na wszystko co się rusza

W końcu się zdecydował i wyszedł

Po namyśle stwierdził, że jednak w transporterze będzie bezpieczniej

Vincent olał brata i drzemał na trawce

Potem znowu zwiedzał

Strach wygrał z ciekawością i wrócił do siebie

Pierwsze zetknięcie z wolnością

Polowanie na wszystko co się rusza

W końcu się zdecydował i wyszedł

Po namyśle stwierdził, że jednak w transporterze będzie bezpieczniej

Vincent olał brata i drzemał na trawce

Potem znowu zwiedzał

Strach wygrał z ciekawością i wrócił do siebie

- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Ale fajnie chłopaki na trawce wyglądają
Frodo to faktycznie ma imponującą wagę, ale nawet nie widać po nim, że ma aż tyle kilo.
Vincent cudny, ten jego nosek jest przesłodki. Też myślę, jak Mago, że może lepiej byłoby zasięgnąć informacji u innego weta, co się dzieje. No chyba, że on się krztusi w momencie, jak je, może po prostu za szybko chce zjeść i nie gryzie dokładnie tylko łyka, a potem się krztusi.
Frodo to faktycznie ma imponującą wagę, ale nawet nie widać po nim, że ma aż tyle kilo.
Vincent cudny, ten jego nosek jest przesłodki. Też myślę, jak Mago, że może lepiej byłoby zasięgnąć informacji u innego weta, co się dzieje. No chyba, że on się krztusi w momencie, jak je, może po prostu za szybko chce zjeść i nie gryzie dokładnie tylko łyka, a potem się krztusi.
- mimbla
- Kontakt:
Z mojego doświadczenia krztuszenie to zwykle kłak. Przy problemach z krtanią było tylko głośne, powolne przełykanie.
Zmieniłabym weta i na wszelki wypadek kupiła worek karmy RC Fibre Response. Moje koty mimo zmiany pasty na lepszą, nadal sie zakłaczają w okresie najwiekszego linienia, ale zawsze wtedy pomaga uderzeniowa dawka Fibre [bez mieszania z innymi karmami]
Zmieniłabym weta i na wszelki wypadek kupiła worek karmy RC Fibre Response. Moje koty mimo zmiany pasty na lepszą, nadal sie zakłaczają w okresie najwiekszego linienia, ale zawsze wtedy pomaga uderzeniowa dawka Fibre [bez mieszania z innymi karmami]
- Małgorzata