Podarowana Misia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

no w koooooooooooooooooooooooooooooooońcu doprosiłam się zdjęć <gwiżdże> <tańczy> Misia prześliczna:) próbowałaś jej zmyć jakoś "tą tłustą plamę" z futerka? A co do innego koloru sierści, która odrasta po sterylce <shock> to nie mam pojęcia. Powinna się wypowiedzieć na ten temat jakaś doświadczona osoba ;-)) Piesek jest u was? Jak Misia na niego reaguje? Ja wzięłam swojego psa z fundacji, która ratuje zaniedbane zwierzęta i Juicy też dyszała przez kilka dni, ponoć tak pies odreagowuje nowe miejsce zamieszkania, sytuację i stres jaki był z tym związany.
kotku

Post autor: kotku »

No, też muszę to napisać - W KOŃCU ;-)) Niestety ja również nie znam się na plamkach, sierściach i innych, ale na pewno zaraz ktoś mądry podsunie jakiś pomysł.
Misia słodka - najbardziej podoba mi się jej mina gdy poluje na jedzenie <zakochana> :kotek: I dużo głasków dla pieska, mam nadzieję, że się szybko zadomowi. I że wszyscy zakochacie się w sobie z wzajemnością. :pies:
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Niestety piesek nie jest u nas, bo my mieszkamy w bloku w mieście i na spacerze ciężko byłoby go utrzymać. <mrgreen>
Mieszka u teścia na wsi, ma tam duże podwórko i może hasać do woli, ale i tak woli siedzieć w domu <lol>
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Ta plama jest jakaś inna w fakturze, jakby właśnie tłusta, czy szorstka?
Może wylizywała miejsce po jakimś zastrzyku? U nas tak wyglądało po naskórnym odrobaczaniu.
A sierść na brzuchu.. Sama nie wiem, może jest odbarwiona?
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Śliczna Misia <zakochana> I taka chudzinka się wydaje na niektórych zdjęciach. Kochany ma pyszczuś, podobnie jak piesio. Cieszę sie że znalazł kochający domek u Twoich teściów.
A o plamce na siersci niestety się nie wypowiem bo nie wiem :(
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja myślę, że sierść na brzuszku ma taki kolor, bo pewnie w czasie sterylki był umyty jodyną lub jakimś środkiem odkarzającym. Z biegiem czasu futerko wróci do swojego właściwego koloru.
Posyłam głaski dla dzielnej Misi :kotek:
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Piękna i dzielna dziewczynka :kotek: wydaje mi się, że ktoś tu na forum już kiedyś pytał, o futerko które w innym kolorze odrastało... niestety nie pamiętam jaką otrzymał odpowiedź, mojej małej odrósł normalny biały puszek, nie było jodyny ani niczego co mogło zmienić kolor <roll> a piesio cudnego ma pycholka, ciesze się, że znalazł dobry dom :-) pozdrawiam i głaski przesyłam :kotek:
Awatar użytkownika
asiunia0312

Ania_83 pisze:Śliczna Misia <zakochana> I taka chudzinka się wydaje na niektórych zdjęciach.
Też mi się wydaje, że jest troszkę chuda, ale apetyt jej dopisuje. Waży ok 4kg więc nie wiem gdzie ona to chowa :-P
Awatar użytkownika
asiunia0312

Lumi pisze: wydaje mi się, że ktoś tu na forum już kiedyś pytał, o futerko które w innym kolorze odrastało...
Też chyba to kojarzę i była odpowiedź, że to od słonka, bo kocio dużo się wygrzewał i futerko robiło się rude :-P . Ale Misia unika słonka więc nie wiem, może rzeczywiście przy sterylce użyli jakiegoś płynu który odbarwił futerko, ale tego innego koloru futerka jest coraz więcej. Dzisiaj byliśmy w klinice, po wpis do książeczki zdrowia, ale ni było tego weta który robił sterylkę. :-/
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Śliczna ta Twoja Misiunia, piesio też pięknotka, bidulek kochany :kotek: :pies:
Zablokowany