Fryderyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

U nas na razie nic nowego. Poranne śpiewy dość niespodziewanie ustały ku radości pani weterynarz, która powiedziała, że wolałaby poczekać z kastrowaniem do ukończenia przez młodego sześciu miesięcy. Po tej rozmowie, wróciłam do domu i oznajmiłam Fryderyczkowi, że albo się zamknie, albo faktycznie nie będzie rady i nie będziemy czekać do kolejnych tygodni - chyba posłuchał <rotfl>

Ostatnio kocicho trochę mi się rozleniwiło i muszę go do aktywności zachęcać, tym razem kulki z papieru poszły w odstawkę, za to hitem stały się samochodziki z jajka niespodzianki <shock> za duże by połknąć, ale na tyle małe by jednym ruchem łapki wepchnąć pod szafę <roll> tak, to ulubione zajęcie mojego kota, upychanie zabawek pod szafę, ale z tego co tu czytałam, to nie tylko Fryderyk tak ma.

Nie oddam zajączka!
Obrazek
No to jeszcze pochwalę się swoimi nowymi zębami <mrgreen>
Obrazek
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

słodki przytulak <mrgreen>

czadowe zdjęcie z zajączkiem :-D
Awatar użytkownika
nessie

Post autor: nessie »

Przepiękny <klaszcze>
A zęby jak u lwa.
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

U nas życie jakoś się toczy leniwie, o kastracji na razie nie myślimy, bo Fryderyczek się uspokoił i znów jest jakby małym dzidzioszkiem <mrgreen> Choć waga wydaje się temu przeczyć <rotfl> Młody za 8 dni skończy pół roku, a dziś waga powiedziała nam, że przekroczyliśmy 4kg.

Obrazek
Awatar użytkownika
tosia

Post autor: tosia »

Przepiękne zdjęcia!! No a model <roll> <roll> <roll>
Cudowny!!!
cruk

Post autor: cruk »

nie chce nikogo podpuszczac, ale czy to nie mimbla wykrakala, zdolnosci wokalne Fredzia analogicznie do legendarnego lidera Queen?

kiedy urodzil sie Fredziu? wyglada na to, ze jestescie naszym bardzo bliskim rowiesnikiem :-)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

A może Frycek czuje, że jest Rok Chopinowski? I chciałby sie artystycznie wyżyć?

Albo, że wiosna idzie? Moje dwa są już wykastrowane, a rozgadały sie w tym tygodniu...
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Z Fryderykiem było tak, że na początku faktycznie miał być Freddie (oczywiście, że na cześć TEGO Freddie'ego), ale część rodziny jak usłyszała, że chcę to tak z angielska pisać, to nosem zaczęli krecić i no stanęło na Fryderyka, a w domu i tak wołamy Freddie <rotfl>
No i teraz mamy efekty, kumulacja dwóch muzyków to już za dużo na jednego kota! :->

Freduś urodził się 28.08.2009

Dziękujemy za pochwały ;-))
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Witamy ponownie.
Wiosna, chyba wszyscy zaczynamy ją czuć, a przynajmniej mamy nadzieję, że ocieplenie zawitało na dłużej. Nawet Fryderyczek przeczuwa co się święci, wzmógł aktywność gdy już zaczynałam się martwić jego ospałością. Do samego obiadu trudno go opanować, biega jak szalony, chce żeby go gonić i odbija się od ścian. Zupełnie jakby wraz z wydłużającym się dniem podmienili mi kota <mrgreen>
Słońce świeci, kot zaczyna się wygrzewać, a ja mogę robić zdjęcia - chyba wszyscy zadowoleni :-D

Z serii: -Jak to "wykastrować"?!
Obrazek

Relaksik
Obrazek

Na tym zdjęciu świetnie widać, że z dnia na dzień gubi prążki
Obrazek

Za oknem coraz ciekawiej
Obrazek

"Zwykle nie chodzę po meblach, wsadzili mnie tu do zdjęcia, by potem mówić, że jestem niegrzeczny, na dowód tego wskazuje potargane futerko, które potarmosiło się przy wsadzaniu mnie na szafkę"
Obrazek

A ten suszony bukiecik był bardzo interesujący
[img[http://img697.imageshack.us/img697/2966/dsc01684q.jpg[/img]

Zastanawia mnie ostatnio jedna sprawa. Freduś kompletnie nie wykazuje zainteresowania innymi kotami. Kiedy przychodzę do domu z zapachem psa na dłoniach, obwąchuje z zaciekawieniem, kiedy głaskałam kota - nic! Jedno z okien u mnie w mieszkaniu jest tak dziwnie usytuowane, że obok niego, pod kątem 90' jest okno sąsiadów, którzy mają kilka kotów i jeden nich lubi spać na parapecie tego okna, pokazałam go kiedyś Fryderyczkowi i nic, jakby go nie widział, ten drugi był zainteresowany, a mój ignorant wcale.
Znów przypomina mi się jak byłam z moim kocurkiem u koleżanki, która ma brytka, wtedy też tamtego olał, bardziej interesujące wydało mu się zwiedzanie mieszkania.
Chyba trafił mi się jakiś dziwny egzemplarz <roll> Hmm.. Może przynajmniej nie będzie płakał z samotności :-P
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Oj, ostatnie zdjęcie źle wkleiłam - przepraszam <oops>

A ten suszony bukiecik był bardzo interesujący
Obrazek
Zablokowany