Bella & Carlos

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<ok> i to mocne za piekna Belle ! Oby wszystko szybko przeszlo i Bella mogla znow cieszyc sie zdrowiem, i ciezko pracowac cale dnie, jak to w jej zwyczaju <lol>

<strach> Bella wazy 6 kg ???
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

To trzymam kciuki za księżniczkę. Oby szybko udało się ustalić wroga.
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

AgnieszkaP pisze: Bella dostała dawkę 0,5. Wet dobrał ją do wagi (6 kg). Po podaniu zastrzyku wszystko było ok. Widzę wyraźnie, jak ten zastrzyk działa (ma działać do niedzieli) - Bella prawie w ogóle się nie drapie i dużo mniej liże. Bartolko, a czy u Was udało się namierzyć, co uczula H&B?
U mnie też ten steryd przyniósł wyraźną poprawę i ulgę kotkom, ale na dłuższą metę nie jest to dobre rozwiązanie.
Dexafort działa w tej dawce do 1 tygodnia, ale jeśli uczuliło Bellę coś sezonowego, co zaniknie po tym okresie to nie będzie wiadomo co to.
To wcale nie musi być karma. Ja zmieniłam dietę suchą na RC Sensitivity, bo jest również hypoalergiczna i dwa razy musiałam jechać na zastrzyk po silnym rozdrapaniu.
Hypoalergenic RC jest karmą bardzo ubogą w składzie i dodatkowo nie chciały dziewczynki jej jeść. Sensitivity podając również muszę suplementować. Poproś o próbki :-)
Aga :-) Jeśli - jak twierdzi dermatolog - moje H&B są kotkami atopowymi, to alergenów środowiskowych jest sporo :-( Nie mam pewności co je uczula i chyba w 100% w przypadku kotów nie można tego stwierdzić.
Zobaczymy jak będzie Bella się czuła za parę dni :-)
A jeśli chodzi o namierzanie rzeczy, które mogą kotu szkodzić i uczulać, rozumiem Twoje dochodzenie :kiss: Mam to samo... sporo rzeczy poszło w naszym domu w odstawkę przez drapanie się kotów :-)
Bardzo ważne jest podawanie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nasza wetka szczególnie u kotów z alergią zaleca Dermafit Cat
Ponoć koty to uwielbiają. Moje niestety nie <diabeł> Podaję więc jak lekarstwo - bez dyskusji ;-))
Trzymam za Was kciuki <ok>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

yamaha pisze:<strach> Bella wazy 6 kg ???
Równiusieńkie 6 kg, a Carlos 7,4.

A u nas na razie spokojnie i oby tak dalej. Byłam z B. u dermatologa. Badanie włosków z miejsca, gdzie Bella się podrapała, wyszło ok. I Bella, i Carlos potrząsają też w ostatnim czasie głowami, ale tu też wszystko jest w porządku. Uszy zostały dokładnie obejrzane, wydzielina zbadana pod mikroskopem. Futro też jest bardzo ładne, nie ma objawów chorobliwego wylizywania sierści.
W porozumieniu z wetem ograniczyłam B. puszki do Cosmy i dwóch rodzajów Miamor Filets (te puszki B. je od bardzo dawna). Pozostałe odstawiłam. Suche na razie zostaje bez zmian (RC British Shorthair). Będziemy obserwować dziewczynkę.
Dziękujemy za wszystkie kciuki :kiss:
kotku

Post autor: kotku »

Czyli dobre wieści <klaszcze> Oby tak dalej.
Głaski dla pięknych bliźniaków no i co.. czy to będzie nietakt gdy poproszę o jakieś zdjęcia Twoich kruszynek ? <gwiżdże> <mrgreen> <zakochana> :kotek:
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

kotku pisze:Czyli dobre wieści <klaszcze> Oby tak dalej.
no i co.. czy to będzie nietakt gdy poproszę o jakieś zdjęcia Twoich kruszynek ? <gwiżdże> <mrgreen> <zakochana> :kotek:
Ależ skąd <mrgreen> Kotku, postaram się zmobilizować w najbliższym czasie i cyknąć nowe fotki. Robotą ostatnio jestem strasznie zawalona i padam ze zmęczenia...
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Bardzo sie ciesze z takiego newsa <klaszcze> o zdjęciach nieśmiało też wspomne, wszystko oczywiście w wolnej chwili <mrgreen>
Bella 6 kg <zakochana> moja mała ma już 4340 i wet powiedział, że gruba <hm>
Przyznam, że ciągle do Was zaglądam i wyczekuje zdjęć Belli, to dla mnie taki odnośnik, jak moja mała będzie kiedyś wyglądała <zakochana> :-)
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Lumi pisze:Bella 6 kg <zakochana> moja mała ma już 4340 i wet powiedział, że gruba <hm>
Przyznam, że ciągle do Was zaglądam i wyczekuje zdjęć Belli, to dla mnie taki odnośnik, jak moja mała będzie kiedyś wyglądała <zakochana> :-)
Aguś, zajrzałam do swoich notatek. Gdy Bella miała 8 m-cy i 10 dni ważyła 4420. Bardzo podobnie do Lumi :-)
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

AgnieszkaP pisze:
Aguś, zajrzałam do swoich notatek. Gdy Bella miała 8 m-cy i 10 dni ważyła 4420. Bardzo podobnie do Lumi :-)
a to dla mnie ważna informacja, dziękuje :kwiatek: wet mnie tak nastraszył, że gruba, że tłuszczyk na karku, że torba wisi <oops> a mnie się właśnie wydawało, że ona tak w sam raz wygląda :-) w każdym razie jak Lumi będzie taka misiowa jak Bella, to o rany! ale się cieszę <klaszcze> przepraszam za mały <offtopic> głaski na dobranoc posyłam :kotek:
Awatar użytkownika
Molly

Post autor: Molly »

Oj trzymam kciuki za zdrówko Belluni. Taka piękna jest, przejrzałam cały wątek, żeby jak najwięcej fotek zobaczyć.
Bo mi się mordki w avatarku spodobały:)

Głaski :kotek: :kotek:
Zablokowany