Luna - Inspiracja Leśne Ranczo *PL
-
Pola
- Hodowca
- Kontakt:
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
To jest drapaczek robiony wg własnego pomysłu. Po prostu wybrałam z różnych drapaków Rufiego to co podobało mi się najbardziej.Sonia pisze:Super drapak, bardzo mi się podoba. Szczególnie te schodkowe wejście/zejście, bo u mnie to trochę brakuje jakiejś pośredniej półki, a ten ma idealnie rozłożone te poziomy.
A jaki to jest model?
Zależało mi bardzo na tym aby miał właśnie to schodkowe wejście/zejście i by było na tyle duże, aby mogły jednocześnie korzystać bezkolizyjnie z niego dwa koty. Pierwszy drapak, kupowany dla Lunki, bardzo sympatyczny zresztą, musi mieć podstawianego pufa z jednej strony, tak aby przy zeskoku nie obciążać za bardzo łap. Luna już dwa razy uraziła sobie łapę skacząc z wysoka. Odkąd stoi pufa nie powtórzyło się to.
Z tego co widzę, to nowy drapak spełnia swoje zadanie, Luna nawet w gonitwie chętnie korzysta z pośrednich półek. Celowo piszę tu tylko o Lunie, choć faktycznie drapak był kupowany z myślą o Gato, ale Gaton w tej chwili to okruszek. Luna jest tu prawdziwym testerem <lol>
To prawda, Rufi i u mnie miał poślizgmevik pisze:Drapak piękny!!! My nadal czekamy niestetyPo odebraniu kociaków od Pani Doroty Rufi coś się nie może wyrobić z zamówieniami!!! No ale jak widać warto czekać.
Oczywiście że można :-)Yola pisze: jesli mozna wiedziec, ile takie cudo kosztuje?
Na drapak dostałam rabat 5%. Cena uwzględniająca już rabat wynosiła 900zł + 50zł koszt przesyłki (2 paczki). Tak więc razem 950zł. Gdybym nie dostała rabatu to byłoby jakieś 1000zł łącznie z transportem.
Generalnie straszne pieniądze
Myślałam, ale to kolejny element i kolejne pieniądzeAgnieszka7714 pisze:A nie myślałaś o dwóch rozetkach?
Jeżeli komuś podoba się taki drapak to mogę udostępnić rysunki :-) Zresztą zamieszczałam już schemaciki w wątku o drapakach właśnie.
- Bartolka
Drapak bardzo mi się podoba. Jest prosty a jednocześnie ma w sobie elementy do skakania, chowania, drapania i wypoczywania :-) I co najważniejsze - jest bardzo ergonomiczny :-)Sonia pisze:Dzięki Mago za wyjaśnienie. Mi by się też właśnie taki podobał, jak kiedyś w dalekiej przyszłości będę miała zamiar kupić drapak, to właśnie taki sobie zamówię.
- Agnieszka7714
Ja przerobiłam model H-6. Wysokość prawie 1,7, wycenili mi na 850 zł. Drogo i szkoda mi kasy, tym bardziej, że mamy duży drapak. Jak ten się rozleci, to kupimy Rufiego. Jak na razie przytargałam do domu 3m rurę, owinę ją sznurkiem to kitki będą miały się na czym wyciągać. U mnie nie chcą korzystać z tub, są dwie i żaden do nich nie wchodzi. Vincent okopuje "łyżki".
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt: