Załóżmy! Ja też w niełascemimbla pisze:A co do facetów, to to ja dzisiaj koty trzymałam do pobierania krwi, ba! Ja je zawiozłam do tych strasznych bab! I teraz oba Futra łaszą się do Konkubenta i zawalają jego część biurka <lol> Musimy Mago założyć jakis ruch społeczny dla Oprawców takich jak my.![]()
Luna - Inspiracja Leśne Ranczo *PL
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Dokładnie, najważniejsze, że nerki są zdrowe.Mago pisze:Luna pH moczu ma dobre, bo równe 6. Niestety ma w moczu krwinki białe i czerwone oraz kryształy: szczawiany wapnia i trójfosforany amonowo-magnezowe.
Usg mnie uspokoiło, bo w nerkach nie ma kamieni, są czyste, więc sprawa wyłapana w dobrym momencie.
Profilaktyczne badania naprawdę się przydają :-)
Ja już jakiś czas temu postanowiłam - badanie moczu raz na kwartał, krwi raz w roku (jeśli wyniki moczu są ok).
-
Pola
- Hodowca
- Kontakt:
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
- Bartolka
Dobrze Mago, że nic poważnego nie wyszło :-) To mnie też zmobilizowało do sprawdzenia moich dziewczynek. A Gato będziesz badać? Pytam, bo on jest w wieku mojej Bibi. I jeszcze mam pytanie - jak podasz dwa rodzaje karm suchych, aby Gato do Lunkowej się nie dorwał? Z tego, co czytam na forum Urinary jest chętnie zjadana.
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Tak, będę :-) Ale mocz będę łapać po przegadaniu tego z wetem, bo Gaton teraz na antybiotykach i chyba to nie najlepszy moment. Tak mi się wydaje. Nie jestem pewna. Będziemy pokazywać paszczę Gatona w tygodniu, to dopytam. <hm>Bartolka pisze:A Gato będziesz badać?
Gato ma ogólną awersję do karm innych niż RC Growth. W tym przypadku to akurat okazało się pomocne, bo zupełnie nie zagląda do miski Luny. A jak podchodzi, powącha to zakopuje i odchodzi zniesmaczony. Na wszelki wypadek miska Luny podróżuje ze mną po mieszkaniu. :-) Luna Gatonowi nie wyjada bo nie ma czego. Dziecina chwilowo znów na mokrym.Bartolka pisze:I jeszcze mam pytanie - jak podasz dwa rodzaje karm suchych, aby Gato do Lunkowej się nie dorwał? Z tego, co czytam na forum Urinary jest chętnie zjadana.