<strach> Bella wazy 6 kg
Bella & Carlos
- Agnieszka7714
- Bartolka
U mnie też ten steryd przyniósł wyraźną poprawę i ulgę kotkom, ale na dłuższą metę nie jest to dobre rozwiązanie.AgnieszkaP pisze: Bella dostała dawkę 0,5. Wet dobrał ją do wagi (6 kg). Po podaniu zastrzyku wszystko było ok. Widzę wyraźnie, jak ten zastrzyk działa (ma działać do niedzieli) - Bella prawie w ogóle się nie drapie i dużo mniej liże. Bartolko, a czy u Was udało się namierzyć, co uczula H&B?
Dexafort działa w tej dawce do 1 tygodnia, ale jeśli uczuliło Bellę coś sezonowego, co zaniknie po tym okresie to nie będzie wiadomo co to.
To wcale nie musi być karma. Ja zmieniłam dietę suchą na RC Sensitivity, bo jest również hypoalergiczna i dwa razy musiałam jechać na zastrzyk po silnym rozdrapaniu.
Hypoalergenic RC jest karmą bardzo ubogą w składzie i dodatkowo nie chciały dziewczynki jej jeść. Sensitivity podając również muszę suplementować. Poproś o próbki :-)
Aga :-) Jeśli - jak twierdzi dermatolog - moje H&B są kotkami atopowymi, to alergenów środowiskowych jest sporo
Zobaczymy jak będzie Bella się czuła za parę dni :-)
A jeśli chodzi o namierzanie rzeczy, które mogą kotu szkodzić i uczulać, rozumiem Twoje dochodzenie
Bardzo ważne jest podawanie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nasza wetka szczególnie u kotów z alergią zaleca Dermafit Cat
Ponoć koty to uwielbiają. Moje niestety nie <diabeł> Podaję więc jak lekarstwo - bez dyskusji
Trzymam za Was kciuki <ok>
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Równiusieńkie 6 kg, a Carlos 7,4.yamaha pisze:<strach> Bella wazy 6 kg
A u nas na razie spokojnie i oby tak dalej. Byłam z B. u dermatologa. Badanie włosków z miejsca, gdzie Bella się podrapała, wyszło ok. I Bella, i Carlos potrząsają też w ostatnim czasie głowami, ale tu też wszystko jest w porządku. Uszy zostały dokładnie obejrzane, wydzielina zbadana pod mikroskopem. Futro też jest bardzo ładne, nie ma objawów chorobliwego wylizywania sierści.
W porozumieniu z wetem ograniczyłam B. puszki do Cosmy i dwóch rodzajów Miamor Filets (te puszki B. je od bardzo dawna). Pozostałe odstawiłam. Suche na razie zostaje bez zmian (RC British Shorthair). Będziemy obserwować dziewczynkę.
Dziękujemy za wszystkie kciuki
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Ależ skąd <mrgreen> Kotku, postaram się zmobilizować w najbliższym czasie i cyknąć nowe fotki. Robotą ostatnio jestem strasznie zawalona i padam ze zmęczenia...kotku pisze:Czyli dobre wieści <klaszcze> Oby tak dalej.
no i co.. czy to będzie nietakt gdy poproszę o jakieś zdjęcia Twoich kruszynek ? <gwiżdże> <mrgreen> <zakochana>
- Agnes
Bardzo sie ciesze z takiego newsa <klaszcze> o zdjęciach nieśmiało też wspomne, wszystko oczywiście w wolnej chwili <mrgreen>
Bella 6 kg <zakochana> moja mała ma już 4340 i wet powiedział, że gruba <hm>
Przyznam, że ciągle do Was zaglądam i wyczekuje zdjęć Belli, to dla mnie taki odnośnik, jak moja mała będzie kiedyś wyglądała <zakochana> :-)
Bella 6 kg <zakochana> moja mała ma już 4340 i wet powiedział, że gruba <hm>
Przyznam, że ciągle do Was zaglądam i wyczekuje zdjęć Belli, to dla mnie taki odnośnik, jak moja mała będzie kiedyś wyglądała <zakochana> :-)
- AgnieszkaP
- Agilisowy Rezydent
Aguś, zajrzałam do swoich notatek. Gdy Bella miała 8 m-cy i 10 dni ważyła 4420. Bardzo podobnie do Lumi :-)Lumi pisze:Bella 6 kg <zakochana> moja mała ma już 4340 i wet powiedział, że gruba <hm>
- Agnes
a to dla mnie ważna informacja, dziękujeAgnieszkaP pisze:
Aguś, zajrzałam do swoich notatek. Gdy Bella miała 8 m-cy i 10 dni ważyła 4420. Bardzo podobnie do Lumi :-)