Kotki dwa czyli Hindi i Malajka

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
DomKa

Kotki dwa czyli Hindi i Malajka

Post autor: DomKa »

Witam wszystkich serdecznie,

Przygodę z forum zaczęłam kilka miesięcy temu, szukając przydatnych informacji na brytusiowe tematy. Po kilku miesiącach nadeszła w końcu pora, aby z pasywnego czytelnika, stać się aktywnym uczestnikiem. Pierwszy wpis celem wstępu będzie bardziej o mnie, moim mężu i o tym, jak staliśmy się właścicielami dwóch wspaniałych kotów Hindiego i Malajki.

Na początku może napiszę jak z przeciwniczki kociej rasy stałam się miłośniczką brytusiów. W moim rodzinnym domu wszyscy są zapalonymi psiarzami, głównie za sprawą naszego siedmioletniego przyjaciela, czarnego labradora. Psiak jest niesamowitym, kochanym miziakiem i chociaż waży ok. 50 kg nie przeszkadza mu to ładować się nam na kolana. Niestety posiadanie szczeniaka w Warszawie, gdzie mieszkamy z mężem nie było żadną opcją. Nie potrafiłabym skazać psa na samotne siedzenie w małym mieszkaniu kilkanaście godzin, bez możliwości załatwienia podstawowych potrzeb.

Po przeprowadzce z TŻ do naszego pierwszego własnego mieszkania nie potrafiłam zabić w sobie pragnienia posiadania zwierząt w domu. Po krótkiej szynszylowej fazie, ku wielkiej radości mojego TŻ, wielbiciela kotów, zaczęłam chorować na brytyjczyki. Bardzo odpowiadał mi ich zrównoważony charakter i misiowaty wygląd. Po przestudiowaniu wszystkich za i przeciw, odwiedzeniu dwóch hodowli zdecydowaliśmy się na tłuściutką, liliową kulkę. Po dwóch miesiącach trafił do nas słodki, gadatliwy i już całkiem wyrośnięty Hindi Havanell.

Pokochaliśmy go tak bardzo, że po paru miesiącach zaczęliśmy zastanawiać się nad dokoceniem. Pomogło to, że Hindi przeżywał każdą naszą dłuższą nieobecność i bardzo lubił jeździć na wakacje do rodziny, bo tam miał zawsze towarzystwo. Marzyliśmy o długowłosej, ciemnej kotce dla kontrastu ;-)) . Cierpliwe wertowanie sieci się opłaciło, bo znaleźliśmy Malajkę, czyli Gimbyę Mały Lew:
viewtopic.php?t=2180

Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie :-) . Dla osłody kilka zdjęć naszych kochanych miziaków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Snusia
Hodowca
Hodowla: Miziaki*PL
Kontakt:

Post autor: Snusia »

:-) witamy na forum
<mrgreen> a rozpisywać się trzeba-a szczególnie dużo zdjęć wstawiać
<zakochana> kociaki urocze
<lol> niech no tylko yamaha kudłacza zobaczy
Awatar użytkownika
Ula
Agilisowy Rezydent

Post autor: Ula »

witamy :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Witam serdecznie na forum :-)
Mały Lew ucieszy się bardzo, jak Wasz wpis odnajdzie :-)
Awatar użytkownika
fiszunia

Post autor: fiszunia »

Witam i ja! Sliczne kociaste!!
Awatar użytkownika
ania1978

Post autor: ania1978 »

witam śliczne koteczki <zakochana>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Witam i ja ze swoimi Pumpelkami :)
Śliczne kociaczki :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Amber

Post autor: Amber »

Witam :)
Oba kociaste niesamowite <zakochana>
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Witamy :-)
Kotki macie prześliczne <zakochana>
A mina Hindiego na ostatniej fotce jest rewelacyjna. Jakby właśnie powiedział "Nie mów, że dziś poniedziałek" ;-))
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja również witam :-)
Śliczny macie duecik :kotek: :kotek:
Ostatnia fotka super, tak zdziwionego kociaka to jeszcze nie widziałam <lol>
Zablokowany