Tajga

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Re: Tajga

Post autor: atomeria »

Asiu, może niekoniecznie musieliście coś przynieść na butach, może po prostu nie została na początku skutecznie odrobaczona? Tak było u mojej Kitki z powodu za długiego okres pomiędzy pierwszym i drugim odrobaczeniem (preparaty dopyszczkowe działają tylko na formy dorosłe pasożytów).
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

atomeria pisze:(preparaty dopyszczkowe działają tylko na formy dorosłe pasożytów).
Jeśli wetka nie będzie miała nic przeciwko, to poprosimy dzisiaj o środek na kark.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Może z powodu robali też Tajga ma takie wypadki z tym popuszczaniem bobków.
Trzymam kciuki za szybkie pozbycie się intruzów i powrót do zdrowia <ok> <ok> :kotek:
Awatar użytkownika
Zosiak

Post autor: Zosiak »

Alez sie podzialo. Trzymam kciuki, zeby Tajgunia szybko sie pozbyla niechcianych pasazerow!
:kotek: :hug:
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Sonia pisze:Może z powodu robali też Tajga ma takie wypadki z tym popuszczaniem bobków.
Trzymam kciuki za szybkie pozbycie się intruzów i powrót do zdrowia <ok> <ok> :kotek:
Myślę że może to być przyczyna. Jak wzięliśmy Lolę to miała takie glisty że hej,może preparat który dostała nie działał na pasożyty w jej brzuszku,opisz pasażerów wetowi ja tak zrobiłam <ok>
Awatar użytkownika
atomeria
Agilisowy Rezydent

Post autor: atomeria »

ozon pisze:
atomeria pisze:(preparaty dopyszczkowe działają tylko na formy dorosłe pasożytów).
Jeśli wetka nie będzie miała nic przeciwko, to poprosimy dzisiaj o środek na kark.
Właśnie sprawdziłam w książeczce zdrowia, u nas też po wykryciu pasożytów u Kitki w ruch pierwszy raz poszedł Profender :ok:
Awatar użytkownika
ozon
Agilisowy Rezydent

Post autor: ozon »

A co Tajga zrobiła z Profenderem? Zaczęła zlizywać! <wsciekly> I to jeszcze w gabinecie! Na początku nikt się nie zorientował, bo wykorzystała na to moment płacenia, zakładania góry od kontenerka itd. Nagle zobaczyliśmy więc, że się potwornie spieniła <strach> W domu usiłowała kontynuować proceder, na szczęście, zgodnie z poleceniem wetki, TŻ jakoś się udało założyć jej kubraczek bez wkładania łapek w dziurki, ale tak, żeby kark był dobrze zasłonięty.

W ogóle się tego nie spodziewaliśmy, bo wylanego na kark środka na pchły zlizywać nie usiłowała. I nie jest to chyba też kwestia zbytniego rozlania Profendera, bo jak Tajga nie mogła sięgnąć językiem, to sobie tylną łapą pomagała <wsciekly>

Na szczęście nie wygląda na to, żeby jej to zaszkodziło :-) ale teraz nie wiadomo ile zlizała, ile wsiąkło w kubraczek, a ile się wchłonęło :-/////
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Oj, współczuję. :kotek: Odrobaczenie pomoże. Będzie dobrze.
A ja, z całym szacunkiem, do młodych wetek po ostatnich przejściach nie mam zaufania.
Tajgusiu, niech wstrętne robale idą precz :kotek:
My też odrobaczalismy Profenderem. Raz w lecznicy, raz sami.
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

heh.. no tak, przy chorym kocie to trzeba mieć oczy dookoła głowy niemalże :)

Jeszcze niedawno stałam na straży, aby Magnus nie zlizywał zbyt rany po kastracji :/ A wiemy,że jak kociasty chce lizać to jesteśmy na przegranej pozycji z ich zapartością.

Powodzenia dla Tajguni!!!
Awatar użytkownika
offca

Post autor: offca »

Biedna Tajgunia :(((( :((((
Trzymam mocno kciuki, by robale szybko zniknęły <ok> <ok>
I tak samo jak Sonia zastanawiam się czy to może nie być przyczyną nietrafionych do kuwety kupek.
Zablokowany