Tosiek & Morus, czyli dwa diabły pod jednym dachem

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Tośku, gratuluje udanego wyjazdu i odznaczenia. Możesz być z siebie dumny <mrgreen>
Śliczne zdjęcia Ci mamunia porobiła :kotek:
No i muszę Ci powiedzieć że Ty już duży prawie dorosły kociak jesteś :-P
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Zasmakował wszystkimi zmysłami świat w większych rozmiarach <mrgreen> Tosiek ma w sobie tyle uroku <zakochana> Zuza :-) nie bałaś się, że nagle gdzieś czmychnie np. za jakimś ptakiem? Kot wydaje mi się tak nieprzewidywalny, że chyba bym się nie zdecydowała na plenerowe eskapady bez zabezpieczenia... :kotek:
kotku

Post autor: kotku »

W imieniu autora dziękuję jak zawsze za same komplementy pod jego adresem :-) Sam Ninja zniknął i zamiast niego pojawił się Pluszowy Kotek Przytulaj, mamy więc chwilę spokoju od szaleństw, wariactw i ciągłej kociej partyzantki <lol> :kotek:

Bartolka, wiesz co, trochę się bałam. Ale ogród cały zamknięty, z solidnym płotem. Oczywiście, dla Tośka przeskoczenie takiego płotu to tylko trochę treningów, ale na szczęście już za pierwszym razem udowodnił nam, że aż taki odważny to on nie jest i lubi być blisko domu. Siedział głównie w swoich ulubionych iglakach albo wąchał kwiatki ;-)) Ja co chwilę (ku zniecierpliwieniu pozostałych domowników, "w końcu to kot a nie bobas") biegałam i patrzyłam czy aby na pewno Tosiek łazi tylko po ogródku. Ale na pewno tylko tam łaził. Sam wracał do domu, trafiał do miski, kuwety i na kanapę. Odpukać, odrobina zaufania mu nie zaszkodziła, do ulicy daleko...

Zastanawia mnie tylko jak duże znaczenie dla kota ma ich miejsce pobytu? Obserwuję, że w każdym z "domów" Tosiek ma inny charakter. U Teściów, gdy hasa po ogrodzie to jest kot niedostępny, dziki, nie dający się nawet pogłaskać, skaczący po wersalkach, łażący samopas, mało jedzący... W domu jest ruchliwy, biega, ale również przyjdzie pomruczy czasami, śpi dużo, gania za muchami - jest taki wesoły, łazi za mną krok w krok zwłaszcza w kuchni, ale też za przytulajski nie jest. A tu w pracy, to by się tylko przytulał i przytulał. I głaskał i mruczał... ja nie wiem od czego to zależy :) ?
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

O matko jaka historia. Czytałam z zapartym tchem jakby to kryminał jaki był. Fajowo piszecie :ok:
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Drogi Tośku! kocham Twoje opowieści :ok: Mogłabym Cie czytać i oglądać godzinami <mrgreen> jesteście świetni! pozdrawiam serdecznie i głaski przesyłam :kotek: btw. ale z tym zastojem w pisaniu do końca wakacji to chyba żartujesz <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Wiesz co Tośku ale w wakacje to dzieci jeżdżą na dłużej do dziadków <mrgreen>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Kamiko pisze:Wiesz co Tośku ale w wakacje to dzieci jeżdżą na dłużej do dziadków <mrgreen>
No właśnie, całe dwa miesiące rodzice powinni Ci pozwolić spędzić z dziadkami.. a nie tak szybko kończyć Twoje "rumakowanie" <lol>
Awatar użytkownika
Snusia
Hodowca
Hodowla: Miziaki*PL
Kontakt:

Post autor: Snusia »

<mrgreen> fotoreportaż bombowy
Tosiek Ty jestes przeuroczy NINJA <lol> przyczajony tygrys i ukryty smok
<serce> uwielbiam tego futrzaka
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »