Frodo - Misiowe Marzenie, Vincent Ragella i Fricco Britabby

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
wlapka

Post autor: wlapka »

udany duet :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Tydzień temu byliśmy u weta. Vincent cały czas się ksztusi. Podejrzenie, że jest zakłączony, pomimo, że regularnie otrzymuje pastę, je trawkę, nawet podawałam mu mielone siemię, nic nadal kłaczków brak. Ani górą ani dołem. Podejrzewaliśmy, że może ma chore gardziołko. Po oględzinach diagnoza "zdrowe". To ja już nie wiem co mu jest.
Był przegląd wagowy:
Frodo 8,05 kg
Vincuś 4,80 kg.

Dzisiaj po raz pierwszy byliśmy na spacerze, tzn na naszym ogródku. Bardzo krótkim bo było strasznie gorąco. Vincuś nawet nie zastanawiał się po co i dlaczego tu jest, nie przeszkadzała mu nawet trawka, wylazł z transportera i poszedł zwiedzać. Frodo moja duża ciapcia długo zastanawiał się czy wyjść. Strach ma wielkie oczy, ale w końcu zdecydował wystawić głowę, jak zobaczył Vincenta polującego na wszystko co się rusza <lol> . Wywracał fikołki, a najlepsza miejscówka, to świeżo skopana ziemia. :-x . Jego kremowe futerko nadawało się tylko do wyprania. A ja jak natrętna mucha latałam za nimi z aparatem <mrgreen>
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

no to czekamy na zdjęcia!!!
Awatar użytkownika
PaulinaP

Post autor: PaulinaP »

cudne ciekawskie chłopaki. czekamy na fotki!
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Zdjęcia przesiane, połowa niewyraźna, albo za jasna, albo za ciemna, albo za powolna byłam i rozmazana. Ale coś nieco wybrałam.

Pierwsze zetknięcie z wolnością

Obrazek

Polowanie na wszystko co się rusza

Obrazek

W końcu się zdecydował i wyszedł

Obrazek

Obrazek

Po namyśle stwierdził, że jednak w transporterze będzie bezpieczniej

Obrazek
Obrazek

Vincent olał brata i drzemał na trawce

Obrazek

Potem znowu zwiedzał

Obrazek

Strach wygrał z ciekawością i wrócił do siebie

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

<zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Agnieszko a ten wet, co byliście, to sprawdzony? Zaniepokoiłam się bardzo tym krztuszeniem Vincenta :-( Nic mu nie minęło?
Może by do jakiegoś poleconego weta podejść jeszcze?
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ale fajnie chłopaki na trawce wyglądają :ok:
Frodo to faktycznie ma imponującą wagę, ale nawet nie widać po nim, że ma aż tyle kilo.
Vincent cudny, ten jego nosek jest przesłodki. Też myślę, jak Mago, że może lepiej byłoby zasięgnąć informacji u innego weta, co się dzieje. No chyba, że on się krztusi w momencie, jak je, może po prostu za szybko chce zjeść i nie gryzie dokładnie tylko łyka, a potem się krztusi.
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Z mojego doświadczenia krztuszenie to zwykle kłak. Przy problemach z krtanią było tylko głośne, powolne przełykanie.
Zmieniłabym weta i na wszelki wypadek kupiła worek karmy RC Fibre Response. Moje koty mimo zmiany pasty na lepszą, nadal sie zakłaczają w okresie najwiekszego linienia, ale zawsze wtedy pomaga uderzeniowa dawka Fibre [bez mieszania z innymi karmami]
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

Frodo piękny, musi być bardzo duży, skoro tyle waży, bo nie widać, żeby miał nadwagę. A co do weta: a badania krwi zrobił na przykład? Albo jakiekolwiek inne poza obejrzeniem kota?
Zablokowany