Luna - Inspiracja Leśne Ranczo *PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

mimbla pisze:A co do facetów, to to ja dzisiaj koty trzymałam do pobierania krwi, ba! Ja je zawiozłam do tych strasznych bab! I teraz oba Futra łaszą się do Konkubenta i zawalają jego część biurka <lol> Musimy Mago założyć jakis ruch społeczny dla Oprawców takich jak my. ;-))
Załóżmy! Ja też w niełasce ;-(
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Mago pisze:Luna pH moczu ma dobre, bo równe 6. Niestety ma w moczu krwinki białe i czerwone oraz kryształy: szczawiany wapnia i trójfosforany amonowo-magnezowe.
Usg mnie uspokoiło, bo w nerkach nie ma kamieni, są czyste, więc sprawa wyłapana w dobrym momencie.

Profilaktyczne badania naprawdę się przydają :-)
Dokładnie, najważniejsze, że nerki są zdrowe.
Ja już jakiś czas temu postanowiłam - badanie moczu raz na kwartał, krwi raz w roku (jeśli wyniki moczu są ok).
Pola
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Pola »

Mago, dobrze, że się uparłaś i zrobiłaś te badania. Dzięki temu sprawa z moczem wyłapana. Trzeba faktycznie pamiętać o tych przeglądach :) Głaski dla Luniaka :)
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

Dzielna Dziewczynka :kotek:
Bardzo się cieszę, że wyniki tych wszystkich badań wyszły dobrze <klaszcze> ...tylko to siku :-(
Mam nadzieję, że po odpowiedniej diecie, następne badanie moczu, będzie super :-D
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Życzymy dużo zdrówka oraz spełnienia wszystkich marzeń w nadchodzącym Nowym Roku 2012 :)!!!! :kotek: ...
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Luniak dzielna bardzo <mrgreen> Przynamniej Ona nie przyprawi Cię o kolejny siwy włosek ;-))

Życzę Wam mocno, żebyście w Nowym już Roku wyszli ładnie na prostą Prostą :-) :kwiatek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Cieszę się, że u Luniaka wszystko jest ok. Z kryształkami karma sobie podobno poradzi, my też u Tamiego wyłapaliśmy kryształki i dajemy od miesiąca Urinary.
Głaski dla dziewczynki ode mnie i mizianki za uszkami :kotek:
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Dobrze Mago, że nic poważnego nie wyszło :-) To mnie też zmobilizowało do sprawdzenia moich dziewczynek. A Gato będziesz badać? Pytam, bo on jest w wieku mojej Bibi. I jeszcze mam pytanie - jak podasz dwa rodzaje karm suchych, aby Gato do Lunkowej się nie dorwał? Z tego, co czytam na forum Urinary jest chętnie zjadana.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Bartolka pisze:A Gato będziesz badać?
Tak, będę :-) Ale mocz będę łapać po przegadaniu tego z wetem, bo Gaton teraz na antybiotykach i chyba to nie najlepszy moment. Tak mi się wydaje. Nie jestem pewna. Będziemy pokazywać paszczę Gatona w tygodniu, to dopytam. <hm>
Bartolka pisze:I jeszcze mam pytanie - jak podasz dwa rodzaje karm suchych, aby Gato do Lunkowej się nie dorwał? Z tego, co czytam na forum Urinary jest chętnie zjadana.
Gato ma ogólną awersję do karm innych niż RC Growth. W tym przypadku to akurat okazało się pomocne, bo zupełnie nie zagląda do miski Luny. A jak podchodzi, powącha to zakopuje i odchodzi zniesmaczony. Na wszelki wypadek miska Luny podróżuje ze mną po mieszkaniu. :-) Luna Gatonowi nie wyjada bo nie ma czego. Dziecina chwilowo znów na mokrym.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A moja wetka mi powiedziała, że jak Brysia zje parę chrupek Tamiemu tego Urinary to nic się jej nie stanie. Co innego może jak by całe porcje mu wyjadała, ale jak doje 5 chrupek, to nic nie szkodzi.
Zablokowany